Risalamande cheesecake med Vegegel

(0)
4 6 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne halal- og vegetar venlige udgave af vores klassiske jule cheesecake er baseret på vores vegetabilsk geleringsmiddel Vegegel.

10 - 12 portioner

avanceret 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Risalamande cheesecake med Vegegel

Redskaber:

springform; ø 22 cm
kageplast
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Vaniljekranse bund:

150 g vaniljekranse
75 g smør
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

Risalamande ostecreme:

2 breve Dr. Oetker Vegegel
2 dl koldt vand
2 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma . Kan undlades hvis alkohol skal undgås
300 g færdig risengrød
100 g flødeost natural
100 g flormelis
3 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
3 dl piskefløde

Kirsebærgelé:

2 breve Dr. Oetker Vegegel
500 g kirsebærsauce

Pynt:

75 g hvid chokolade , smeltet
Dr. Oetker Mandelflager
Dr. Oetker Black & Gold

Tilberedning

Tilberedning

1

Vaniljekranse bund

Knus vaniljekranse til smulder. Smelt smørret og vend det sammen med de knuste vaniljekranse og de hakkede mandler. Beklæd en springform med bagepapir i bunden og kageplast langs siderne. Tryk massen ud i bunden af formen med bagsiden af en ske og sæt på køl imens ostecremen forberedes.

2

Risalamande ostecreme

Kog vegegel og koldt vand op i en gryde. Det skal koge ca. 1-2 minutter. Lad det efterfølgende afkøle til 35-40 ºC. Når det er afkølet røres mandelaromaen i. 


Rør risengrød, flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål. Vend først lidt af ostecremen i den lune vegegelblanding, kom derefter al vegegelblandingen tilbage i ostecremen og vend det godt sammen. Pisk herefter fløden til den danner lette toppe og vend det i cremen. Fordel ostecremen jævnt over vaniljekransebunden, brug evt. en lille vinkelpalet. Kom cheesecaken i køleskab i ca. 3-4 timer, så den kan nå at sætte sig inden geléen laves.

3

Kirsebærgelé

Sigt kirsebærrene fra kirsebærsaucen. Bærrene skal ikke bruges, så gem dem evt. til en anden opskrift. Kog kirsebærsauce og vegegel op. Lad geléen køle ned til ca. 35 ºC. Tag cheesecaken ud af køleskab og hæld forsigtigt geléen over ostecremen. Sæt kagen på frys i 30 minutter eller i køleskabet indtil geléen har sat sig.

4

Pynt

Befri cheesekagen fra formen og kageplasten. 


Rist mandelflager og lad dem køle af. Smelt den hvide chokolade i mikroovn. Tag en ske og lav tynde striber på kagen med den smeltede chokolade. Drys de ristede mandelflager og sorte perler fra Black&Gold krymmel ovenpå chokoladestriberne.

Tips

På vores side om Risalamande kan du finde en opskrift på risengrød samt mere inspiration til hvordan du kan servere din Risalamande.

Hvis du ikke er vegetar har vi også en version af denne opskrift lavet med husblas find den her Risalamande cheesecake.

Næringsindhold til opskriften Risalamande cheesecake med Vegegel

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1989 kJ
475 kcal
1105 kJ
264 kcal
Fedt 25.79 g 14.33 g
Kulhydrat 53.11 g 29.50 g
Protein 5.04 g 2.80 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: