Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Blåbærsyltetøj

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Du kan nemt lave lækkert blåbærsyltetøj af frosne bær, så du kan sylte lige når du har tid og lyst. Prøv også syltetøjet ovenpå din yoghurt eller chiagrød.

225 - 275 ml

nem 20 Minutter 90061 icon veganpng Vegansk without_eggs Uden æg iconlaktosefrei26x26png Laktosefri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Blåbærsyltetøj

Redskaber:

syltetøjsglas

Blåbærsyltetøj:

225 g friske eller frosne blåbær - helst vilde blåbær
1 dl vand
100 g sukker
½ tsk. Dr. Oetker Citronsyre
1 tsk. Dr. Oetker Geleringspulver til marmalade, 1½ kg frugt
1 spsk. sukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Blåbærsyltetøj

Kom blåbær og vand i en gryde og bring det i kog. Tilsæt 100 g sukker og citronsyre. Lad det koge sammen et par minutter til sukkeret er opløst, fjern skum undervejs. Tag gryden af varmen.

Bland geleringspulver med 1 spsk. sukker og drys det i syltetøjet under kraftig omrøring. Kom gryden tilbage på varmen og kog syltetøjet op under omrøring i ½-1 minut. Kom syltetøjet på et rent glas.

Tips

Syltetøjet bliver bedst med vilde blåbær. De kan fås på frost i velassorterede supermarkeder hele året rundt.

For at forlænge holdbarheden på syltetøjet er det en god idé at skolde glas og låg i kogende vand, inden syltetøjet hældes på. Alternativt kan du komme lidt alkohol (fx. vodka) i glasset, sætte låg på og ryste glasset. Hæld alkohol ud og kom syltetøjet i.

For en lidt anderledes syltetøj kan der tilsættes 1 tsk. fintrevet frisk ingefær samtidig med sukker og citronsyre.

Se flere opskrifter og få flere tips til din syltning på vores sylte temaside.


Syltetøjet smager dejligt ovenpå brød, men prøv også at komme det på toppen af hjemmelavet chiagrød.

Næringsindhold til opskriften Blåbærsyltetøj

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 13 kJ
3 kcal
536 kJ
128 kcal
Fedt 0.01 g 0.30 g
Kulhydrat 0.60 g 29.88 g
Protein 0.01 g 0.31 g