Flag

Marengskranse som spiseligt bordpynt

about 15 - 20 stk.
Middelsvær
210 minutter
Brug marengskranse som spiseligt bordpynt til bryllup, barnedåb eller babyshower. De kan laves i mange variationer og farver, så de matcher borddækningen.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
sprøjteposer
sprøjtetyl, flere forskellige

Ingredienser

Kranse
4 stk.æggehvider
300 gsukker
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Red Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
1

Tænd ovnen på 100 °C varmluft.

2

Kranse

4 stk.æggehvider
300 gsukker

Pisk æggehviderne luftige og stive, så man kan vende bunden i vejret på skålen uden at æggehviderne falder ud. Drys sukkeret i lidt ad gangen mens der piskes, og pisk til marengsen er sej og der ikke længere er krystaller i massen.


Fordel massen i 5 skåle, og indfarv hver marengsmasse med hver sin Concentrated Colour. Kom hver marengsmasse i en sprøjtepose med forskellige tyller. Her er der brugt forskellige stjernetyller, en rund tyl og en flad bladtylle.


Tegn 10-12 cirkler på bagsiden af to stykker bagepapir. Vend bagepapiret om og beklæd to bradepander med bagepapiret. Sprøjt små marengstoppe langs cirklernes kanter. Sørg for, at de forskellige marengstoppe hænger sammen.

3

Bag dem i ca. 1 time ved 100 °C varmluft. Sluk derefter ovnen og lad marengskransene stå på eftervarme min. et par timer til ovnen er kold, dette sikrer at kransene tørrer fuldstændigt op, og kan med fordel gøres over natten. Opbevar dem i en lufttæt beholder.

Bagetid: about 60 Minutes


Tone i tone

Hvis du har et særligt farvetema på bordet, så prøv at lave flere nuancer med den samme farvetube, ved at tilsætte mere eller mindre farve til marengsmassen, eller tilsætte lidt lilla til rød, eller lidt grøn til blå marengsmasse.