til opskriften Amerikansk pumpkin pie | Bag live med Liv Martine
foodprocessor eller minihakker | |
tærteform; ø 22 cm | |
blad og blomster udstikkere |
hokkaido græskar ca. ½ græskar, der skal være nok til 175 g puré | |
1 spsk. | rapsolie |
½ tsk. | salt fint |
300 g | hvedemel |
100 g | flormelis |
2 tsk. | Taylor & Colledge Vanilla Paste (alternativt Dr. Oetker Vanilla Paste) |
150 g | blødt smør |
1 | æg str. M/L let sammenpisket |
hokkaido græskar puré - 175 g hjemmelavet puré | |
200 g | Nestlé sødet kondenseret mælk |
½ dl | fløde |
1 spsk. | majsstivelse |
1 spsk. | brun farin |
2 | æg str. M/L |
1 tsk. | Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract (alternativt Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt) |
2 tsk. | stødt kanel |
1 tsk. | stødt ingefær |
1 tsk. | stødt muskatnød |
½ tsk. | allehånde |
½ tsk. | stødt nellike |
Dr. Oetker Choko Pynteglasur | |
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls |
Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på YouTube her: Amerikansk pumpkin pie | Bag live med Liv Martine. Videoen indeholder et udgået produkt. Opskriften herunder er redigeret efterfølgende.
Tænd ovnen på 220 ºC traditionel varme.
Halvér græskarret, fjern kernerne med en stor ske fra det halve græskar og skær derefter skrællen af. Skær græskarkødet ud i tern, kom dem på en bageplade med bagepapir og vend dem i olie og salt. Bag græskarret i ovnen i 10-15 minutter eller indtil de er bløde. Blend gærskarerene i en foodprocessor eller ligende, passér derefter puréen igennem en si.
Bagetid: 10 - 15 minutter
Rør mel, flormelis, vanilla paste og smør sammen, brug enten hænderne eller en røremaskine med dejkrog. Tilsæt derefter æg lidt ad gangen indtil dejen kan samles, det er måske ikke nødvendigt at tilsætte alt ægget. Ælt mørdejen indtil massen er ensartet. Kom dejen i en frysepose og pres den til en flad plade og lad den hvile i 10-15 minutter på frost, alternativt mindst 30 minutter i køleskabet.
Rul herefter dejen ud i en ca. 3 mm tyk plade mellem to stykker bagepapir eller på et mel-bestrøet bord. Kom dejen over i en smurt tærteform (ø 22 cm) og tryk den ud i formen, skær det overskyddende dej fra og gem det, det skal bruges til at lave pynten. Kom herefter bagepapir ovenpå tærten og hæld tørre soyabønner eller kikærter ned på bagepapiret, så dejen kan "blindbages". Bag bunden i 5-8 minutter til bunden er let gylden. Tag den ud af ovnen og lad den køle af og fortsat nu med græskarfyldet.
Bagetid: 5 - 8 minutter
Rør 175 g af græskarpuréen sammen med kondenseret mælk, fløde, majsstivelse. Tilsæt herefter brun farin, æg, vaniljeekstrakt og krydderier. Fyldet skal være relativt fast, er det meget flydende kan der tilsættes lidt ekstra majsstivelse. Fyld nu tærtebunden med græskarfyldet og bag den i yderligere 10 minutter. Mens den bager forberedes pynt til toppen af kagen, med den overskydende mørdej.
Bagetid: 10 minutter
Rul den overskydende mørdej ud og skær 8-10 strimler ud i forskellige bredder, udstik også en masse blade og blomster i forskellige størrelser. Tag kagen ud og pynt den med mørdejspynten. Strimlerne kan både flettes og snos efter ønske. Placér mørdejsblade og blomster langs med kanten af tærten. Bag kagen yderligere 5-7 minutter til mørdejen på toppen bliver gylden.
Bagetid: 5 - 7 minutter
Afslut med at pynte med choko pynteglasur og sæt en sølvkugle i midten af hver blomst.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
1516
kJ
362 kcal |
1545
kJ
369 kcal |
Fedt | 17.30 g | 17.66 g |
Kulhydrat | 39.15 g | 39.95 g |
Protein | 6.61 g | 6.74 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: