Flag

Regnbue banan pandekager

8 stk.
Nem
40 minutter
På udkig efter lækre og sunde bananpandekager? Du er kommet til det rigtige sted! Disse regnbue pandekager er uden mel og et hit for store og små.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
blender
pande
paletkniv

Ingredienser

Farvestrålende bananpandekager
2bananer
2æg str. M/L
2 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
1 dllaktosefri letmælk
150 gglutenfri havregryn
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Concentrated Green Colour
olie til stegning

Se produkter

Picture - Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Green Colour

Om opskriften

Disse bananpandekager er uden hvedemel og raffineret sukker. Til gengæld indeholder de farvestrående pandekager banan og havregryn, der giver dem en skøn, svampet konsistens med et let bid. 


Bananpandekager er blevet meget populære både fordi de er nemme at lave, da alt bare skal i en blender, men også fordi de mætter godt og er nemme at gøre glutenfri med glutenfri havregryn og laktosefri ved brug af en plantebaseret mælkedrik. De er perfekte til brunch bordet eller som en hyggelig eftermiddags snack.

1

Farvestrålende bananpandekager

Dr. Oetker Concentrated Green Colour
2bananer
2æg str. M/L
2 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
1 dllaktosefri letmælk
150 gglutenfri havregryn
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour

Kom bananer, æg, vaniljeekstrakt, mælk, havregryn og bagepulver i en blender Blend alle ingredienser i 2 minutter, til dejen er glat. 


Fordel dejen ligeligt i 4 skåle og indfarv hver skål med et par dråber Concentrated Colour i hver sin farve, så der til sidst er 4 skåle med hver sin farve pandekagedej. Rør godt rundt i hver skål, så farven bliver helt fordelt i dejen. Tilsæt mere farve indtil den ønskede nuance er opnået.

2

Stegning

olie til stegning

Kom lidt olie på en stegepande og varm den op på medium varme. Lad panden varme helt op, hæld derefter den røde dej på panden, så der bliver to pandekager, steg pandekagerne i 1-2 minutter indtil de begynder at boble i overfladen, vend dem og steg dem på den anden side.


Kom de færdige pandekager over på et fad eller en bageplade beklædt med bagepapir og kom dem i ovnen ved 50-80 ºC, detter er bare for at holde pandekagerne varme imens resten steges færdig.


Steg resten af pandekagerne. Så der til slut er 8 pandekager. Når alle pandekagerne er færdige, kan de stables til et fint regnbuetårn.

Servér pandekagerne med valgfri topping fx smeltet chokolade eller chokoladesovs og bananskiver og måske en lille smule krymmel.


Tip

Hvis du ikke har nogle geléfarver, eller ikke ønsker at komme farve i, kan du også sagtens lave pandekagerne uden. Du kan også nøjes med at farve dejen i en eller to forskellige farver, du vil stadig få sjove, fine og farverige pandekager!