Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Vegetarisk Cheesecake med vanilje og jordbær gelé

(0)
5 2 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Prøv denne lækre cheesecake som grundopskrift til hvordan traditionel husblas med svinegelatine kan erstattes med det veganske alternativ Vegegel.

12 - 14 portioner

for let øvede 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vegetarisk Cheesecake med vanilje og jordbær gelé

Redskaber:

springform; ø 26 cm
kageplast
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker rund tyl; ø 9 mm

Kiksebund:

150 g smør
330 g digestive kiks
50 g Dr. Oetker Hakkede Mandler

Creamcheese creme:

10 - 12 friske jordbær , alt efter størrelse
2 dl koldt vand
2 breve Dr. Oetker Vegegel
400 g flødeost naturel
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
4 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
1 ½ dl creme fraiche 18 %
125 g flormelis
4 dl piskefløde

Jordbærgelé:

1 brev Dr. Oetker Vegegel
3 dl jordbærsaft , koncentreret
2 tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve , undlades hvis der ønskes vegetarudgave grundet carminer

Mini marengs:

35 g æggehvider (1 bæger)
60 g sukker
½ tsk. eddike (lys lagereddike)

Pynt:

jordbær
citronmelisse

Tilberedning

Tilberedning

1

Kiksebund

Beklæd bunden af en springform (ø 26 cm) med bagepapir og kom kageplast langs kanten. 




Smelt smørret i en gryde. Knus kiksene i en foodprocessor. Rør kiks og mandler sammen med den smeltede smør. Hæld kiksemassen i springformen og pres den i et jævnt lag ud til kanten så hele bunden er dækket. Stil bunden på køl imens ostecremen tilberedes.

2

Creamcheese creme

Skyl og skær toppen af jordbærrene, så de har en lige skæreflade at stå på. Skær bærrene i halve og placer dem langs kanten inde i springformen, så de står tæt og med skærefladen mod kageplasten.



Opløs Vegegel i koldt vand i en kasserolle og bring blandingen i kog. Kog 1-2 minutter indtil massen tykner, afkøl den derefter til den er fingervarm. 


I en skål røres flødeost, vanilje, citronekstrakt, creme fraiche og flormelis til en jævn ostecreme. Pisk fløden til den danner lette toppe. 


Vend den opløste Vegegel i ostecremen, vend derefter flødeskummet i ostecremen. Hæld massen i springformen ovenpå kiksebunden, Smør den ud i et jævnt lag med en vinkelpalet, sørg for at jordbærrene er dækket. Sæt kagen på køl i 1 time.

3

Jordbærgelé

Rør Vegegel i den kolde jordbærsaft og varm forsigtigt saften op i en lille gryde. Tag gryden af varmen. Lad saften køle ned til næsten stuetemperatur (og tilsæt konditorfarve, hvis det bruges). Hæld forsigtigt den flydende gelé jævnt ud på ostekagen. Stil kagen på køl i ca. 30 minutter eller indtil geléen har sat sig helt.


Note: Geléen på billedet er tilsat Rød Konditorfarve, som indeholder caraminer og derfor ikke er vegetarisk. For en vegetarisk kage undlad da den røde farve, dog vil geléen så ikke blive helt så rød som på billedet.

4

Mini marengs

Tænd ovnen på 120 ˚C varmluft. 



Pisk æggehvider let stive. Tilsæt langsomt sukkeret en spiseske ad gangen imens der piskes konstant. Pisk i 6 minutter indtil massen er helt stiv og blank. Tilsæt eddike og pisk i yderligere 2 minutter. Kom massen i en sprøjtepose med en lille rund tyl. Sprøjt små marengstoppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir, bag marengskyssene i 60 minutter. Sluk for ovnen og lad dem køle af i den varme ovn i 30 minutter. Tag de små marengs ud af ovnen og lad dem køle helt af.

Pynt

Befri kagen forsigtigt fra form og kageplast. Pynt toppen af kagen med friske jordbær, mini marengs og citronmelisse lige inden servering. 


De overskydende marengs kan opbevares i en lufttæt beholder og spises som de er.

Tips

Kageplast giver en flot skarp kant, men har du ikke noget kageplast, kan du bruge bagepapir eller smøre springformens sider med lidt vindruekerneolie.

Kagen kan med fordel tilberedes i god tid inden gæsterne kommer, så den kan nå at sætte sig. Læs vores bedste tips og tricks om cheesecakes.

Du kan også lave endnu nemmere marengs med Dr. Oetker Base for Perfect Meringues, find trin for trin vejledning her.

Hvis opskriften ikke behøver at være vegetarisk har vi også en version lavet på husblas, find opskriften her.

Næringsindhold til opskriften Vegetarisk Cheesecake med vanilje og jordbær gelé

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2487 kJ
594 kcal
1432 kJ
342 kcal
Fedt 44.15 g 25.37 g
Kulhydrat 43.36 g 24.92 g
Protein 7.06 g 4.06 g