Napoleonskager
8 - 10 stk.
Nem
75 minutter
En klassisk konditorkage med rødder i 1800'tallets københavnske konditorier. Her i en nem og hurtig udgave, med brug af færdig butterdej fra frost.
Flødeskumskagen Napoleonskage stammer fra den danske konditorkunst storhedstid tilbage i slut 1800-tallet til start 1900-tallet. Napeloenskage er en klassisk flødeskumskage der med tiden er forsvundet lidt fra bageren og konditoriets vinduer og det er synd for det er en lækker kage. Du må dog ikk...
Ingredienser
Forberedelse
Bund
1
rulle butterdej
Fyld og pynt
2 ½ dl
letmælk
150 g
flormelis
2 spsk.
vand
125 g
hindbær eller hindbærmarmelade
friske bær
I alt :
75 minutter
Forb. :
45 minutter
Bagning:
12 minutter
1
Tænd ovnen på 225 °C traditionel varme.
2
Bund
1rulle butterdej
Del butterdejen i 16 lige store bunde og læg dem med afstand på en bageplade. Prik med en gaffel og bag dem i cirka 12 minutter. Afkøl bundene på en bagerist.
Bagetid
12 minutter
3
Fyld og pynt
1 poseDr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2 ½ dlletmælk
150 gflormelis
2 spsk.vand
Dr. Oetker Sweetheart
125 ghindbær (friske bær eller eller hindbærmarmelade)
Bland et brev Cake Mousse Vanilla Taste med 2½ dl letmælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Kom kagemoussen i en sprøjtepose med stjernetylle.
Lav en glasur af flormelis og vand og fordel den på halvdelen af bundene og drys med krymmel. Smør den anden halvdel med letmosede bær eller marmelade og sprøjt kagemoussen ovenpå. Læg "låget" på og pynt med bær. Server straks.
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
Relaterede opskrifter