Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Vegetarisk Cheesecake med vanilje og jordbær gelé

Prøv denne lækre cheesecake som grundopskrift til hvordan traditionel husblas med svinegelatine kan erstattes med det veganske alternativ Vegegel.

12 - 14 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vegetarisk Cheesecake med vanilje og jordbær gelé

Redskaber:

springform; ø 26 cm
kageplast
sprøjtepose
rund tyl
håndmixer

Kiksebund:

150 g smør
330 g digestive kiks
50 g Dr. Oetker Hakkede Mandler

Creamcheese creme:

10 - 12 friske jordbær , alt efter størrelse
2 dl koldt vand
2 breve Dr. Oetker Vegegel
400 g flødeost naturel
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
4 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
1,5 dl creme fraiche 18 %
125 g flormelis
4 dl piskefløde

Gelé:

1 brev Dr. Oetker Vegegel
3 dl koncentreret, rød saft , fx jordbær, ribs
2 tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve , undlades hvis der ønskes vegetarudgave grundet carminer

Mini marengs:

35 g æggehvider (1 bæger)
60 g sukker
0,5 tsk. eddike (lys lagereddike)

Pynt:

jordbær
citronmelisse

Tilberedning

Tilberedning

1

Kiksebund

Beklæd bunden af springformen med bagepapir og kageplast langs kanten. Smelt smørret i en gryde. Knus kiksene i en foodprocessor. Rør kiks og mandler sammen med den smeltede smør. Hæld kiksemassen i springformen og pres den i et jævnt lag ud til kanten så hele bunden er dækket. Stil bunden på køl og tilbered cremen.

2

Creamcheese creme

Skyl og skær toppen af jordbærrene, så de har en lige skæreflade at stå på. Skær bærrene i halve og placer dem langs kanten i springformen, så de står tæt og med skærefladen op mod kageplasten.

Opløs Vegegel i koldt vand i en kasserolle og bring blandingen i kog. Kog 1-2 min. indtil massen tykner, afkøl den derefter til den er fingervarm. I en skål røres flødeost, vanilje, citronekstrakt, creme fraiche og flormelis til en jævn ostecreme. 
Pisk fløden til den danner lette toppe. Vend den opløste Vegegel og dernæst flødeskum i ostecremen. Hæld massen i springformen oven på kiksebunden og sikre af massen omringer jordbærkanten. Smør det ud i et jævnt lag. Sæt kagen på køl i 1 time.

3

Gelé

Rør Vegegel i den kolde jordbærsaft og varm forsigtigt saften op i en lille gryde. Tag gryden af varmen. Lad saften køle ned til næsten stuetemperatur og tilsæt konditorfarve. Hæld forsigtigt den flydende gelé jævnt ud på ostekagen. Stil kagen på køl i ca. 30 min. eller indtil geléen har sat sig helt.

4

Mini marengs

Tænd ovnen på 120 ˚C varmluft. 


Pisk æggehvider let stive. Tilsæt langsomt sukkeret en spsk. ad gangen mens der piskes konstant. Pisk i 6 minutter indtil massen er helt stiv og blank. Tilsæt eddike og pisk i yderligere 2 minutter. Kom massen i en sprøjtepose med en lille rund tyl. Sprøjt små marengstoppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir, bag marengskyssene i 60 minutter. Sluk for ovnen og lad dem køle af i den varme ovn i 30 minutter. Tag de små marengs ud af ovnen og lad dem køle helt af.


Tip: Du kan også lave nemme marengs med Dr. Oetker Base for Perfect Meringues, find trin for trin vejledning her.

Pynt

Pynt kagen med mini marengs, friske jordbær,  og citronmelisse inden servering. De overskydende marengs kan opbevares i en lufttæt beholder og spises som de er.

Tips

Kageplast giver en flot skarp kant, men har du ikke noget kageplast, kan du bruge bagepapir eller smøre springformens sider med lidt vindruekerneolie.

Kagen kan med fordel tilberedes i god tid inden gæsterne kommer, så den kan nå at sætte sig. Læs vores bedste tips og tricks om cheesecakes.

Næringsindhold til opskriften Vegetarisk Cheesecake med vanilje og jordbær gelé

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2370kJ
566kcal
1361kJ
325kcal
Fedt 44.08g 25.33g
Kulhydrat 35.97g 20.67g
Protein 7.15g 4.11g