Kom bær og vand i en gryde og kog det op, kog bærrene i 5-8 minutter indtil de er møre. Tilsæt 500 g sukker og vaniljesukker, og kog et par minutter mere. Skum af, hvis nødvendigt. Tag gryden af varmen.
Bland geleringspulver med 2 spsk. sukker, og drys det i bærblandingen under omrøring. Rør godt, så eventuelle klumper røres ud. Kom gryden tilbage på varmen og kog syltetøjet op under omrøring i ½-1 minut. Kom syltetøjet på rene glas.
Opbevar syltetøjet i køleskabet.
For at forlænge holdbarheden på syltetøjet er det en god idé at dyppe glas og låg i kogene vand inden syltetøjet kommes i glasset. Alternativt kan man komme lidt alkohol (fx vodka) i glasset, komme låg på og ryste glasset, alkoholen hældes derefter ud inden syltetøjet kommes i.
Find flere tips og tricks til din syltning på vores temaside Sylt med Oetker.
Relaterede opskrifter