Flag

Flødebolle spøgelser og monstre

14 - 18 stk.
Middelsvær
70 minutter
Lækre flødeboller med marcipanbund, forklædt som de sødeste spøgelser og monstre. Perfekt til (u)hygge på Halloween eller til en Halloween fest.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
kagerulle
rund udstikker; ø 5 cm
standmixer eller håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm
chokolade- eller sukkertermometer

Ingredienser

Marcipanbunde
150 gmarcipan
25 gflormelis
flormelis til udrulning
Flødebolleskum
1 poseDr. Oetker Flødebolleskum
1 dlkogende vand
Overtræk og pynt
300 ghakket hvid chokolade
1 bægerDr. Oetker Kakaosmør (75 g)
1 pakkeDr. Oetker Sugar Eyes
Dr. Oetker Birthday Mix

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Flødebolleskum
Picture - Dr. Oetker Kakaosmør (75 g)
Picture - Dr. Oetker Sugar Eyes
Picture - Dr. Oetker Birthday Mix
1

Marcipandbunde

150 gmarcipan
25 gflormelis
flormelis til udrulning

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.

Ælt marcipan og flormelis sammen. Rul det ud i en tykkelse på ca. 3-4 mm, på et bord drysset med flormelis. Udstik bunde med en rund udstikker (ø 4-5 cm). Kom bundende på en bageplade med bagepapir og bag dem i 5-8 minutter. Lad dem køle af.

Bagetid: 5 - 8 Minutes

2

Flødebolleskum

1 poseDr. Oetker Flødebolleskum
1 dlkogende vand

Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Blandingen er klar, når marengsmassen er kølet ned til stuetemperatur og er luftig og helt stiv. Alternativt kan Flødebolleskum piskes på en standmixer med piskeris.

Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose med en rund tyl (Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm). Sprøjt en top af skum på hver marcipanbund.

3

Overtræk og pynt

Picture - Flødebolle spøgelser og monstre web step
300 ghakket hvid chokolade
1 bægerDr. Oetker Kakaosmør (75 g)
1 pakkeDr. Oetker Sugar Eyes
Dr. Oetker Birthday Mix

Kom hakket chokolade og kakaosmør i en mikroovnsegnet skål. Varm det i 30 sek. ad gangen, rør imellem hver gang. Fortsæt indtil chokoladen begynder at smelte. Giv herefter kun chokoladen 10 sek. ad gangen, rør imellem hver gang. Mål med et termometer, hvid chokolade skal nå en temperatur på ca. 28-30 °C. Kom chokoladen i et glas hvor der lige netop er plads til at dyppe flødebollerne i.

Dyp forsigtigt flødebollerne i chokoladen, helt ned til kiksen således at alt skummet dækkes helt af chokoladen. Lad chokoladen dryppe let af og sæt flødebollerne på et stykke bagepapir. Kom forsigtigt Sugar Eyes på flødebollerne inden chokoladen når at sætte sig, eller pynt med krymmel. Lad chokoladen sætte sig helt inden servering.


Tips

Du kan også vælge at overtrække flødebollerne med mørk chokolade. Følg samme fremgangsmåde, men temperaturen du skal nå er 30-32 ºC. Læs mere om chokolade og forskellige metoder til temperering på vores side om chokolade.

For en farvestrålende overraskelse så kan du farve marcipanbundende med ca. 1 tsk. Concentrated Colour i ønsket farve. Bare ælt den ind i marcipanen sammen med flormelisen.