Aflange flødeboller med kokosbund

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Vil du lave aflange og snorlige flødeboller? Så prøv disse støbte flødeboller med en saftig kokosbund, der får flødebollerne til at smage af bounty.

9 stk.

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Aflange flødeboller med kokosbund

Redskaber:

håndmixer
sukkertermometer
silikoneform
2 Dr. Oetker engangssprøjteposer

Kokosbunde:

45 g sukker
1 æg
½ tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
65 g kokosmel

Chokoladeskaller:

350 g mørk chokolade , tag 50 g fra til podning

Flødebolleskum:

1 pose Dr. Oetker Flødebolleskum
1 dl kogende vand

Pynt:

kokosmel

Tilberedning

Tilberedning

Støbte flødeboller

For at opnå den snorlige udtryk og den helt skarpe form på disse flødeboller, er de støbt  i silikoneformen Hollow. Disse flødeboller er med en lækker og saftig bund der smager som kokosmakroner og får flødebollerne til at minde om bounty chokolade.

1

Kokosbunde

Tænd ovnen på 170 °C varmluft.

Pisk sukker og æg lyst og luftigt. Vend forsigtigt vaniljesukker og revet kokos i med en dejskraber. Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir i en tykkelse på ca. 5 mm.

Bag bunden i ca. 12 minutter. Lad bundene hvile i 5 minutter og skær derefter i stykker af 2,5 x 7 cm. Det er vigtigt at bunden stadig er varm imens den skæres, da det ellers er svært at skære flotte bunde. Lad bundene afkøle helt.

2

Chokoladeskaller

Hak chokoladen og smelt 300 g af chokoladen i mikroovn til det når ca. 45 ºC, mål med termometer.

Tilsæt derefter de resterende 50 g chokolade, lidt ad gangen således at temperaturen sænker sig. Start med ca. 1 spsk. groft hakket chokolade, og hak det så finere og finere, og tilsæt mindre ad gangen. Til sidst er det kun ca. 1 tsk helt fint støv som tilsættes, indtil temperaturen rammer 30-32 ºC. Der skal hele tiden tilsættes usmeltet chokolade til skålen, indtil de 30-32 ºC rammes. Hvis man har tilsat lidt for meget chokolade, så der stadig er usmeltede klumper når temperaturen rammes, kan chokoladen varmes meget kort, kun 1-2 sekunder i mikroovn, således at det sidste smelter.

Alternativt kan chokoladen også tempereres over vandbad, læs mere her for forskellige metoder til chokoladetemperering og hvilken temperaturer de forskellige typer chokolade skal tempereres ved.

Puds hullerne i formen godt med vat. Fyld tempereret chokolade i alle huller, og bank formen let i bordet, for at fjerne eventuelle luftbobler. Vend formen på hovedet over en skål eller et stykke bagepapir, og bank let på siden så overskydende chokolade ryger ud. Skrab toppen af formen ren med en vinkelpalet og placer den derefter på hovedet på et stykke bagepapir. Kom formen i køleskabet/fryser i 15 minutter til chokoladen har sat sig. Gem den overskydende chokolade til bunden skal lukkes.

3

Flødebolleskum

Imens chokoladen størkner piskes flødebolleskummet. Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en skål. Tilsæt 1 dl kogende vand i en tynd stråle, imens der piskes med en håndmixer på laveste hastighed. Når pulveret er opløst, piskes på højeste hastighed i 3-4 minutter. Bevæg håndmixeren rundt i skålen imens der piskes. Når marengsmassen udvider sig, løftes håndmixeren op i toppen af massen, mens der piskes videre. Skummet skal være kølet til stuetemperatur og være helt stift og "sidde fast" i piskeriset inden det er klart. 

4

Samling af flødebollerne

Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose og fyld de tomme chokoladeskaller med skummet. Kom en bund i hver flødebolle og pres den let ned.


Kom den resterende tempererede chokolade i en sprøjtepose (det kan være nødvendigt at varme den kort igen). Sprøjt chokolade på hver bund og brug en paletkniv til at skrabe chokoladen af, så flødebollen lukkes helt og overskydende chokolade fjernes.


Sæt flødebollerne på køl/frys i 10-15 minutter til chokoladen har sat sig. Befri  forsigtigt alle flødebollerne fra formen.

5

Pynt

Pensel kanten af flødebollerne med smeltet chokolade og dyb den i revet kokos. Lad chokoladen sætte sig.

Tip

Du kan med fordel have en handske på når du rør ved flødebollerne for at undgå, at du sætter fingreaftryk på den blanke chokolade.

Næringsindhold til opskriften Aflange flødeboller med kokosbund

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1453 kJ
347 kcal
1750 kJ
418 kcal
Fedt 17.53 g 21.12 g
Kulhydrat 42.30 g 50.96 g
Protein 4.54 g 5.47 g

Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv

Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej