Amerikansk pumpkin pie | Bag live med Liv Martine

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En amerikansk græskartærte er indgrebet af efterår og Halloween. Fyldet har en skøn blanding af krydderier, nøjagtig som amerikansk pumpkin spice.

10 - 12 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Amerikansk pumpkin pie | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
tærteform; ø 22 cm
blad og blomster udstikkere

Hjemmelavet græskarpuré:

hokkaido græskar ca. ½ græskar, der skal være nok til 175 g puré
1 spsk. rapsolie
½ tsk. salt fint

Mørdej:

300 g hvedemel
100 g flormelis
2 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste (alternativt Dr. Oetker Vanilla Paste)
150 g blødt smør
1 æg str. M/L let sammenpisket

Græskarfyld:

hokkaido græskar puré - 175 g hjemmelavet puré
200 g Nestlé sødet kondenseret mælk
½ dl fløde
1 spsk. majsstivelse
1 spsk. brun farin
2 æg str. M/L
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract (alternativt Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt)
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt muskatnød
½ tsk. allehånde
½ tsk. stødt nellike

Pynt:

Dr. Oetker Choko Pynteglasur
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Oetker

Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på YouTube her: Amerikansk pumpkin pie | Bag live med Liv Martine. Videoen indeholder et udgået produkt. Opskriften herunder er redigeret efterfølgende. 

Tænd ovnen på 220 ºC traditionel varme.

1

Hjemmelavet græskarpuré

Halvér græskarret, fjern kernerne med en stor ske fra det halve græskar og skær derefter skrællen af. Skær græskarkødet ud i tern, kom dem på en bageplade med bagepapir og vend dem i olie og salt. Bag græskarret i ovnen i 10-15 minutter eller indtil de er bløde. Blend gærskarerene i en foodprocessor eller ligende, passér derefter puréen igennem en si.

Bagetid: 10 - 15 minutter

2

Mørdej

Rør mel, flormelis, vanilla paste og smør sammen, brug enten hænderne eller en røremaskine med dejkrog. Tilsæt derefter æg lidt ad gangen indtil dejen kan samles, det er måske ikke nødvendigt at tilsætte alt ægget. Ælt mørdejen indtil massen er ensartet. Kom dejen i en frysepose og pres den til en flad plade og lad den hvile i 10-15 minutter på frost, alternativt mindst 30 minutter i køleskabet.


Rul herefter dejen ud i en ca. 3 mm tyk plade mellem to stykker bagepapir eller på et mel-bestrøet bord. Kom dejen over i en smurt tærteform (ø 22 cm) og tryk den ud i formen, skær det overskyddende dej fra og gem det, det skal bruges til at lave pynten. Kom herefter bagepapir ovenpå tærten og hæld tørre soyabønner eller kikærter ned på bagepapiret, så dejen kan "blindbages". Bag bunden i 5-8 minutter til bunden er let gylden. Tag den ud af ovnen og lad den køle af og fortsat nu med græskarfyldet.

Bagetid: 5 - 8 minutter

3

Græskarfyld

Rør 175 g af græskarpuréen sammen med kondenseret mælk, fløde, majsstivelse. Tilsæt herefter brun farin, æg, vaniljeekstrakt og krydderier. Fyldet skal være relativt fast, er det meget flydende kan der tilsættes lidt ekstra majsstivelse. Fyld nu tærtebunden med græskarfyldet og bag den i yderligere 10 minutter. Mens den bager forberedes pynt til toppen af kagen, med den overskydende mørdej.

Bagetid: 10 minutter

4

Tærtelåg

Rul den overskydende mørdej ud og skær 8-10 strimler ud i forskellige bredder, udstik også en masse blade og blomster i forskellige størrelser. Tag kagen ud og pynt den med mørdejspynten. Strimlerne kan både flettes og snos efter ønske. Placér mørdejsblade og blomster langs med kanten af tærten. Bag kagen yderligere 5-7 minutter til mørdejen på toppen bliver gylden.

Bagetid: 5 - 7 minutter

5

Pynt

Afslut med at pynte med choko pynteglasur og sæt en sølvkugle i midten af hver blomst.

Næringsindhold til opskriften Amerikansk pumpkin pie | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1516 kJ
362 kcal
1545 kJ
369 kcal
Fedt 17.30 g 17.66 g
Kulhydrat 39.15 g 39.95 g
Protein 6.61 g 6.74 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: