Bi kage

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Skal du holde temafest? Denne bi lagkage bliver med garanti børnefødselsdagens midtpunkt.

ca. 10 portioner

for let øvede 120 Minutter

Kagen er lagt sammen med en fransk smørcreme med honning og smurt op med en nem smørcreme lavet med Dr. Oetker Base for Buttercream. Så kagen både smager af honning og er pyntet med bier. Pynt kagen helt enkelt med sekskanter udskåret i fondant, gør den personlig ved at udstikke tal på hvor gammel fødselaren bliver. Brug skabelonen til at udklippe små bier til at dekorerer kagen med. Skabelonen indeholder skabelon til at lave sekskanter, tal fra 0-9, banner og bier.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Bi kage

Redskaber:

springform; ø 22 cm
sukkertermometer
kagerulle

Mandelkage med kakao:

75 g Dr. Oetker Mandelmel
50 g majsstivelse
1 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
4 æg str. M/L
130 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
3 spsk. varmt vand
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 knsp. fint salt

Fransk honning smørcreme:

4 æg str. M/L
150 g sukker
1 knsp. fint salt
375 g blødt smør
75 g honning
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Nem smørcreme:

1 pose Dr. Oetker Base for Buttercream
200 g blødt smør

Pynt:

100 g Dr. Oetker Hvid fondant
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
evt. lidt flormelis eller majsstivelse til udrulning
Download til opskrift

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C almindelige varme eller 160 °C varmluft.

1

Mandelkage med kakao

Bland mandelmel, majsstivelse, kakaopulver og bagepulver sammen, stil til side. 

Del æggene i æggehvider og æggeblommer. Pisk æggeblommer, 1/3 af sukkeret (ca. 43 g), Mandelaroma og det varme vand sammen indtil det er skummende. 

Pisk æggehvider, det resterende ​​sukker, vaniljesukker og salt sammen til det er blankt og stift. Vend æggeblommeblandingen i lidt ad gangen. Sigt derefter melblandingen i massen og vend dejen sammen. Hæld dejen i en smurt springform (ø 22 cm) med bagepapir i bunden og glat overfladen ud.

Bag kagen midt i ovnen i 30-35 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagebunden køle helt af.

Bagetid: 30 - 35 minutter

2

Fransk honning smørcreme

Kom æg, sukker og salt i en metalskål. Sæt den over en lille kasserolle eller ligende med kogende vand, således at der laves et vandbad. Pisk æggemassen konstant indtil den når en temperatur på 85 °C, mål med et termometer. Når massen har nået den rigtige temperatur, fjernes skålen fra vandbadet. Pisk nu blandingen ved hjælp af en håndmixer eller en røremaskine, indtil den kommer ned i temperatur til ca. 25 °C - dette kan tage op til 20 minutter. 

Pisk i mellemtiden stuetempereret smør med en håndmixer, til det er lyst og cremet - dette tager ca. 5 minutter. 

Rør den afkølede æggeblanding gradvist ind i det piskede smør og tilsæt honning og Naturlig Vaniljeekstrakt.

3

Samling af kagen

Befri kagebunden fra springformen, og fjern bagepapiret. Skær forsigtigt kagen ud til tre lagkagebunde.

Læg en bund på et kagefad. Smør halvdelen af honning smørcremen over bunden. Læg herefter den næste bund på og fordel resten af smørcremen over. Slut af med den sidste bund og stil kagen på køl i en time.

4

Nem smørcreme

Kom indholdet af en pose Base for Buttercream i en skål og tilsæt stuetempereret smør. Pisk med en håndmixer i 4 minutter, til smørcremen er lys og luftig. Alternativt kan smørcremen piskes i en standmixer. 

Smør lagkagen op med med smørcremen. Brug en paletkniv til at få en glat overflade. Stil kagen på køl. 

5

Bikube pynt

Del fondanten i to stykker og indfarv halvdelen med Concentrated Yellow Colour og den anden halvdel med Concentrated Orange Colour.

Rul fondanten ud til en tykkelse på 2 mm, brug evt. lidt flormelis eller majsstivelse så fondanten ikke klistrer til bordet. Tag en kniv og skær sekskanter ud (brug skabelonen til guide), og sæt dem fast på siderne af kagen så det ligner en bikube. Skær evt. tal der svarer til hvor mange år fødselaren bliver (brug skabelonen til guide).

Klip papirbier ud fra skabelonen og lim dem på små tandstikker og stik dem forsigtigt ind i kagen.

Tips

Hvis du ikke har mandelmel, kan du bruge samme mængde mandler, som du blender til fint mel først. 

Hvis du ikke har et termometer til den franske honning smørcreme, kan du dyppe en træske i æggeblandingen og derefter puste på skeen. Hvis dette skaber et rosenmønster på skeen, er blandingen omkring 80 °C.

Næringsindhold til opskriften Bi kage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3550 kJ
848 kcal
1767 kJ
422 kcal
Fedt 53.93 g 26.83 g
Kulhydrat 74.47 g 37.05 g
Protein 8.45 g 4.20 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: