Vaniljekranse
50 - 60 stk.
Nem
150 minutter
Denne nemme opskrift på hjemmelavede vaniljekranse er fyldt med vanilje, som får hjemmet til at dufte skønt af jul. Både til kagedåsen og til juletræet.
Ingredienser
Forberedelse
Kagedejen
180 g
blødt smør
180 g
sukker
300 g
hvedemel
½ tsk.
1 knsp.
fint salt
1 stk.
æg str. M/L
I alt :
150 minutter
Forb. :
80 minutter
Bagning:
8 minutter
Hvile:
60 minutter
1
Småkagedejen
180 gblødt smør
180 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vanilla Paste
300 ghvedemel
½ tsk.Dr. Oetker Hjortetaksalt
1 knsp.fint salt
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
1æg str. M/L
Pisk smør og sukker hvidt med en håndmikser. Tilsæt Vanilla Paste. Sigt mel, hjortetaksalt og salt i. Tilsæt hakkede mandler og vend dejen let med en dejskraber. Saml dejen let med ægget. Dæk dejen med film og stil den i køleskabet i mindst 1 time og gerne op til et døgn.
2
Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.
Form vaniljekranse (ø 4 cm) ved f.eks. at bruge en kødhakker med stjernetylle og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag vaniljekransene i 8-10 minutter til de er gyldenbrune. Afkøl småkagerne på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse.
Bagetid
8 minutter
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
Relaterede opskrifter