Bagels

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hjemmelavet bagels er perfekte at lave sandwich af til skovturen eller prøv dem med smøreost til din morgenmad.

8 stk.

for let øvede 45 Minutter

Bagels er en rund bolle med hul i midten og meget populær i USA. Ud over dens udformning er den også lidt anderledes end klassiske boller ved at den koges kort i vand inden den bages i ovnen. Dette gør bagels unikke sammenlignet med andre boller og giver dem en lidt anderledes sej konsistens i skorpen og en skinnende overflade.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Bagels

Redskaber:

standmixer

Bagelsdej:

500 g hvedemel (gerne med proteinindhold på mindst 12 g pr. 100 g)
1 pose Dr. Oetker Surdej
1 tsk. groft salt
1 spsk. sukker
1 spsk. smagsneutral olie
3 dl lunkent vand
sesamfrø til drys

Tilberedning

Tilberedning

1

Bagelsdej

Bland mel, indholdet fra en pose Surdej, salt og sukker sammen i en skål. Tilsæt olie og vand og ælt dejen godt i en standmixer ved lav hastighed i 10-12 minutter, indtil den er blank og smidig. Den lange æltetid er vigtig for at aktivere glutnet i melet, hvilket påvirker brødets struktur. Det er helt klart nemmest at ælte dejen på en standmixer, når den skal æltes i så lang tid. Alternativt så kan man prøve at ælte dejen med en kombination af en håndmixer med dejkroge og håndkraft.

Del dejen i 8 dele, stram dem op og tril dem til runde boller. Lad dem hæve på et let meldrysset bord under et fugtigt hårdtopvredet viskestykke i 20 minutter.

2

Formning

Dyp en finger i koldt vand. Stik den ned i midten af hver bolle og kør i små cirkelbevægelser, indtil bordpladen kan mærkes. Dyp fingerspidserne i koldt vand, tag hver bagel op og form den mellem hænderne, ved at trække let i den og dreje den rundt, så hullet bliver større - ca. 3-3,5 cm i diameter.
 
Læg bagelsene tilbage på bordet under et fugtige viskestykke, mens der laves hul i de resterende bagels. Lad dem hæve i yderligere 20 minutter.

3

Kogning og bagning

Tænd ovnen på 220 °C traditionel varme. 

Bring en bred, fladbundet gryde med vand i kog. Klargør to bageplader med bagepapir.

Sænk forsigtigt bagels ned i det kogende vand en ad gangen og lad den koge i 30 sekunder på hver side. Tag den op med en hulske og læg den med bagsiden opad på en bageplade med bagepapir. Drys med sesamfrø, vend den om og drys på oversiden. Fortsæt, til der er fire bagels på en plade.

Bag bagels i ca. 20 minutter i nederste tredjedel af ovnen, en plade ad gangen. Lad de færdigbagte bagels afkøle på en bagerist.

Bagetid: ca. 20 minutter

Tips

Bagels kan også drysses med fx ost, birkes, stegte løg, soltørrede tomater i små stykker eller laves helt uden noget drys.

Hvis bagels skal genopvarmes, lunes de i en 200 °C varm ovn i ca. 5 minutter.

Bagels er fryseegnede i op til 3 måneder.

Næringsindhold til opskriften Bagels

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1051 kJ
251 kcal
971 kJ
232 kcal
Fedt 2.86 g 2.65 g
Kulhydrat 39.02 g 36.13 g
Protein 7.31 g 6.77 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: