Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Amerikansk pumpkin pie | Bag live med Liv Martine

En amerikansk græskartærte er indgrebet af efterår og Halloween. Fyldet er krydret med Kagekrydderi - et godt alternativ til amerikansk pumpkin spice.

10 - 12 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Amerikansk pumpkin pie | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

tærteform; ø 22 cm
udstikker

Hjemmelavet græskarpuré:

about 0,5 hokkaido græskar - nok til 175 g puré
1 spsk. rapsolie
0,5 tsk. salt

Mørdej:

300 g hvedemel
100 g flormelis
2 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste (alternativt Dr. Oetker Vanilla Paste)
150 g blødt smør
1 æg str. M/L

Græskarfyld:

hokkaido græskar puré - 175 g af den hjemmelavede foroven
200 g Nestlé® sødet kondenseret mælk
0,5 dl fløde
1 spsk. majsstivelse
1 spsk. brun farin
2 æg str. M/L
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract (alternativt Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt)
about 4 - 5 tsk. Dr. Oetker Kagekrydderi

Pynt:

Dr. Oetker Choko Pynteglasur
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Hvis du vil bage sammen med Liv Martine søndag den 21. oktober 2018 kl. 13, er det denne lækre opskrift du skal handle ind til. Videoen streames live på Kagerullen's Facebook side, og du kan stille spørgsmål undervejs. Et godt råd er at have alle ingredienser klar og afvejet inden udsendelsen starter. Videoen er også tilgængelig efter liveudsendelsen, hvis du ønsker at se den på et senere tidspunkt.

Tænd ovnen på 220 ºC traditionel varme.

1

Hjemmelavet græskarpuré

Halvér græskarret, skær skrællen af og fjern kernerne med en stor ske. Skær græskarkødet ud i tern og kom herefter olie og salt på. Bag ternene i ovnen i 10-15 minutter indtil de er bløde. Hvorefter de passeres igennem en si til puré.

2

Mørdej

Rør mel, flormelis, vanilla paste og smør sammen og tilsæt ægget. Ælt mørdejen indtil massen er ensartet. Kom dejen i en frysepose og pres den til en flad plade og lad den hvile i 10-15 minutter på frost, alternativt minimum 30 minutter i køleskabet.

Forbered din mørdej mens de bager.

Rul herefter dejen ud i en ca. 3 mm tyk plade mellem to stykker bagepapir. Kom herefter bagepapir ovenpå tærten og hæld tørre soyabønner eller kikærter ned på bagepapiret, så dejen kan "blindbages". Bag først i 5 minutter til bunden er gylden. Tag den ud af ovnen og lad den køle af og fortsat nu med græskarfyldet.

3

Græskarfyld

Rør græskarpuréen sammen med kondenseret mælk, fløde og majsstivelse og tilsæt herefter brun farin, æg, vaniljeekstrakt og kage krydderi. Fyldet skal gerne være relativt fast, er det meget flydende kan der tilsættes lidt ekstra majsstivelse. Skulle der være luftbobler, så stavblend eventuelt fyldet kortvarigt.

Fyld nu tærtebunden med græskarfyldet og bag den i yderligere 10 minutter. Mens den bager forberedes pynt til toppen af kagen, med den overskydende mørdej.

4

Tærtelåg

Rul den overskydende mørdej ud og udstik en masse blade og blomster i forskellige størrelser. Skær til sidst 8-10 strimler ud i forskellige bredder.

Tag kagen ud og pynt den med mørdejspynten. Strimlerne kan både flettes og snos efter eget ønske oven på kagen. Mørdejsblade og blomster placeres langs med kanten af kagen til sidst. Bag kagen igen i 5-7 minutter til mørdejen på toppen bliver gylden.

5

Den sidste pynt

Afslut med at pynte med choko pynteglasur og sæt en sølvkugle i midten af hver blomst.

Næringsindhold til opskriften Amerikansk pumpkin pie | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1499kJ
358kcal
1528kJ
365kcal
Fedt 18.07g 18.44g
Kulhydrat 43.17g 44.06g
Protein 6.54g 6.68g