Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.
Dræn kikærterne for vand, men gem 2 spsk. vand fra kikærterne. Blend kikærter, 2 spsk. vand fra kikærterne, sirup, peanutbutter og kaffe i en foodprocesser, blender eller med en stavblender.
I en skål blandes mandelmel, havremel, hvedemel, bagepulver, natron, salt, vaniljesukker og kakaopulver sammen, og røres derefter sammen med kikærteblandingen, indtil massen er jævn.
Fordel dejen i en ø24 cm tærteform foret med bagepapir og drys hakket chokolade på toppen.
Bag kagen i midten af ovnen i 25-30 minutter. Kagen skal være lidt blød, når den tages ud. Lad kagen afkøle helt i formen.
Bagetid: about 25 - 30 Minutes
Hæld kogende vand over dadlerne og lad dem stå i blød i ca. 30 minutter. Dræn derefter dadlerne for vandet, men gem ½ dl. af vandet fra dadlerne.
Blend dadler, ½ dl vand fra dadlerne, peanutbutter, havsalt, romaroma og vanilla paste i en foodprocessor eller med en stavblender, indtil massen er blød og cremet som karamel.
Kom karamelcremen i en sprøjtepose med stjernetyl. Pynt kagen med karamelcremen og sæt på køl indtil den skal serveres.
Man kan nemt lave havremel ved at blende havregryn.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager
Skærekager
Skærekager
Skærekager
Skærekager
Forb. :105 minutterabout 8 - 10 portioner