Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Amerikansk pumpkin pie | Bag live med Liv Martine

Denne amerikanske græskartærte er indgrebet af efterår og Halloween. Tærten har græskarfyld, som er krydret med Kagekrydderi, der er et glimrende alternativ til amerikansk pumpkin spice. Tærten er pyntet med et fint låg af gitterværk, udstukne blade og blomster.

10 - 12 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Amerikansk pumpkin pie | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

tærteform med løs bund; ø 20 cm
Udstikker - blade og blomster
kikært er (tørre) til blindbagning

Hjemmelavet græskarpuré:

about 0,5 hokkaido græskar - nok til 175 g puré
1 spsk. rapsolie
0,5 tsk. salt

Mørdej:

300 g hvedemel
100 g flormelis
2 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste (alternativt Dr. Oetker Vanilla Paste)
150 g blødt smør
1 æg str. M/L

Græskarfyld:

hokkaido græskar puré - 175 g af den hjemmelavede foroven
200 g Nestlé® sødet kondenseret mælk
0,5 dl fløde
1 spsk. majsstivelse
1 spsk. brun farin
2 æg str. M/L
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract (alternativt Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt)
about 4 - 5 tsk. Dr. Oetker Kagekrydderi

Pynt:

Dr. Oetker Choko Pynteglasur
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Hvis du vil bage sammen med Liv Martine søndag den 21. oktober 2018 kl. 13, er det denne lækre opskrift du skal handle ind til. Videoen streames live på Kagerullen's Facebook side, og du kan stille spørgsmål undervejs. Et godt råd er at have alle ingredienser klar og afvejet inden udsendelsen starter. Du finder en indkøbsliste under "Indkøbshjælp" herunder, som viser hvor du kan købe Dr. Oetker produkterne. Videoen er også tilgængelig efter liveudsendelsen, hvis du ønsker at se den på et senere tidspunkt.

Indkøbshjælp

De brugte Dr. Oetker produkter kan købes i følgende butikker:

Alle nedenstående produkter fra Dr. Oetker kan købes i Kagerullens popup-butik i Tivoli, som har åbent året ud. Butikken findes på hjørnet ved Koncertsalen og Himmelskibet.

Økologisk Vanilla Paste fra Taylor & Colledge kan købes i udvalgte Meny og Spar-butikker. Spørg evt. butikspersonalet, da alle butikker i de to nævnte kæder kan bestille produkterne hjem.

Et alternativ til økologisk Vanilla Paste fra Taylor & Colledge er Dr. Oetker Vanilla Paste, som kan købes i Meny, ABC Lavpris og online på Abashop.

Økologisk Vanilla Bean Extract fra Taylor & Colledge kan købes i udvalgte Meny og Spar-butikker. Spørg evt. butikspersonalet, da alle butikker i de to nævnte kæder kan bestille produkterne hjem.

Et alternativ til økologisk Vanilla Bean Extract fra Taylor & Colledge er Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt, som kan købes i Meny, Kvickly, SuperBrugsen, Irma, Rema 1000, ABC Lavpris, samt online på Nemlig.com og Abashop.dk.

Dr. Oetker Kagekrydderi kan købes i Meny og Spar, samt på det blå Dr. Oetker display i Kvickly og SuperBrugsen.

Dr. Oetker Choko Pynteglasur kan købes i Meny, Spar, Kvickly og SuperBrugsen, hvor produktet kun kan findes på et blåt Dr. Oetker display.

Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls kan købes i Meny, Spar og online på Abashop.

Tænd ovnen på 220 ºC traditionel ovn.

1

Hjemmelavet græskarpuré

Halvér græskarret, skær skrællen af og fjern kernerne med en stor ske. Skær græskarkødet ud i tern og kom herefter olie og salt på. Bag ternene i ovnen i 10-15 minutter indtil de er bløde. Hvorefter de passeres igennem en si til puré.

2

Mørdej

Rør mel, flormelis, vanilla paste og smør sammen og tilsæt ægget. Ælt mørdejen indtil massen er ensartet. Kom dejen i en frysepose og pres den til en flad plade og lad den hvile i 10-15 minutter på frost, alternativt minimum 30 minutter i køleskabet.

Forbered din mørdej mens de bager.

Rul herefter dejen ud i en ca. 3 mm tyk plade mellem to stykker bagepapir. Kom herefter bagepapir ovenpå tærten og hæld tørre soyabønner eller kikærter ned på bagepapiret, så dejen kan "blindbages". Bag først i 5 minutter til bunden er gylden. Tag den ud af ovnen og lad den køle af og fortsat nu med græskarfyldet.

3

Græskarfyld

Rør græskarpuréen sammen med kondenseret mælk, fløde og majsstivelse og tilsæt herefter brun farin, æg, vaniljeekstrakt og kage krydderi. Fyldet skal gerne være relativt fast, er det meget flydende kan der tilsættes lidt ekstra majsstivelse. Skulle der være luftbobler, så stavblend eventuelt fyldet kortvarigt.

Fyld nu tærtebunden med græskarfyldet og bag den i yderligere 10 minutter. Mens den bager forberedes pynt til toppen af kagen, med den overskydende mørdej.

4

Tærtelåg

Rul den overskydende mørdej ud og udstik en masse blade og blomster i forskellige størrelser. Skær til sidst 8-10 strimler ud i forskellige bredder.

Tag kagen ud og pynt den med mørdejspynten. Strimlerne kan både flettes og snos efter eget ønske oven på kagen. Mørdejsblade og blomster placeres langs med kanten af kagen til sidst. Bag kagen igen i 5-7 minutter til mørdejen på toppen bliver gylden.

5

Den sidste pynt

Afslut med at pynte med choko pynteglasur og sæt en sølvkugle i midten af hver blomst.

Næringsindhold til opskriften Amerikansk pumpkin pie | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1495kJ
357kcal
1524kJ
364kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g