Krydderkage med tranebær
8 portioner
Nem
60 minutter
Giv julestemningen et nøk opad! Når krydderkagen kommer i ovnen, breder der sig en dejlig juleduft af krydderier og appelsinskal i hele huset.
Ingredienser
Forberedelse
Redskaber
Krydderkagedej
200 g
blødt smør
200 g
brun farin
4
æg
200 g
hvedemel
2 tsk.
2 spsk.
1 tsk.
stødt ingefær
1 tsk.
allehånde
1 tsk.
kardemomme
100 g
tørrede tranebær
smør til formen
Redskaber
håndmixer
springform; ø 18 cm
I alt :
60 minutter
Forb. :
20 minutter
Bagning:
35 minutter
1
Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
2
Krydderkage
smør til formen
100 gtørrede tranebær
40 gDr. Oetker Appelsinskal
200 gblødt smør
200 gbrun farin
4æg
200 ghvedemel
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
2 spsk.Dr. Oetker Kanelsukker
1 tsk.stødt ingefær
1 tsk.allehånde
1 tsk.kardemomme
50 gDr. Oetker Mandelsplitter
Pisk smør og brun farin luftigt, og tilsæt et æg ad gangen. Kom hvedemel, bagepulver, kanelsukker, krydderier, mandler og tørret frugt i en skål, og pisk dejen til en ensartet masse.
Smør springformen (ø 18 cm), fyld dej i og bag krydderkagen i 35-45 minutter. Sæt krydderkagen til afkøling på en bagerist.
Bagetid
35 minutter
3
Glasur og pynt
150 gflormelis
2 - 3 spsk.vand
Dr. Oetker Appelsinskal
tørret hibiscus
Rør flormelis og vand til en tyk glasur, og pynt med appelsinskal og tørret hibiscus. Herefter er krydderkagen klar til servering.
Om opskriften
Denne opskrift er udviklet i samarbejde med online magasinet Gadtoft og udgivet i magasin nr. 3, du kan finde alle magasinerne her.
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
Relaterede opskrifter