Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Blåbærsyltetøj

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Du kan nemt lave lækkert blåbærsyltetøj af frosne bær, så du kan sylte lige når du har tid og lyst. Prøv også syltetøjet ovenpå din yoghurt eller chiagrød.

225 - 275 ml

nem 20 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Blåbærsyltetøj

Redskaber:

syltetøjsglas

Blåbærsyltetøj:

225 g friske eller frosne blåbær - helst vilde blåbær
1 dl vand
100 g sukker
½ tsk. Dr. Oetker Citronsyre
1 tsk. Dr. Oetker Geleringspulver til marmalade, 1½ kg frugt
1 spsk. sukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Blåbærsyltetøj

Kom blåbær og vand i en gryde og bring det i kog. Tilsæt 100 g sukker og citronsyre. Lad det koge sammen et par minutter til sukkeret er opløst, fjern skum undervejs. Tag gryden af varmen.

Bland geleringspulver med 1 spsk. sukker og drys det i syltetøjet under kraftig omrøring. Kom gryden tilbage på varmen og kog syltetøjet op under omrøring i ½-1 minut. Kom syltetøjet på et rent glas.

Tips

Syltetøjet bliver bedst med vilde blåbær. De kan fås på frost i velassorterede supermarkeder hele året rundt.

For at forlænge holdbarheden på syltetøjet er det en god idé at skolde glas og låg i kogende vand, inden syltetøjet hældes på. Alternativt kan du komme lidt alkohol (fx. vodka) i glasset, sætte låg på og ryste glasset. Hæld alkohol ud og kom syltetøjet i.

For en lidt anderledes syltetøj kan der tilsættes 1 tsk. fintrevet frisk ingefær samtidig med sukker og citronsyre.

Se flere opskrifter og få flere tips til din syltning på vores sylte temaside.


Syltetøjet smager dejligt ovenpå brød, men prøv også at komme det på toppen af hjemmelavet chiagrød.

Næringsindhold til opskriften Blåbærsyltetøj

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 13kJ
3kcal
540kJ
129kcal
Fedt 0.01g 0.30g
Kulhydrat 0.60g 29.84g
Protein 0.01g 0.31g