Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Rabarbersaft med vanilje

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hjemmelavet rabarbersaft er indbegrebet af sol og sommer. Servér den fortyndet med lidt vand, eller prøv at blande den med danskvand eller mousserende vin.

1000 - 1400 ml

nem 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Rabarbersaft med vanilje

Redskaber:

si
flaske

Rabarbersaft med vanilje:

500 g rabarber , frisk eller frossen skåret i grove stykker
250 g sukker
1 l vand
½ tsk. Dr. Oetker Citronsyre
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Tilberedning

Tilberedning

1

Rabarbersaft med vanilje

Kom rabarber, sukker, vand, citronsyre og vaniljepasta i en gryde og bring det i kog under låg (det kan godt tage lidt tid, før det koger især, hvis der bruges frosne rabarber). Lad derefter saften koge i ca. 8 minutter. 


Stil saften i køleskabet natten over, så smagen fra rabarberne kan trække ud i saften.

Hæld saften gennem en si, lad den gerne stå og dryppe af i lidt tid, så mest mulig saft kommer med. Hæld saften på rene, skoldede flasker.

Tips

Fortynd saften let med vand eller danskvand ved servering. Prøv dig frem, så du finder det blandingsforhold, du bedst kan lide. Prøv også at komme lidt saft i et champagneglas og top med champagne eller anden mousserende vin - en lækker og frisk aperitif.

Hvis du ønsker en helt klar saft kan saften hældes igennem en saftpose eller et fugtigt klæde, men så bliver de fine vaniljekorn også siet fra.

Saften kan holde sig 1-2 uger på køl, alternativt kan du også fryse saften ned i fryseposer.


Prøv også vores opskrift på Hyldeblomstdrik med ingefær

Næringsindhold til opskriften Rabarbersaft med vanilje

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 4kJ
1kcal
281kJ
67kcal
Fedt 0.00g 0.09g
Kulhydrat 0.16g 16.44g
Protein 0.00g 0.26g