Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

#BagLiveMedOetker | S'mores sandwich

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lækre hjemmelavede skumfiduser fyldt med saltkaramel og lagt mellem to sprøde kiks, og hvis det ikke var nok så er hele herligheden dyppet i mørk chokolade

ca. 18 stk.

for let øvede 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften #BagLiveMedOetker | S'mores sandwich

Redskaber:

foodprocessor
rund udstikker; ø 6 cm
mikroperforeret silikonemåtte, fx Silikomart Air Mat
sukkertermometer
røremaskine
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker stjernetyl; ø 16 mm
si
Dr. Oetker fylde tyl; ø 4 mm

Mørdejskiks:

150 g hvedemel
50 g flormelis
80 g koldt smør
1 knsp. salt
1 æg str. S/M
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Skumfiduser:

7 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
260 g sukker
120 g Dr. Oetker Flydende Glukose
80 g vand
140 g pasteuriserede æggehvider
20 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
flormelis til drys af bagepapir

Fyld af saltkaramel:

40 g Dr. Oetker Toffee Dessertsauce
1 knsp. salt
100 g flormelis

Chokoladeovertræk og pynt:

300 g hakket, mørk chokolade
Dr. Oetker Økologisk Earthy Cocoa krymmel
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

Tilberedning

Tilberedning

#BagLiveMedOetker

Denne opskrift vil blive bagt live af Martin Wiese søndag d. 5 juli på Kagerullens Facebook side.

1

Mørdejskiks

Kør mel, flormelis, koldt smør og salt sammen til en smuldret konsistens i en foodprocessor. Saml dejen med æg og vanilla paste. Ælt dejen hurtigt sammen og kom den i en frysepose. Tryk dejen flad i fryseposen og kom den i fryseren til den er gennemkold.


Tænd ovnen på 180 °C varmluft.



Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 2-3 mm. Udstik et lige antal bunde og placér dem på en bageplade med en mikroperforeret silikonemåtte (fx. en Air Mat fra Silikomart).


Bag kiksene i midten af ovnen i 8-10 minutter til de er gyldne og færdigbagte. Køl dem af på en bagerist.

2

Skumfiduser

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand.

Kog sukker, flydende glukose og vand op i en gryde til 117 °C. Imens massen koger, piskes æggehviderne skummende i en røremaskine. Tilsæt de 20 g sukker til æggehviderne og pisk det op til en let marengs.

Når sukkerlagen er 117 °C tages den af varmen. Pres vandet ud af husblassen og opløs den i sukkerlagen. Hæld langsomt den varme sukkerlage ned i marengsen, i en tynd stråle, imens der piskes på højeste hastighed. Pisk i 8-10 minutter til skumfidusmassen bliver sej og er kølet ned i temperatur. Rør derefter Vanillla Paste i. 


Kom massen i en sprøjtepose med en stjerntyl. Sprøjt skumfidusmassen ud som små fuglereder på halvdelen af de afkølede mørdejskiks. Sørg for, at der er en lille fordybning i midten, hvor karamellen kan ligge. 


Lav almindelige skumfiduser af den overskydende skumfidusmasse. Sigt et jævnt lag flormelis over et stykke bagepapir. Sprøjt skumfidusmassen ud i ønsket former på bagepapiret, og sigt flormelis udover dem. Lad skumfiduserne tørre ved stuetemperatur i mindst 2-3 timer, men gerne til næste dag. Jo længere tid, de får lov at tørre, desto sejere bliver de i konsistensen.

3

Fyld af saltkaramel

Kom Toffee Dessertsauce i en skål og rør det sammen med salt. Kom saltkaramellen i en sprøjtepose med en fyldetyl. Sprøjt saltkaramellen ned i midten af hver skumfidus og læg de resterende mørdejskiks ovenpå. 

Hæld flormelis op i en lille skål og dyp forsigtigt kanten af hver kiks i flormelis, så skumfidusmassen bliver dækket af flormelis.

4

Chokoladeovertræk og pynt

Kom 2/3 hakket mørk chokolade i en skål over et vandbad og den resterende chokolade i en skål for sig.

Smelt de 2/3 dele chokolade over vandbad til det når en temperatur på ca. 48-50 °C. Hæld den smeltede chokolade over den hakkede chokolade i skålen og rør det godt sammen, så den resterende chokolade smelter og det bliver en glat, blank masse. Chokoladen skal have en temperatur på 31-32 °C, således den tempereres korrekt.

Hæld den smeltede chokolade i et glas, hvor der er plads til, at s'mores sandwichene kan blive dyppet i. Dyp halvdelen af hver kiksesandwich i den smeltede chokolade, så både kiks og skumfidus bliver dækket. Drys chokoladen med Earthy Cocoa krymmel og hakkede mandler. Lad chokoladen sætte sig.

Tips

Opbevar s'mores sandwichene i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Her kan de holde sig i et par uger - hvis de altså ikke spises før.

De hakkede mandler kan med fordel ristes let på en pande inden brug. Det vil fremhæve nøddesmagen. Sørg dog for at de er kølet helt af inden brug. 


Se vores side om chokolade, hvis du vil finde tips og tricks og mere viden om chokolade og chokoladetemperering 

Næringsindhold til opskriften #BagLiveMedOetker | S'mores sandwich

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1239 kJ
296 kcal
1511 kJ
361 kcal
Fedt 11.07 g 13.51 g
Kulhydrat 43.22 g 52.70 g
Protein 4.48 g 5.46 g