Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Cheesecake med vanilje og jordbær gelé

En opskrift der får munden til at løbe i vand! Denne cheesecake smager himmelsk af vanilje og jordbær, og så er den også et smukt syn!

12 - 14 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Cheesecake med vanilje og jordbær gelé

Redskaber:

kageplast
sprøjtepose
rund tyl
springform; ø 26 cm

Kiksebund:

150 g smør
330 g digestive kiks
50 g Dr. Oetker Hakkede Mandler

Creamcheese creme:

10 - 12 friske jordbær
4 blade Dr. Oetker Husblas
400 g flødeost naturel
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
4 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
1,5 dl creme fraiche 18 %
125 g flormelis
4 dl piskefløde

Gelé:

5 blade Dr. Oetker Husblas
3 dl koncentreret, rød saft , fx jordbær, hyldebær
2 tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve

Pynt: Mini marengs og bær:

35 g æggehvider (1 bæger)
60 g sukker
0,5 tsk. eddike (lys lagereddike)
jordbær
citronmelisse

Tilberedning

Tilberedning

1

Kiksebund

Beklæd bunden af springformen med bagepapir og kageplast langs kanten. Smelt smørret i en gryde. Knus kiksene i en foodprocessor. Rør kiks og mandler sammen med den smeltede smør. Hæld kiksemassen i springformen og pres den i et jævnt lag ud til kanten så hele bunden er dækket. Stil bunden på køl og tilbered cremen.

2

Creamcheese creme

Skyl og skær toppen af jordbærrene, så de har en lige skæreflade at stå på. Skær bærrene i halve og placer dem langs kanten i springformen, så de står tæt og med skærefladen mod kageplasten.

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min. Smelt husblassen over vandbad. I en anden skål røres flødeost, vanilje, citronekstrakt, creme fraiche og flormelis til en jævn ostecreme. Bland et par skefulde ostecreme i den varme, smeltede husblas og vend det nænsomt sammen. Vend ostecremen med husblas sammen med resten af ostecremen. Pisk fløden til den danner lette toppe. Vend det i ostecremen. Hæld creamcheesen i springformen oven på kiksebund og jordbær. Smør det ud i et jævnt lag. Sæt kagen på køl i 1 time.

3

Gelé

Læg husblassen i blød i koldt vand. Varm forsigtigt jordbærsaften op i en lille gryde. Tag gryden af varmen. Klem husblassen for vand og rør den ud i den varme saft. Lad saften køle ned til næsten stuetemperatur og tilsæt konditorfarve. Hæld forsigtigt den flydende gelé på ostekagen. Stil kagen på køl i ca. 30 minutter eller indtil geléen har sat sig helt.

4

Pynt: Mini marengs og bær

Tænd ovnen på 120 ˚C varmluft. 


Pisk æggehvider let stive. Tilsæt langsomt sukkeret en spsk. ad gangen mens der piskes konstant. Pisk i 6 minutter indtil massen er helt stiv og blank. Tilsæt eddike og pisk i yderligere 2 minutter. Kom massen i en sprøjtepose med en lille rund tyl. Sprøjt små marengstoppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir, bag marengskyssene i 60 minutter. Sluk for ovnen og lad dem køle af i den varme ovn i 30 minutter. Tag de små marengs ud af ovnen og lad dem køle helt af.


Tip: Du kan også lave nemme marengs med Dr. Oetker Base for Perfect Meringues, find trin for trin vejledning her.

Pynt kagen med friske jordbær, mini marengs og citronmelisse inden servering. De overskydende marengs opbevares i en lufttæt beholder og spises som de er.

Tips

Kageplast giver en flot skarp kant, men har du ikke noget kageplast, kan du smøre springformens sider med lidt vindruekerneolie.

Kagen kan med fordel tilberedes i god tid inden gæsterne kommer, så den kan nå at sætte sig. Læs vores bedste tips og tricks om cheesecakes.

Næringsindhold til opskriften Cheesecake med vanilje og jordbær gelé

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2378kJ
568kcal
1495kJ
357kcal
Fedt 44.14g 27.76g
Kulhydrat 35.63g 22.41g
Protein 8.08g 5.08g