Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Banan- og chokolademousselagkage

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En skøn bananlagkage med et lækkert fyld af en blød og cremet chokolademousse.

12 - 16 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Banan- og chokolademousselagkage

Redskaber:

springform; ø 22 cm
håndmixer
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
Dr. Oetker engangssprøjteposer
stjernetyl, flerrillet

Kakaobunde:

150 g blødt smør
150 g sukker
3 æg str. M/L
2 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
130 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Kagemousse og pynt:

2 breve Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate
5 dl letmælk
1 stor moden banan
2 dl flormelis
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
ca. 2 spsk. kogende vand
Dr. Oetker Black & Gold

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

1

Kakaobunde

Rør smør og sukker blødt. Pisk æggene i ét ad gangen sammen med kakao. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, rør det hele sammen og hæld dejen i en smurt, meldrysset springform (ø 22 cm).



Bag kagen midt i ovnen 20-25 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Afkøl kagen på en bagerist.


Del den kolde kage i tre lige store bunde. Brug en savtakket kniv eller prøv følgende metode: Skær en rille langs siden af kagen der, hvor den skal deles.Tag et langt stykke kraftigt sytråd og læg det rundt om kagebunden i rillen. Kryds tråden foran, og træk derefter enderne væk fra hinanden, så tråden skærer bunden igennem. Gentag, så der bliver tre bunde. 


Læg den ene bund på et lagkagefad med ringen fra springformen rundt om.

2

Kagemousse og samling

Bland brevenes indhold med letmælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed. 


Skær bananen i tynde skiver.


Smør 1/4 del af moussen over den bunden i springformen, smør den jævnt ud med en vinkelpalet. Fordel halvdelen af bananskiverne over og kom den næste bund på. Gentag med mousse, bananskiver og bund. Lad kagen sætte sig kort i køleskabet.


Kom den resterende kagemousse i en sprøjtepose med en flerrillet stjernetyl.

3

Pynt

Befri kagen fra formen.

Rør flormelis, Concentrated Yellow Colour og kogende vand sammen til en glasur og fordel det jævnt over toppen af kagen.


Sprøjt kanten af kagen med den resterende kagemousse. Dekorer med guldpalietter fra Black & Gold krymmelmix.

Tips

Banan kan sagtens erstattes med ananas, jordbær eller hindbær. Prøv også at drysse med knuste makroner eller hakket chokolade over frugten.


Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Banan- og chokolademousselagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1486 kJ
355 kcal
1503 kJ
359 kcal
Fedt 14.36 g 14.51 g
Kulhydrat 51.09 g 51.61 g
Protein 4.95 g 5.00 g