Flag

Nem bradepandekage med farverig frosting

about 15 portioner
Middelsvær
80 minutter
Opskrift på en nem og stor kage, som kan tages med til den næste fest eller fejring! Pynt bradepandekagen med dine yndlings farver og skab et mesterværk.
En simpel men lækker skærekage. Kagen kan laves som en helt enkel vaniljekage, men du kan også tilsætte frysetørret hindbær til dejen for lidt ekstra smag. Kagen er pyntet med smørcreme med vaniljesmag, farvet i smukke farver og sprøjtet kreativt op.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
bradepande; 20 x 30 cm
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rosette tyl; ø 8 mm
stjernetyl, flerrillet
Dr. Oetker rosenbladstyl; 16 mm
stjernetyl

Ingredienser

Kage
100 gsmør
2æg str. M/L
125 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
225 ghvedemel
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 dlmælk
15 gfrysetørrede hindbær (kan undlades)
Hvid smørcreme m. farve
200 gblødt smør
1 poseDr. Oetker Base for Buttercream
1 - 2 spsk.sødmælk
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Pink smørcreme
150 gblødt smør
1 poseDr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
1 - 2 spsk.sødmælk
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Pynt
Dr. Oetker Black & Gold eller andet krymmel

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Base for Buttercream
Picture - Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Picture - Dr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
Picture - Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Picture - Dr. Oetker Black & Gold eller andet krymmel

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.

1

Kage

100 gsmør
2æg str. M/L
125 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
225 ghvedemel
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 dlmælk
15 gfrysetørrede hindbær (kan undlades)

Smelt smørret i en gryde.

Pisk æg, sukker og Vanilla Paste lyst og luftigt. Vend derefter det smeltede smør sammen med æggemassen.

Tilsæt de tørre ingredienser og mælken skiftevis, mens der piskes. Tilsæt de frysetørrede hindbær, og fordel dejen i en bradepande (20 x 30 cm) beklædt med bagepapir.

Bag kagen i midten af ovnen i ca. 12-15 minutter til den er gylden og færdigbagt, mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Køl kagen helt af i formen før den pyntes. 

Bagetid: about 12 - 15 Minutes

2

Smørcreme m. farve

200 gblødt smør
1 poseDr. Oetker Base for Buttercream
1 - 2 spsk.sødmælk
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour

Kom 200 g stuetempereret smør og indholdet af en pose Base for Buttercream i en skål og pisk med en håndmixer i 4 minutter. Tilsæt sødmælk efter behov, til smørcremen er jævn og ensartet. Fordel frostingen i tre skåle og tilsæt henholdsvis Blue, Violet og Yellow Concentrated Colour til hver sin skål.

3

Pink smørcreme

150 gblødt smør
1 poseDr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
1 - 2 spsk.sødmælk
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour

Kom 150 g stuetempereret smør og indholdet af en 1 pose Berry fantasy i en anden skål, og pisk med håndmixer i 4 minutter. Fordel frostingen i to skåle. Den ene halvdel forbliver som den er og den anden halvdel farves med Pink Concentrated Colour. 

Rør farverne godt ud i alle smørcremerne. Fyld de fem smørcremer i hver sin sprøjtepose med forskellige tyller.

4

Pynt

Dr. Oetker Black & Gold eller andet krymmel

Sprøjt hele kagen med de fem forskellige farver smørcreme i flotte mønstre. Pynt til sidst med Black & Gold krymmel eller andet krymmel.


Tips

Har du lyst til at blive inspireret til hvordan du ellers kan pynte din kage med smørcreme? Læs mere på vores temaside om frosting og smørcreme