
Juletærter
Ingredienser
Tilberedning:
Bland hvedemel, sukker og vaniljesukker i en skål, og smuldr smørret i blandingen. Saml dejen hurtigt med æg. Pak dejen ind i plastfilm og kom den i køleskabet i 30 minutter.
Bland groftrevet æble, korender, appelsinsaft, smør og farin i en gryde, og bring det i kog. Lad det simre i 4-5 minutter. Tag gryden af varmen og rør mandelsplitter, sukat og appelsin i.
Tænd ovnen på 160°C varmluft.
Rul dejen ud, så den er ca. 3 mm tyk. Udstik dejen så den passer til linseformen, brug enten en rund udstikker eller et glas der er lidt større end linseformen. Smør linseformen og pres hver dejcirkel ned i formene.
Fordel fyldet i linseformene. Rul den overskydende dej ud og udstik den som små stjerner eller hjerter, og læg dem oven på tærtefyldet. Pensl med mælk. Bag tærterne i 20-25 minutter, til de er gyldne. Afkøl tærterne i formen.
Bagetid: 20 - 25 Minutes
Relaterede opskrifter

Amerikansk pumpkin pie | Bag live med Liv Martine

Nyfortolket rabarbertærte | Liv Martine

Emils blodige bærtærter

Blåbær-brombær-tærte

#BagLiveMedOetker | Petit fours med citron og bær

Romkage

Jule panna cotta tærte

Påsketærte med chokoladeganache og hindbærcurd
