Flag

Risalamande cheesecake | Liv Martine

10 - 12 portioner
Svær
120 minutter
Risalamande og vaniljekranse er traditionelle juleklassikere. I denne opskrift har Liv Martine kombineret de to i en lækker julecheesecake.
Har du prøvet den populære risalamande cheesecake? Den perfekte kombination af julens traditionelle risalamande og den moderne cheesecake. Bunden består af en nem bund lavet med vaniljekranse og fyldet er lavet på risengrød, vanilje, flødeost og cremet flødeskum. Kagen er selvfølgelig toppet med ...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
springform; ø 22 cm
kageplast
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Ingredienser

Vaniljekranse bund
150 gvaniljekranse
75 gsmør
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
Risalamande ostecreme
6 bladeDr. Oetker Husblas
300 gfærdig risengrød
100 gflødeost natural
100 gflormelis
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
2 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
3 dlpiskefløde
Kirsebærgelé
5 bladeDr. Oetker Husblas
500 gkirsebærsauce
Pynt
75 ghvid chokolade - smeltet
Dr. Oetker Mandelflager
Dr. Oetker The Taste of Christmas Glamour Mix

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Mandelaroma
Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Mandelflager
Picture - Dr. Oetker The Taste of Christmas Glamour Mix
1

Vaniljekranse bund

150 gvaniljekranse
75 gsmør
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste

Beklæd en springform med bagepapir i bunden og kageplast langs siderne. 

Knus vaniljekranse fint eller blend dem i en foodprocessor. Smelt smørret og vend det sammen med de knuste vaniljekranse, hakkede mandler og vaniljepasta. Tryk massen ud i bunden af formen med bagsiden af en ske eller en vinkelpalet og sæt den på køl imens ostecremen forberedes.

2

Risalamande ostecreme

6 bladeDr. Oetker Husblas
300 gfærdig risengrød
100 gflødeost natural
100 gflormelis
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
2 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
3 dlpiskefløde

Læg husblas i blød i koldt vand. 

Rør risengrød, flødeost, flormelis og vaniljepasta sammen. Smelt den opblødte husblas i en gryde sammen med mandelaroma. Lad afkøle til 35-40 ºC. Vend først et par spiseskeer af ostecremen i den lune mandelaroma/husblas, kom blandingen over i den resterende ostecreme og vend det sammen. Pisk herefter fløden til den danner lette toppe og vend det i blandingen. 

Kom fyldet over vaniljekransebunden og spred det jævnt ud med en vinkelpalet. Kom cheesecaken i fryseren i ca. 30 minutter indtil fyldet har sat sig, imens forberedes geléen.

3

Kirsebærgelé

5 bladeDr. Oetker Husblas
500 gkirsebærsauce

Sæt husblas i blød i koldt vand. 

Sigt kirsebærrene fra kirsebærsaucen. Bærrene skal ikke bruges, så gem dem evt. til en anden opskrift. Varm kirsebærsaucen og smelt husblas heri. Lad geléen køle ned til ca. 35 ºC. Tag cheesecaken ud af fryseren og hæld forsigtigt geléen over ostecremen. Sæt igen på frys i 30 minutter eller kom den på køl i 1-2 timer indtil geléen har sat sig.

4

Pynt

75 ghvid chokolade
Dr. Oetker Mandelflager
Dr. Oetker The Taste of Christmas Glamour Mix

Rist mandelflager og lad dem køle af. Tag den færdige cheesecake ud af fryseren og befri den fra form og kageplast. 

Smelt den hvide chokolade i mikroovn. Tag en gaffel og lav tynde striber på kagen med den smeltede chokolade. Drys mandelflager og Glamour Mix krymmel ovenpå chokoladestriberne.


Tips
Picture - Risalamande cheesecake NY web step

På vores side om Risalamande kan du finde en opskrift på risengrød samt mere inspiration til hvordan du kan servere din Risalamande.

Dr. Oetker har 3 forskellige versioner af husblas: Traditionel, økologisk og oksehusblas. De tre produkter kan erstattes 1:1 i alle opskrifter, så du altid kan bruge det du foretrækker.

Hvis du er vegetar eller bare gerne vil undgå husblas, så prøv vores vegetariske udgave af cheesekagen Risalamande cheesecake med Vegegel.