Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Banan- og chokolademousselagkage

Den klassiske bananlagkage, med et tvist af lækker cremet chokolademousse.

12 - 16 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Banan- og chokolademousselagkage

Springform; Ø 22 cm:

Kagedej:

150 g smør
150 g sukker
3 æg str. M/L
2 spsk. kakao
130 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Kagemousse og pynt:

2 breve Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate
5 dl letmælk
1 stor moden banan
2 dl flormelis
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Black & Gold
about 2 spsk. kogende vand

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

2

Kagedej

Rør smør og sukker blødt. Pisk æggene i ét ad gangen sammen med kakao. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, rør det hele sammen og hæld dejen i en smurt, meldrysset springform.

3

Bag kagen i 20-25 minutter. Afkøl kagen på en bagerist.

Når kagen er helt afkølet, deles kagen så der bliver tre lagkagebunde: Skær en rille langs siden af kagen der, hvor den skal deles.Tag et langt stykke kraftigt sytråd/kinesertråd og læg det rundt om kagebunden i rillen. Kryds tråden foran, og træk så enderne væk fra hinanden, så tråden skærer bunden igennem. Gentag, så der bliver tre bunde. Læg den ene bund på et lagkagefad med ringen fra springformen som side.

4

Kagemousse

Bland brevenes indhold med 5 dl letmælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed. Skær bananen i tynde skiver og fyld dem i lagkagen lagvis, sammen med halvdelen af kagemoussen.

5

Pynt

Rør flormelis, konditorfarve og kogende vand sammen til en glasur og overtræk det øverste lag. Fyld resten af den tilberedte Cake Mousse i en spøjtepose og pynt kanten. Dekorer med guldpalietter fra Dr. Oetker's Black & Gold krymmelsortiment.

Tips og tricks

Banan kan sagtens erstattes med ananas, jordbær eller hindbær. Man kan evt. supplere med knuste kyskager eller makroner.

Næringsindhold til opskriften Banan- og chokolademousselagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1491kJ
356kcal
1503kJ
359kcal
Fedt 14.44g 14.58g
Kulhydrat 51.11g 51.62g
Protein 4.95g 5.00g