Flag

Klassisk Sachertorte

12 - 16 portioner
Middelsvær
170 minutter
Sachertorte er en østrigsk kagespecialitet, der består af kakaobunde, lagt sammen om abrikosmarmarmelade og pyntet med en tyk chokoladeglasur.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
springform; ø 24 cm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Ingredienser

Chokoladekage med abrikos
100 ghakket mørk chokolade
100 gsmør
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
5æg str. M/L
125 gsukker
100 ghvedemel
400 gabrikosmarmelade
Glasur og pynt
50 gsmør
2 spsk.piskefløde
3 spsk.flormelis
150 ghakket mørk chokolade (fint)
Dr. Oetker Silver Pearls

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Silver Pearls

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.

1

Chokoladekage med abrikos

100 ghakket mørk chokolade
100 gsmør
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
5æg str. M/L
125 gsukker
100 ghvedemel
400 gabrikosmarmelade

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad og tilsæt dernæst Vanilla Paste.



Del æggene i hvider og blommer. Tag chokoladesmørret af vandbadet og rør æggeblommerne i chokolademassen.


Pisk hviderne stive med en håndmixer. Tilsæt sukker lidt ad gangen og pisk til en sej marengs Pisk med et almindeligt piskeris forsigtigt 1/4 af marengsen i chokolademassen. Pisk endnu 1/4 af marengsen forsigtigt i. Kom den resterende marengs i og vend forsigtigt massen sammen. Vend til sidst sigtet hvedemel i dejen ad tre omgange. Hæld dejen i en smurt springform (ø 24 cm), gerne med bagepapir i bunden.


Bag kagen midt i ovnen i 30-40 minutter. Afkøl kagen på en bagerist.

Bagetid: 30 - 40 Minutes

2

Samling

Når kagen er kold, løsnes den forsigtigt fra formen. Vend kagen med bunden opad, og del den i to lige tykke bunde med fx en brødkniv. Smør 1/3 af marmeladen på den nederste bund og læg den anden bund ovenpå. Smør resten af marmeladen i et tyndt lag på siderne og toppen af kagen.

3

Glasur og pynt

50 gsmør
2 spsk.piskefløde
2 spsk.flormelis
150 ghakket mørk chokolade (finthakket)
Dr. Oetker Silver Pearls

Kom smør, piskefløde og flormelis i en gryde og varm blandingen op til den er smeltet sammen, dog uden at bringe blandingen i kog. Tilsæt chokolade og rør indtil chokoladen er smeltet. Blandingen må stadig ikke komme i kog.


Fordel glasuren på toppen af kagen og glat den ud med en vinkelpalet, så der løber lidt glasur ned langs kagens sider. Drys den våde glasur med Chocolate Silver Pearls. Lad glasuren stivne en times tid.


Tip

Hvis du vil lave en endnu nemmere glasur, så prøv vores Choco Dream Icing & Frosting. Du kan både bruge den til at lave en almindelig glasur, en smørcreme eller cream cheese frosting. Vi har her samlet vores bedste opskrifter på Icing & Frostings.