Flag

Brownie-Bomb

8 - 10 portioner
Middelsvær
180 minutter
Denne kage er en rigtig chokoladebombe! Pynt med krymmel og en luftig chokoladecreme, og nyd et bastant stykke brownie!
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm

Ingredienser

Brownie
200 gsmør i tern
200 gmørk chokolade ca. 65%, groft hakket
125 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
1 knsp.salt
3æg str. M/L
225 gsukker
1 spsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
1 poseDr. Oetker Valnødder (50 g), grofthakket
Chokoladecreme
4 dlpiskefløde
200 gmørk chokolade ca. 65%, fint hakket
Pynt
Dr. Oetker Black & Gold
brombær
rød skovsyre

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
Picture - Dr. Oetker Valnødder (50 g), grofthakket
Picture - Dr. Oetker Black & Gold

Elsker du den klassiske brownie? Så kast dig ud i at bage denne chokoladebrownie med luftigt chokoladecreme på toppen. Denne fine kage er udviklet og pyntet af kok og opskriftudvikler Louise Lorang fra online magasinet Lorang & Co.

1

Brownie

200 gsmør i tern
200 gmørk chokolade ca. 65%, groft hakket
125 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
1 knsp.salt
3æg str. M/L
225 gsukker
1 spsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
1 poseDr. Oetker Valnødder (50 g), grofthakket

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.

Smelt forsigtigt smør og chokolade i en lille gryde, benyt evt. vandbad. Lad det afkøle let.

Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen i en skål til det er lyst og luftigt. Vend den let afkølede chokolademasse i. Sigt melblandingen i og vend det sammen. Tilsæt hasselnøddeflager og hakkede valnødder og vend dejen sammen.


Kom dejen i en smurt springform (ø 20 cm) med bagepapir i bunden, glat dejen ud i formen.

Bag kagen midt i ovnen i ca. 20 minutter. Den er færdig, når den har sat sig i midten. Mærk efter med et træspyd. Der skal gerne hænge en lille smule dej fast for, at det bliver en brownie og ikke en klassisk chokoladekage. Afkøl kagen i springformen.

Bagetid: about 20 Minutes

2

Chokoladecreme

4 dlpiskefløde
200 gmørk chokolade ca. 65%, fint hakket

Opvarm 2 dl af piskefløden i en lille gryde. Det er vigtigt at fløden ikke koger. 


Kom den finthakkede chokolade i en skål. Hæld halvdelen af den opvarmede fløde over chokoladen og rør kraftigt rundt. Når det meste af chokoladen er smeltet, piskes det sidste varme fløde langsomt i massen.

Pisk de resterende 2 dl af fløden til skum. Vend halvdelen af flødeskummet sammen med chokolademassen. Vend derefter forsigtigt det sidste af flødeskummen i cremen. Fyld cremen i en sprøjtepose med rund tylle. Læg sprøjteposen i køleskabet i ca. 40 minutter, for at lade cremen sætte sig.

3

Samling

Dr. Oetker Black & Gold
brombær
rød skovsyre

Befri brownien fra formen og placér den på et fad. Sprøjt chokoladecremen ud i ca. 3 cm store dutter ovenpå kagen. Gerne flere dutter forskudt oven på hinanden. 

Pynt kagen med Black & Gold krymmel, brombær og skovsyre. 


Tip

Servér enten kagen straks eller indenfor 2 timer efter den er lavet, for at sikre det bedste resultat. Kagen skal stå på køl indtil servering.