Rist hasselnøddeflagerne på en pande til de er gyldne.
Knus digestive kiks i en minihakker eller kom dem i en pose og knus dem med en kagerulle.
Kom smør og chokolade i en skål og smelt det i mikroovn, alternativt kan det smeltes i en kasserolle.
Kom kiksekrummer, hasselnøddeflager og vaniljesukker i den smeltede chokoladeblanding og rør det godt sammen.
Tryk massen ud i en firkantet form (20 x 20 cm) beklædt med bagepapir og lad den sætte sig på køl i ca. 1 time.
Kom finthakket chokolade i en skål.
Varm fløden i en gryde over medium varme. Hæld den varme fløde over chokoladen, af et par omgange, tilsæt salt og smørret i små klumper og rør til alt chokoladen er smeltet og ganachen er blank. Sæt den til side ved stuetemperatur imens flødebolleskummet piskes.
Kog sukker sammen med glukosesirup og vand op til 117 ºC i en gryde. Imens det koger, piskes æggehviderne skummende med en røremaskine eller en håndmixer. Tilsæt æggehviderne i en skål og pisk det op til en let marengs. Hæld den varme sukkermasse i æggehviderne, i en tynd stråle, imens der piskes ved middel hastighed. Skru op på højeste hastighed og pisk indtil skummet bliver fast. Pisk i mindst 5 minutter, det skal være en sej masse.
Fordel flødebolleskummet i et jævnt lag over den kolde bund. Hæld derefter forsigtig den let afkølede ganache over flødebolleskummet og glat det ud i et jævnt lag.
Drys med Birthday Mix krymmel inden ganachen sætter sig. Kom kagen på køl indtil servering.
Kagen kan sagtens holde sig lækker i et par dage i køleskab, hvis du dækker den til med fx husholdningsfilm.
Hvis du gerne vil lave helt klassiske flødeboller kan du finde inspiration og tips på vores temaside.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager