Cheesecake med vanilje og jordbær gelé

(0)
4 67 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En opskrift der får munden til at løbe i vand! Denne cheesecake smager himmelsk af vanilje og jordbær, og så er den også et smukt syn!

12 - 14 portioner

for let øvede 75 Minutter

En smuk jordbær cheesecake der er en sand mesterbager værdig. Med både friske jordbær, jordbærgelé og en skøn ostecreme med vanilje, står der SOMMER skrevet over denne cheesecake.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Cheesecake med vanilje og jordbær gelé

Redskaber:

springform; ø 26 cm
kageplast
foodprocessor eller minihakker
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 9 mm

Kiksebund:

150 g smør
330 g digestive kiks
50 g Dr. Oetker Hakkede Mandler

Ostecreme:

4 blade Dr. Oetker Husblas
10 - 12 friske jordbær
400 g flødeost naturel
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
4 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
1 ½ dl creme fraiche 18 %
125 g flormelis
4 dl piskefløde

Gelé:

5 blade Dr. Oetker Husblas
3 dl jordbærsaft , koncentreret
2 tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve

Pynt af mini marengs og bær:

35 g æggehvider (1 bæger)
60 g sukker
½ tsk. eddike fx hvidvinseddike
jordbær
citronmelisse

Tilberedning

Tilberedning

1

Kiksebund

Beklæd bunden af en springform (ø 26 cm) med bagepapir og kom kageplast langs kanten. 

Smelt smørret i en gryde. Knus kiksene i en foodprocessor. Rør kiks og mandler sammen med den smeltede smør. Hæld kiksemassen i springformen og pres den i et jævnt lag ud til kanten så hele bunden er dækket. Stil bunden på køl imens ostecremen tilberedes.

2

Ostecreme

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.


Skyl og skær toppen af jordbærrene, så de har en lige skæreflade at stå på. Skær bærrene i halve og placer dem langs kanten inde i springformen, så de står tæt og med skærefladen mod kageplasten.


Smelt husblassen over vandbad. I en anden skål røres flødeost, vaniljepasta, citronekstrakt, creme fraiche og flormelis til en jævn ostecreme. Bland et par skefulde ostecreme i den varme, smeltede husblas og vend det nænsomt sammen. Kom blandingen i den resterende ostecreme og vend det godt sammen. Pisk fløden til den danner lette toppe. Vend det i ostecremen. Hæld cremen ovenpå kiksebunden. Smør den ud i et jævnt lag med en vinkelpalet. Sæt kagen på køl i 1 time.

3

Gelé

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. 

Varm forsigtigt jordbærsaften op i en lille gryde. Tag gryden af varmen. Klem husblassen for vand og rør den ud i den varme saft. Lad saften køle ned til næsten stuetemperatur og tilsæt konditorfarve. Hæld forsigtigt den flydende gelé på ostekagen. Stil kagen på køl i ca. 30 minutter eller indtil geléen har sat sig helt.

4

Pynt af mini marengs og bær

Tænd ovnen på 120 ˚C varmluft. 

Pisk æggehvider let stive. Tilsæt langsomt sukkeret en spiseske ad gangen imens der piskes konstant. Pisk i 6 minutter indtil massen er helt stiv og blank. Tilsæt eddike og pisk i yderligere 2 minutter. Kom massen i en sprøjtepose med en lille rund tyl. Sprøjt små marengstoppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir, bag marengskyssene i 60 minutter. Sluk for ovnen og lad dem køle af i den varme ovn i 30 minutter. Tag de små marengs ud af ovnen og lad dem køle helt af.


Pynt kagen med friske jordbær, mini marengs og citronmelisse lige inden servering. De overskydende marengs opbevares i en lufttæt beholder og spises som de er.

Tips

Kagen kan med fordel tilberedes i god tid inden gæsterne kommer, så den kan nå at sætte sig. Læs vores bedste tips og tricks om cheesecakes.

Kageplast giver en flot skarp kant, men har du ikke noget kageplast, kan du smøre springformens sider med lidt vindruekerneolie.

Du kan også lave endnu nemmere marengs med Dr. Oetker Base for Perfect Meringues, find trin for trin vejledning her.

Hvis du gerne vil undgå husblas har vi også en vegetarisk version af kagen lavet med Vegegel, find opskriften her.

Næringsindhold til opskriften Cheesecake med vanilje og jordbær gelé

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2420 kJ
578 kcal
1524 kJ
364 kcal
Fedt 40.33 g 25.36 g
Kulhydrat 43.07 g 27.09 g
Protein 7.96 g 5.00 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: