Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Brownie & romkugler med mindre sukker | Liv

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En sukkerreduceret opskrift velegnet til diabetikere. Hvis du vil have en kage, med mindre sukker så er svaret her! Den kan også laves til lækre romkugler.

12 - 24 stk.

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Brownie & romkugler med mindre sukker | Liv

Redskaber:

foodprocessor
bradepande; 20 x 30 cm

Brownie med mindre sukker:

45 g glutenfri havregryn
1 dåse sorte bønner (a 400 g) - 260 g drænet vægt
2 æg
55 g Dr. Oetker Baking Cocoa
40 g kokossukker
40 g agavesirup
3 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
¼ tsk. fint salt
½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
65 g kokosolie
75 g hakket, mørk chokolade

Chokoladecreme - topping til brownie (undlades hvis der laves romkugler):

200 g kokosmælk - den faste del fra en 400 g dåse, køleskabskold
150 g hakket, mørk chokolade

Romkugler med mindre sukker - yderligere ingredienser:

2 - 3 spsk. hindbærmarmelade - sukkerreduceret
2 - 3 spsk. Dr. Oetker Romaroma
75 g kokosmel
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Red Colour (5 ml)

Tilberedning

Tilberedning

Opskrift egnet til diabetikere

I denne opskrift er den rafinerede sukker erstattet af lidt kokossukker og agavesirup. Disse sukkerarter har en lavere glykæmisk værdi end hvidt sukker, og er derfor bedre for diabetikere som ønsker et stabilt blodsukker. Samtidigt er de hurtige kulhydrater i hvedemelet erstattet af blendede sorte bønner som du kan koge selv, eller tilsætte fra dåse. Tjek opskriftens næringsværdi for at vurdere dit insulinbehov hvis du er diabetiker, denne opskrift indeholder færre kulhydrater end vores sammenlignelige opskrifter.


Denne opskrift er også god hvis du vil have lidt sødt, og samtigt undgå hvedemel eller gluten. Også egnet til en laktosefri diet, såfremt du vælger en mørk chokolade uden mælk, eller spor af mælk. Husk altid selv at tjekke ingredienser for allegener.

To varianter

Du kan enten vælge at toppe den afkølede brownie med en lækker chokoladecreme og servér den således, eller du kan lave brownien om til romkugler.

1

Brownie med mindre sukker

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.

Kom havregrynene i en foodprocessor, og blend dem til fint mel. Tilsæt bønner, æg, kakaopulver, kokossukker, agavesirup, vaniljeekstrakt, salt og bagepulver. Blend ingredienserne til der opnåes en ensartet, tyk chokoladedej. Det er vigtigt for bundens smag og struktur, at det hele bliver blendet godt sammen.

Smelt kokosolie og den hakkede chokolade i mikroovnen eller i en lille kasserolle. Kom det i dejen og blend det sammen.

Beklæd bradepanden (20 x 30 cm) med bagepapir og hæld chokoladedejen i, glat dejen jævnt ud.

Bag brownien midt i ovnen i 15-20 minutter, til den er fast at røre ved på midten.

2

Chokoladecreme

Sørg for at have dåsen med kokosmælk på køl inden brug, så er det nemmere at "skumme" den fede del af med en ske. Tag 200 g af den tykkeste del af kokosmælken fra og kom det i en gryde.


Varm kokosmælken op til kogepunktet og rør den i den hakkede chokolade af tre omgange, indtil chokoladen er smeltet og massen er glat. Lad cremen køle i køleskab eller i fryser indtil den er fast som nutella og smør den ud over kagen. Brownien er nu klar til servering.

3

Romkugler med mindre sukker

Ælt den færdigbagte brownie sammen med marmelade og romaroma. Tilsæt mere eller mindre alt efter smag - smag dig frem, nogle ønsker mere romaroma end andre. 

Blend kokosmel fint og tilsæt Concentrated Red Colour, blend igen til farven er fordelt. Rul kugler af romkugledejen i den ønskede størrelse, og tril dem i den farvede kokos.

Næringsindhold til opskriften Brownie & romkugler med mindre sukker | Liv

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 971 kJ
232 kcal
1277 kJ
305 kcal
Fedt 14.49 g 19.06 g
Kulhydrat 19.21 g 25.28 g
Protein 4.61 g 6.06 g