Flag

Luksus citronkage

12 - 14 portioner
Nem
110 minutter
Citronkager med et twist - bogstavelig talt. Bag citronkagerne i en gugelhupf-form for at give dem et fint udtryk. De smager skønt af marcipan og citron.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
Dr. Oetker silikoneform - mini gugelhupf

Ingredienser

Citronkage med marcipan og kokos
150 gblødt smør
½ poseDr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting (115 g)
90 grevet marcipan
2 - 3 spsk.kokosmel
2æg str. M/L
130 ghvedemel
2 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
¾ dlletmælk
Citronglasur
½ poseDr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting (115 g)
¼ dlvand
Pynt
mynteblade
spiselige blomster (fx stedmoderblomster)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting (115 g)
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting (115 g)

Tænd ovnen på 180 °C almindelig ovn.

1

Citronkage med marcipan og kokos

150 gblødt smør
½ poseDr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting (115 g)
90 grevet marcipan
2 - 3 spsk.kokosmel
2æg str. M/L
130 ghvedemel
2 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
¾ dlletmælk

Pisk smør og den halve pose Juicy Lemon Icing & Frosting sammen med en håndmixer til blandingen er blød og luftig (2-3 minutter).


Bland revet marcipan og kokosmel sammen, så kokossen er jævnt fordelt. Kom derefter blandingen i dejen. Tilsæt æggene og pisk det hele godt sammen til massen er samlet.

I en anden skål blandes hvedemel, vaniljesukker og bagepulver sammen. Sigt det i dejen, tilsæt mælk og rør alle ingredienserne godt sammen.

Fordel dejen i 12-14 mini gugelhupf-forme (eller i muffin-forme). Bag kagerne midt i ovnen i ovnen i 18-20 minutter.

Lad kagerne køle helt af, inden de pyntes med glasur.

Bagetid: 18 - 20 Minutes

2

Citronglasur

½ poseDr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting (115 g)
¼ dlvand
mynteblade
spiselige blomster f.eks. stedmoderblomster

Kom den resterende halvdel af posen med Juicy Lemon Icing & Frosting i en skål. Tilsæt vand og rør til en lind glasur. Er den for tyk så kom et par dråber vand mere i. Glasuren skal kunne sprøjtes ud på kagen.

Kom glasuren i en lille frysepose. Klip et lille hul i hjørnet af posen og sprøjt glasuren ud på toppen af hver citronkage.

Pynt kagerne med mynteblade og spiselige blomster hvis ønsket, eller drys med lidt kokos eller krymmel istedet.


Tips

Hvis du ikke har små gugelhopf-forme, så bag kagerne i en metal muffinform. Når kagerne er afkølet så vend dem på hovedet og kom glasuren på og lad den løbe lidt ned ad siderne, på den måde får du lidt samme effekt, som hvis kagerne var bagt i gugelhopf-forme. Du kan selvfølgelig også bage kagerne i muffinforme af papir og komme glasuren på toppen af hver muffin.


Udover Juicy Lemon fås Icing & Frosting også i varianterne Berry Fantasy og Choco Dream. Du kan bruge alle tre varianter til at lave en almindelig glasur, en smørcreme eller en cream cheese frosting. Vi har her samlet vores bedste opskrifter på Icing & Frostings.


Denne opskrift er udviklet af vores dygtige ambassadør Lena, på hendes blog kan du se hvad hun selv skriver om opskriften.