Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Banan-karamel bradepandekage | Liv Martine

I denne opskrift forvandler Liv Martine en almindelig banankage til et sandt vidunder med lækker saltkaramel og karamel moussetoppe.

about 23 - 25 portioner

nem 70 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Banan-karamel bradepandekage | Liv Martine

Redskaber:

bradepande
sprøjtepose

Banankage:

5 æg str. M/L
250 g sukker
4 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
220 g hvedemel
3 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
160 g smør
4 bananer , gerne overmodne
85 g mini karameltern

Saltkaramel:

1 Dr. Oetker Toffee Dessertsauce
about 0,5 - 1 tsk. flagesalt

Karamelmousse:

1 pose Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2,5 dl sødmælk
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Karamelekstrakt

Pynt:

1 pose Dr. Oetker Mandelflager
Dr. Oetker Black & Gold

Tilberedning

Tilberedning

1

Banankage

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

2

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig masse. Sigt hvedemel og bagepulver i massen, tilsæt smeltet smør og rør rundt. Mos bananerne med en gaffel og vend dem i blandingen. Rør karameltern i til sidst.

3

Beklæd bradepanden med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen i 15-18 min. i midten af ovnen. Stik en kniv ned i midten af kagen for at tjekke om kagen har fået nok. Hvis kniven kommer op ren er kagen færdig. Lad kagen køle en smule af. Skær kanterne af kagen hvis du ønsker et skarpere udtryk.

4

Saltkaramel

Tøm Toffee Dessertsaucen i en lille skål, tilsæt flagesalt og rør det godt rundt. Fyld herefter sprøjteposten med karamellen. Fyld kagen med saltkaramel mens den endnu er lun. Stik tuden af sprøjteposen halvvejs ned i kagen og tryk saltkaramel ud i små fordybninger over hele kagen. Halvdelen af saltkaramellen gemmes til pynt.

5

Karamelmousse

Bland brevets indhold med mælk og karamel ekstrakt. Pisk 1 min. med en håndmixer ved lav hastighed, og derefter 4 min. på højeste hastighed. Fyld moussen i en sprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt små toppe af kagemousse ud på hele overfladen af kagen. Sprøjt den resterende saltkaramel ovenpå mousse-toppene.

6

Pynt

Drys med mandelflager og guldkrymmel på hele kagens overflade.

Næringsindhold til opskriften Banan-karamel bradepandekage | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 984kJ
235kcal
1277kJ
305kcal
Fedt 9.90g 12.86g
Kulhydrat 32.61g 42.35g
Protein 3.75g 4.87g