Flag

Små karameltærter med vanilje

40 - 50 stk.
Middelsvær
240 minutter
Skønne, små tærter med et fløjlsblødt indre. Smørsprød peanutmørdej er fyldt med fløjlsblød, karamelsød ganache og toppet med glitter og peanuts.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
foodprocessor
kagerulle
lille tærteform; ø 3 cm
dejskraber

Ingredienser

Peanutmørdej
25 gpeanuts blendet til mel
125 ghvedemel
50 gflormelis
75 gkoldt smør
½æg str. M/L let sammenpisket
Karamelganache med vanilje
150 gdulce/gold chokolade
100 mlpiskefløde
½ tsk.Taylor & Colledge Vanilla Paste
Pynt
Dr. Oetker Gold Glitter Spray
saltede peanuts

Se produkter

Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Gold Glitter Spray

Opskriften på karameltærterne er skabt af redaktionen på Magasinet Lækkerier, og sås første gang i annoncen for Taylor & Collegde Organic Vanilla Paste i magasin nr. 15 (december 2019), med temaet Mini.


Dulce eller gold chokolade er chokolade med en gylden farve og smag af karamel, du kan læse mere om alle type af chokolade her.


Taylor & Colledge økologisk Vanilla Paste er fremstillet på basis af tyktflydende vaniljeekstrakt og karakteriseret ved den mørke farve og de mange tusinde ægte vaniljekorn som er tilsat. 1 tsk. (5 ml) af Vanilla Paste svarer til 1 lille vaniljestang og fås i et glas á 65 g.

1

Peanutmørdej

25 gpeanuts blendet til mel
125 ghvedemel
50 gflormelis
75 gkoldt smør
½æg str. M/L let sammenpisket

Blend peanuts til mel i en foodprocessor. Blend dem meget fint, pas dog på at blende for længe, da det så vil blive til peanutbutter. Kom hvedemel, flormelis og smør i foodprocessoren sammen med peanutmelet og blend ingredienserne hurtigt sammen. Saml dejen med æg, tilsæt den mængde æg der skal til for at samle dejen, men ikke så meget at den bliver for klistret. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir og lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time.


Tænd ovnen på 175 °C traditionel ovn.


Udstik cirkler af dejen lidt større end tærteformene, brug en cirkelformet udstikker eller et passende glas. Beklæd tærteformene (ø 3 cm) med dejen og prik bundene med en tandstik. Bag dem midt i ovnen i 10-15 minutter til de er gyldne.

Bagetid: 10 - 15 Minutes

2

Karamelganache med vanilje

150 gdulce/gold chokolade
100 mlpiskefløde
½ tsk.Taylor & Colledge Vanilla Paste

Smelt chokolade i en skål over vandbad og tag skålen af varmen.

Kom piskefløde og vaniljepasta i en kasserolle og bring det op til kogepunktet. Hæld det over den smeltede chokolade mens der røres i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre til ganachen samler sig. Stavblend ganachen og fyld derefter ganachen i tærterne, dette kan du gøre med en ske, en lille kande eller en sprøjtepose, kom lige meget karamelganache i hver tærtebund. Stil tærterne i køleskabet i et par timer til ganachen har sat sig.

3

Pynt

Dr. Oetker Gold Glitter Spray
saltede peanuts

Spray tærterne med glitterspray og pynt med halve peanuts.

4

Tip

Det kan være svært at blende så lille en mængde peanuts, hvis din fodprocessor har svært ved det, så blend en større mængde og vej de 25 g af herfra.

Gem evt. en lille, saltet peanut i hver tærte inden den fyldes med ganache.

Hvis tærtebundene skal holde sig sprøde i flere dage, så pensel dem med lidt smeltet smør inden de fyldes med karamelganache.