Flag

Flødebollekage

12 - 16 portioner
Nem
90 minutter
Har du heller ikke tålmodighed til at dyppe hver flødebolle enkeltvis? Så er dette kagen til dig. En kage der faktisk er en stor flødebolle. Mums!
Denne kage er i princippet en stor flødebolle. Bunden er en nem no-bake kiksebund med smeltet chokolade og ristede nødder, som er toppet med en luftig flødebolleskum og en luksuriøs chokoladeganache. Så hvis du ikke har mod på eller tid til at sprøjte flødeboller og temperere chokolade, så prøv d...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
minihakker
form; 20 x 20 cm
håndmixer

Ingredienser

Kiksebund med chokolade og hasselnødder
1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
200 gdigestive kiks
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
100 gsmør
100 gmørk chokolade (hakket)
Chokoladeganache
150 gmørk chokolade (hakket)
1 dlpiskefløde
1 knsp.flagesalt
25 gblødt smør
Dr. Oetker Birthday Mix
Flødebolleskum
1 poseDr. Oetker Flødebolleskum
1 dlkogende vand

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Birthday Mix
Picture - Dr. Oetker Flødebolleskum
1

Kiksebund med chokolade og hasselnødder

1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
200 gdigestive kiks
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
100 gsmør
100 gmørk chokolade (hakket)

Rist hasselnøddeflagerne på en pande til de er gyldne.

Knus digestive kiks i en minihakker eller kom dem i en pose og knus dem med en kagerulle. 

Kom smør og chokolade i en skål og smelt det i mikroovn, alternativt kan det smeltes i en kasserolle.

Kom kiksekrummer, hasselnøddeflager og vaniljesukker i den smeltede chokoladeblanding og rør det godt sammen.
 
Tryk massen ud i en firkantet form (20 x 20 cm) beklædt med bagepapir og lad den sætte sig på køl i ca. 1 time.

2

Chokoladeganache

Picture - Flødebollekage web step
150 gmørk chokolade (hakket)
1 dlpiskefløde
1 knsp.flagesalt
25 gblødt smør
Dr. Oetker Birthday Mix

Kom finthakket chokolade i en skål. 

Varm fløden i en gryde over medium varme. Hæld den varme fløde over chokoladen, af et par omgange, tilsæt salt og smørret i små klumper og rør til alt chokoladen er smeltet og ganachen er blank. Sæt den til side ved stuetemperatur imens flødebolleskummet piskes. 

3

Flødebolleskum

Picture - Flødebollekage web pack
1 poseDr. Oetker Flødebolleskum
1 dlkogende vand

Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Blandingen er klar, når marengsmassen er kølet ned til stuetemperatur og er luftig og helt stiv. Alternativt kan Flødebolleskum piskes på en standmixer med piskeris.

Fordel flødebolleskummet i et jævnt lag over den kolde bund. Hæld derefter forsigtig den let afkølede ganache over flødebolleskummet og glat det ud i et jævnt lag.

Drys med Birthday Mix krymmel inden ganachen sætter sig. Kom kagen på køl indtil servering. 


Tips

Kagen kan sagtens holde sig lækker i et par dage i køleskab, hvis du dækker den til med fx husholdningsfilm.

Hvis du gerne vil lave helt klassiske flødeboller kan du finde inspiration og tips på vores temaside.