Brownie & romkugler med mindre sukker | Liv

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En sukkerreduceret opskrift velegnet til diabetikere. Hvis du vil have en kage, med mindre sukker så er svaret her! Den kan også laves til lækre romkugler.

12 - 24 stk.

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Brownie & romkugler med mindre sukker | Liv

Redskaber:

foodprocessor
bradepande; 20 x 30 cm

Brownie med mindre sukker:

45 g glutenfri havregryn
1 dåse sorte bønner (a 400 g) - 260 g drænet vægt
2 æg str. M/L
55 g Dr. Oetker Baking Cocoa
40 g kokossukker
40 g agavesirup
3 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
¼ tsk. fint salt
½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
65 g kokosolie
75 g hakket mørk chokolade

Chokoladecreme - topping til brownie (undlades hvis der laves romkugler):

200 g kokosmælk - den faste del fra en 400 g dåse, køleskabskold
150 g hakket mørk chokolade

Romkugler med mindre sukker - yderligere ingredienser:

2 - 3 spsk. hindbærmarmelade - sukkerreduceret
2 - 3 spsk. Dr. Oetker Romaroma
75 g kokosmel
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Red Colour (5 ml)

Tilberedning

Tilberedning

Opskrift egnet til diabetikere

I denne opskrift er den rafinerede sukker erstattet af lidt kokossukker og agavesirup. Disse sukkerarter har en lavere glykæmisk værdi end hvidt sukker, og er derfor bedre for diabetikere som ønsker et stabilt blodsukker. Samtidigt er de hurtige kulhydrater i hvedemelet erstattet af blendede sorte bønner som du kan koge selv, eller tilsætte fra dåse. Tjek opskriftens næringsværdi for at vurdere dit insulinbehov hvis du er diabetiker, denne opskrift indeholder færre kulhydrater end vores sammenlignelige opskrifter.


Denne opskrift er også god hvis du vil have lidt sødt, og samtigt undgå hvedemel eller gluten. Også egnet til en laktosefri diet, såfremt du vælger en mørk chokolade uden mælk, eller spor af mælk. Husk altid selv at tjekke ingredienser for allegener.

To varianter

Du kan enten vælge at toppe den afkølede brownie med en lækker chokoladecreme og servér den således, eller du kan lave brownien om til romkugler.

1

Brownie med mindre sukker

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.

Kom havregrynene i en foodprocessor, og blend dem til fint mel. Tilsæt bønner, æg, kakaopulver, kokossukker, agavesirup, vaniljeekstrakt, salt og bagepulver. Blend ingredienserne til der opnåes en ensartet, tyk chokoladedej. Det er vigtigt for bundens smag og struktur, at det hele bliver blendet godt sammen.

Smelt kokosolie og den hakkede chokolade i mikroovnen eller i en lille kasserolle. Kom det i dejen og blend det sammen.

Beklæd bradepanden (20 x 30 cm) med bagepapir og hæld chokoladedejen i, glat dejen jævnt ud.

Bag brownien midt i ovnen i 15-20 minutter, til den er fast at røre ved på midten.

2

Chokoladecreme

Sørg for at have dåsen med kokosmælk på køl inden brug, så er det nemmere at "skumme" den fede del af med en ske. Tag 200 g af den tykkeste del af kokosmælken fra og kom det i en gryde.


Varm kokosmælken op til kogepunktet og rør den i den hakkede chokolade af tre omgange, indtil chokoladen er smeltet og massen er glat. Lad cremen køle i køleskab eller i fryser indtil den er fast som nutella og smør den ud over kagen. Brownien er nu klar til servering.

3

Romkugler med mindre sukker

Ælt den færdigbagte brownie sammen med marmelade og romaroma. Tilsæt mere eller mindre alt efter smag - smag dig frem, nogle ønsker mere romaroma end andre. 

Blend kokosmel fint og tilsæt Concentrated Red Colour, blend igen til farven er fordelt. Rul kugler af romkugledejen i den ønskede størrelse, og tril dem i den farvede kokos.

Næringsindhold til opskriften Brownie & romkugler med mindre sukker | Liv

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 971 kJ
232 kcal
1277 kJ
305 kcal
Fedt 14.48 g 19.05 g
Kulhydrat 19.08 g 25.11 g
Protein 4.62 g 6.08 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: