Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Risalamande cheesecake med Vegegel

(0)
4 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne halal- og vegetar venlige udgave af vores klassiske jule cheesecake er baseret på vores vegetabilsk geleringsmiddel Vegegel.

10 - 12 portioner

avanceret 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Risalamande cheesecake med Vegegel

Redskaber:

springform; ø 22 cm
kageplast
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Vaniljekranse bund:

150 g vaniljekranse
75 g smør
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

Risalamande ostecreme:

2 breve Dr. Oetker Vegegel
2 dl koldt vand
2 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma . Kan undlades hvis alkohol skal undgås
300 g færdig risengrød
100 g flødeost natural
100 g flormelis
3 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
3 dl piskefløde

Kirsebærgelé:

2 breve Dr. Oetker Vegegel
500 g kirsebærsauce

Pynt:

75 g hvid chokolade , smeltet
Dr. Oetker Mandelflager
Dr. Oetker Black & Gold

Tilberedning

Tilberedning

1

Vaniljekranse bund

Knus vaniljekranse til smulder. Smelt smørret og vend det sammen med de knuste vaniljekranse og de hakkede mandler. Beklæd en springform med bagepapir i bunden og kageplast langs siderne. Tryk massen ud i bunden af formen med bagsiden af en ske og sæt på køl imens ostecremen forberedes.

2

Risalamande ostecreme

Kog vegegel og koldt vand op i en gryde. Det skal koge ca. 1-2 minutter. Lad det efterfølgende afkøle til 35-40 ºC. Når det er afkølet røres mandelaromaen i. 


Rør risengrød, flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål. Vend først lidt af ostecremen i den lune vegegelblanding, kom derefter al vegegelblandingen tilbage i ostecremen og vend det godt sammen. Pisk herefter fløden til den danner lette toppe og vend det i cremen. Fordel ostecremen jævnt over vaniljekransebunden, brug evt. en lille vinkelpalet. Kom cheesecaken i køleskab i ca. 3-4 timer, så den kan nå at sætte sig inden geléen laves.

3

Kirsebærgelé

Sigt kirsebærrene fra kirsebærsaucen. Bærrene skal ikke bruges, så gem dem evt. til en anden opskrift. Kog kirsebærsauce og vegegel op. Lad geléen køle ned til ca. 35 ºC. Tag cheesecaken ud af køleskab og hæld forsigtigt geléen over ostecremen. Sæt kagen på frys i 30 minutter eller i køleskabet indtil geléen har sat sig.

4

Pynt

Befri cheesekagen fra formen og kageplasten. 


Rist mandelflager og lad dem køle af. Smelt den hvide chokolade i mikroovn. Tag en ske og lav tynde striber på kagen med den smeltede chokolade. Drys de ristede mandelflager og sorte perler fra Black&Gold krymmel ovenpå chokoladestriberne.

Tips

På vores side om Risalamande kan du finde en opskrift på risengrød samt mere inspiration til hvordan du kan servere din Risalamande.

Hvis du ikke er vegetar har vi også en version af denne opskrift lavet med husblas find den her Risalamande cheesecake.

Næringsindhold til opskriften Risalamande cheesecake med Vegegel

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1897kJ
453kcal
1055kJ
252kcal
Fedt 26.32g 14.62g
Kulhydrat 49.09g 27.27g
Protein 5.34g 2.97g