Flag

Påskekage med mousse og lemonglaze

10 - 12 portioner
Middelsvær
445 minutter
Denne påskekage er nem at gå til, smager dejligt og ligner et sandt mesterværk med den fine gule glaze
Denne smukke påskekage ligner et mesterværk, og er tilmed nem at gå til. Kagens to mousser er bygget op omkring Dr. Oetker Cake mousse - blot tilføjet lidt ekstra ingredienser for den helt rigtige smagskombination til denne kage. Bunden er en mandelbund, der toppes med en rabarber-jordbær mousse ...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
silikoneform; rund
håndmixer
stavblender
termometer

Ingredienser

Mandelbund
2æg
210 gsukker
1 dlsmagsneutral olie
2 poserDr. Oetker Mandelmel
90 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 knsp.salt
Citronmousse
2 breveDr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
1 dlfriskpresset citronsaft
1revet skal og saft fra 1 ubehandlet citron
3 dlletmælk
1 dlpiskefløde
Rabarber-jordbærmousse
2 breveDr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
1 dlrabarbersaft
3 dlletmælk
1 dlpiskefløde
Lemonglaze
7 bladeDr. Oetker Husblas
300 gsukker
200 gglukosesirup
200 gvand
2 ½ tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
200 gNestlé sødet kondenseret mælk
300 ghvid chokolade
3 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Pynt
små chokolade påskeæg i forskellige farver
spiselige blomster

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Mandelmel
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
Picture - Dr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
1

Mandelbund

2æg
210 gsukker
1 dlsmagsneutral olie
2 poserDr. Oetker Mandelmel
90 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 knsp.salt

Pisk æg og sukker luftigt og skummende. Rør olien i æggemassen. Bland alle de tørre ingredienser sammen og vend dem i æggemassen.

Hæld dejen i en silikoneform, ø 24 cm, og bag kagen ved 175 °C varmluft i ca. 25 minutter. Kagen vil falde lidt sammen, når den tages ud af ovnen. Lad kagen køle helt af.

Placering i ovnen: midt i ovnen

Bagetid: about 25 Minutes

Temperatur over- og undervarme: 175 °C

2

Citronmousse

2 breveDr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
1 dlfriskpresset citronsaft samt fintrevet skal fra 1 citron
3 dlletmælk
1 dlpiskefløde

Bland indholdet af Cake Mousse med mælk, citronsaft, citronskal og fløde. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed.

3

Rabarber-jordbærmousse

2 breveDr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
1 dlrabarbersaft
3 dlletmælk
1 dlpiskefløde

Bland indholdet af Cake Mousse med mælk, rabarbersaft og fløde. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed.

4

Samling

Sæt silikoneformen på et bræt eller et fad. Hæld citronmousse i silikoneformen og glat overfladen ud. Sæt kagen på køl i 30 minutter, inden rabarbermoussen hældes på.

Fordel rabarbermoussen ovenpå citronmoussen og sørg for at overfladen bliver helt jævn. Til sidst placeres mandelbunden øverst og kagen sættes i fryseren i minimum 2 timer.

5

Lemonglaze

7 bladeDr. Oetker Husblas
300 gsukker
200 gglukose
200 gvand
200 gNestlé sødet kondenseret mælk
2 ½ tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
300 ghvid chokolade
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
3 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste

Kom husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.

Kog sukker, glukose og vand hurtigt op. Tag det af varmen, klem husblassen for vand og smelt den i blandingen. Derefter tilføjes Citronaroma og kondenseret mælk.

Hak chokoladen fint og kom den i en høj beholder. Hæld den varme blanding over og kom stavblenderen skråt ned i den høje beholder, så der dannes så få luftbobler som muligt. Hold stavblenderen dækket af chokolademassen og start blenderen indtil det er en enstartet masse. Tilsæt Concentrated Yellow Colour og derefter Vanilla Paste til den gule glaze.

Læg et stykke husholdningsfilm tæt ned på overfladen af glazen, det hjælper med at fjerne luftbobler og undgå at der dannes "skorpe".

Sæt glazen på køl, indtil den nærmer sig  35 ºC, som den skal have når den skal bruges. Hold løbende øje med glazen og omrør jævnligt så varmen fordeler sig.

Når glazen begynder at nærme sig  35 ºC, tages kagen ud af fryseren og befries fra silikoneformen.  Vend kagen om, da den jo er støbt "på hovedet" i formen. Placer kagen ovenpå en mindre skål, så glazen kan løbe ned over siderne på kagen. Læg et stykke bagepapir under skålen til at opsamle den overskydende glaze. Er der rim på tørres dette af med et rent viskestykke. Der må ikke være frost krystaller på kagen.

Hæld nu glazen over kagen i cirkelbevægelser, startende indefra, og lad glazen sætte sig lidt på den kolde kage. Afslut med forsigtigt at trimme kanten forneden for dråber af glaze.

Kagen sættes herefter på et fad og til optøning i køleskabet i en time.

6

Pynt

små chokolade påskeæg i forskellige farver
spiselige blomster

Pynt kagen med små chokoladepåskeæg, spiselige blomster eller andet pynt.