Tænd ovnen på 160 °C varmluft.
Smelt smør i en gryde ved svag varme. Tilsæt kakao, chokolade og kaffe, og rør til chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen.
Hæld æg, sukker og sirup i en skål, og pisk massen luftig med en elpisker. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen, og vend dejen sammen samtidig med chokoladesmørret tilsættes.
Beklæd en bradepande med bagepapir. Kom dejen i en bradepande, og drys med hakket chokolade og hasselnøddeflager. Bag kagen i ca. 25 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.
Placering i ovnen: midt i ovnen
Bagetid: about 25 Minutes
Temperatur over- og undervarme: 160 °C
Dryp med Toffeesauce og lad kagen afkøle helt, gerne i køleskabet.
Kog sukker sammen med glukosesirup og espressokaffe op til 117 ºC i en gryde. Imens det koger, piskes æggehviderne skummende med en røremaskine eller en håndmixer. Tilsæt æggehviderne i en skål og pisk det op til en let marengs. Hæld den varme sukkermasse i æggehviderne, i en tynd stråle, imens der piskes ved middel hastighed. Skru op på højeste hastighed og pisk indtil skummet bliver fast. Pisk i mindst 5 minutter, det skal være en sej masse.
Fordel espressoskummet ovenpå chokoladekagen, gerne lidt ujævnt. Flamber herefter kagen med en gasbrænder eller sæt den under grillen i ovnen ca. 3 minutter.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager