Glutenfri græskarkage med mandler
16 - 20 portioner
Nem
55 minutter
Efteråret byder på smukke orange græskar lige til at bage. Her er en opskrift på glutenfri græskarkage med varme krydderier og toppet med hvid chokolade.
Ingredienser
Forberedelse
Redskaber
Glutenfri græskarkage
300 g
hokkaido græskar
5
æg str. M/L
70 ml
agavesirup
1 knsp.
salt
250 g
3 tsk.
½ tsk.
stødt kanel
1 spsk.
majsstivelse
Hvid chokolade topping
150 g
hvid chokolade - til overtræk
2 spsk.
solsikkeolie
½ - 1 tsk.
15 g
græskarkerner - hakket
Redskaber
rivejern
bradepande; 20 x 30 cm
I alt :
55 minutter
Forb. :
25 minutter
Bagning:
30 minutter
1
Tænd ovnen på 165 °C traditionel varme eller 155 °C varmluft.
2
Glutenfri græskarkage
300 ghokkaido græskar
5æg str. M/L
70 mlagavesirup
1 knsp.salt
250 gDr. Oetker Mandelmel
3 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
½ tsk.stødt kanel
1 spsk.majsstivelse
Riv græskarret groft. Kom græskar i en skål og tilsæt æg, agavesirup, salt, mandelmel, bagepulver, kanel og majsstivelse. Rør blandingen godt sammen.
Beklæd en bradepande (20 x 30 cm) med bagepapir. Fordel kagedejen jævnt i formen. Bag kagen midt i ovnen i ca. 30 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle helt af.
Bagetid
30 minutter
3
Hvid chokolade topping
150 ghvid chokolade - til overtræk
2 spsk.solsikkeolie
½ - 1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Green Colour
15 ggræskarkerner - hakket
Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikrobølgeovn. Rør herefter olie og Concentrated Green Colour i.
Tag den afkølede græskarkage ud af formen. Hæld chokoladen udover kagen og fordel den jævnt over toppen. Drys med hakkede græskarkerner.
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
Relaterede opskrifter