#BagLiveMedOetker | Eventyrlig påskekage

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lav en smuk kage til påskebordet! Kagen er sprøjtet op med blomster af cream cheese frosting og pyntet med søde påskeæg af fondant.

ca. 8 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften #BagLiveMedOetker | Eventyrlig påskekage

Redskaber:

standmixer eller håndmixer
Dr. Oetker Retro springform; ø 18 cm
4 Dr. Oetker engangssprøjteposer
bladtyl ; 8 mm
tyl , kanttyl til kurveflet; 8-10 mm
russisk blomstertyl , magnolia
stjernetyl ; ø 14 mm

Formkage med hasselnød:

150 g blødt smør
150 g sukker
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract eller vaniljesukker
3 æg str. M/L , stuetempereret
150 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
50 g hvid chokolade , hakket
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

Cream cheese frosting:

1 pose Dr. Oetker Base for Buttercream
200 g blødt smør
200 g flødeost , kold
Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
Dr. Oetker Summer krymmel

Påskeæg i fondant:

50 g Dr. Oetker Hvid fondant
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Dr. Oetker Silver Glitter Spray

Tilberedning

Tilberedning

#BagLiveMedOetker & Annemette Voss

Du kan se hele live udsendelsen på YouTube her: #BagLiveMedOetker v/ Annemette Voss Fridthjof. Du kan læse mere om Annemette på hendes populære blog.

Denne udgave af #BagLiveMedOetker den 28. marts kl. 13 stod i påskens tegn. Her guidede Annemette Voss, vinder af Den Store Bagedyst på DR i 2013, os igennem pastelfarvet cream cheese frosting, søde fondant påskeæg og flot sprøjteteknik.

Du kan købe alle de benyttede Dr. Oetker produkter fra opskriften, som et samlet bagekit på Bagetid.dk ved at klikke her. Du finder en liste over alle de øvrige forhandlere af produkterne i bunden af opskriften.

1

Formkage med hasselnød

Tænd ovnen på 170 °C varmluft.


Pisk smør, sukker og vaniljeekstrakt grundigt til det er cremet, lyst og luftigt (5-10 minutter). Tilsæt ét æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg.

Bland mel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Tilsæt hasselnøddeflager, hakket hvid chokolade og Naturlig Citronekstrakt og rør dejen godt sammen.
 
Fordel dejen i en springform (ø 18 cm), der er smurt med smør og drysset med et tyndt lag mel på både bund og sider.
 
Bag kagen i 40-45 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.
 
Køl kagen helt af inden den dekoreres med frosting. 

2

Cream cheese frosting

Kom indholdet af en pose Base for Buttercream i en skål og tilsæt blødt smør og flødeost, pisk i ca. 4 minutter til frostingen er luftig. 


Smør kagen op med et tyndt lag af frostingen. Kom Summer krymmel langs kanten af kagens bund - og placer kagen på et serveringsfad. 

Farv den resterende frosting i 4 forskellige farver. Farv ca. 1 spsk af frostingen grøn med Concentrated Green Colour. Del den resterende frosting ligeligt og farv den hhv. gul, lyserød og orange med Concentrated Yellow Colour, Concentrated Pink Colour og Concentrated Orange Colour .

Kom den grønne frosting i en sprøjtepose med en bladtyl (8 mm). Kom den gule i en sprøjtepose med en kanttyl til kurveflet (8-10 mm). Kom den lyserøde i en sprøjtepose med en magnoliatyl, smør smørcremen op langs sprøjteposens sider og kom lidt orange smørcreme ned i midten, på denne måde fås to-farvede blomster. Kom den resterende orange smørcreme i en sprøjtepose med en stor stjernetyl (ø 14 mm).

Dekorer kagens top ved at lave nogle fine rosetter med frostingen ved brug af stjernetyllen. Rosetterne må gerne lappe lidt ind over hinanden, og sørg for at afsætte dem pænt og jævnt rundt langs kanten. Lav også nogle områder med flet ved hjælp af kanttyllen. Udfyld ‘hullerne’ med tulipantyllen og afslut med små grønne blade, der titter frem hist og her. 

3

Påskeæg i fondant

Indfarv fondanten i 3 forskellige farver. Vikl dem om hinanden og sno dem sammen for at opnå et marmoreret mønster. Form små påskeæg mellem hænderne, og spray lidt Silver Glitterspray på. Læg dem ned mellem ‘blomsterne’ på kagen. 

Indkøbshjælp

Du kan finde indkøbshjælp herunder, som viser hvor du kan købe de Dr. Oetker produkter der bliver brugt i opskriften:

Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract kan købes i Meny, Spar, Løvbjerg og ABC Lavpris samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Økologisk Bagepulver kan købes i Meny, Spar og Løvbjerg samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Hasselnøddeflager kan købes i Meny, Spar og Løvbjerg samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt kan købes i Løvbjerg og ABC Lavpris samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Base for Buttercream kan købes i Meny, Spar, Bilka og Føtex samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Concentrated Green Colour kan købes i Meny, Spar og Løvbjerg samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour kan købes i Meny, Spar og Løvbjerg samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Concentrated Pink Colour kan købes i Meny og Løvbjerg samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Concentrated Orange Colour kan købes i Meny og Løvbjerg samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Summer krymmel kan købes i Meny, Spar og Løvbjerg samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Hvid fondant kan købes i Meny, Spar og Løvbjerg samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Concentrated Violet Colour kan købes i Meny, Spar og Løvbjerg samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Silver Glitter Spray kan købes i Meny og Løvbjerg samt online på Bagetid.dk

Redskaberne der bliver brugt i liveudsendelsen:

Dr. Oetker Retro springform ø 18 cm kan købes hos Bagetid.dk
Dr. Oetker engangssprøjteposer kan købes hos Bagetid.dk
Dr. Oetker bladtyl 8 mm kan købes hos Bagetid.dk
Dr. Oetker kanttyl til kurveflet 8 mm kan købes hos Bagetid.dk
Dr. Oetker russisk blomstertyl magnolia kan købes hos Bagetid.dk
Dr. Oetker stjernetyl ø 14 mm kan købes hos Bagetid.dk

Næringsindhold til opskriften #BagLiveMedOetker | Eventyrlig påskekage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3467 kJ
828 kcal
1834 kJ
438 kcal
Fedt 50.74 g 26.85 g
Kulhydrat 75.51 g 39.95 g
Protein 9.35 g 4.95 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: