Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Cheesecake med vanilje og jordbær gelé

(0)
5 2 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En opskrift der får munden til at løbe i vand! Denne cheesecake smager himmelsk af vanilje og jordbær, og så er den også et smukt syn!

12 - 14 portioner

for let øvede 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Cheesecake med vanilje og jordbær gelé

Redskaber:

springform; ø 26 cm
foodprocessor eller minihakker
kageplast
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker rund tyl ø 9 mm

Kiksebund:

150 g smør
330 g digestive kiks
50 g Dr. Oetker Hakkede Mandler

Ostecreme:

4 blade Dr. Oetker Husblas
10 - 12 friske jordbær
400 g flødeost naturel
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
4 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
1 ½ dl creme fraiche 18 %
125 g flormelis
4 dl piskefløde

Gelé:

5 blade Dr. Oetker Husblas
3 dl jordbærsaft , koncentreret
2 tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve

Pynt af mini marengs og bær:

35 g æggehvider (1 bæger)
60 g sukker
½ tsk. eddike fx hvidvinseddike
jordbær
citronmelisse

Tilberedning

Tilberedning

1

Kiksebund

Beklæd bunden af en springform (ø 26 cm) med bagepapir og kom kageplast langs kanten. 

Smelt smørret i en gryde. Knus kiksene i en foodprocessor. Rør kiks og mandler sammen med den smeltede smør. Hæld kiksemassen i springformen og pres den i et jævnt lag ud til kanten så hele bunden er dækket. Stil bunden på køl imens ostecremen tilberedes.

2

Ostecreme

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.


Skyl og skær toppen af jordbærrene, så de har en lige skæreflade at stå på. Skær bærrene i halve og placer dem langs kanten inde i springformen, så de står tæt og med skærefladen mod kageplasten.


Smelt husblassen over vandbad. I en anden skål røres flødeost, vaniljepasta, citronekstrakt, creme fraiche og flormelis til en jævn ostecreme. Bland et par skefulde ostecreme i den varme, smeltede husblas og vend det nænsomt sammen. Kom blandingen i den resterende ostecreme og vend det godt sammen. Pisk fløden til den danner lette toppe. Vend det i ostecremen. Hæld cremen ovenpå kiksebunden. Smør den ud i et jævnt lag med en vinkelpalet. Sæt kagen på køl i 1 time.

3

Gelé

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. 

Varm forsigtigt jordbærsaften op i en lille gryde. Tag gryden af varmen. Klem husblassen for vand og rør den ud i den varme saft. Lad saften køle ned til næsten stuetemperatur og tilsæt konditorfarve. Hæld forsigtigt den flydende gelé på ostekagen. Stil kagen på køl i ca. 30 minutter eller indtil geléen har sat sig helt.

4

Pynt af mini marengs og bær

Tænd ovnen på 120 ˚C varmluft. 

Pisk æggehvider let stive. Tilsæt langsomt sukkeret en spiseske ad gangen imens der piskes konstant. Pisk i 6 minutter indtil massen er helt stiv og blank. Tilsæt eddike og pisk i yderligere 2 minutter. Kom massen i en sprøjtepose med en lille rund tyl. Sprøjt små marengstoppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir, bag marengskyssene i 60 minutter. Sluk for ovnen og lad dem køle af i den varme ovn i 30 minutter. Tag de små marengs ud af ovnen og lad dem køle helt af.


Pynt kagen med friske jordbær, mini marengs og citronmelisse lige inden servering. De overskydende marengs opbevares i en lufttæt beholder og spises som de er.

Tips

Kagen kan med fordel tilberedes i god tid inden gæsterne kommer, så den kan nå at sætte sig. Læs vores bedste tips og tricks om cheesecakes.

Kageplast giver en flot skarp kant, men har du ikke noget kageplast, kan du smøre springformens sider med lidt vindruekerneolie.

Du kan også lave endnu nemmere marengs med Dr. Oetker Base for Perfect Meringues, find trin for trin vejledning her.

Hvis du gerne vil undgå husblas har vi også en vegetarisk version af kagen lavet med Vegegel, find opskriften her.

Næringsindhold til opskriften Cheesecake med vanilje og jordbær gelé

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2500kJ
597kcal
1574kJ
376kcal
Fedt 44.21g 27.81g
Kulhydrat 43.07g 27.09g
Protein 7.99g 5.03g