Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Grundopskrift på perfekte marengs

Nu kan du let lave perfekte marengs med Dr. Oetker. Her får du en nem trin-for-trin vejledning.

90 - 100 stk.

nem 15 Minutter

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 100 °C varmluft. 

Perfekte marengs

Det er vigtigt at alle redskaberne er rene og fri for fedt, da det ellers kan påvirke resultatet af marengsen.

1

Hæld posens indhold i en stor skål og tilsæt 75 ml vand.

2

Pisk med en håndmixer, først kort på lav hastighed og derefter på høj hastighed i 3 minutter.

 Tip: Brug meget gerne et minutur til at måle tiden for at sikre at der piskes længe nok. 

3

Marengsen er klar til brug, når den er luftig og stiv.

4

Fyld marengsen i en sprøjtepose med stjernetyl.

5

Sprøjt små marengs (ca. 2-3 cm i diameter) ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

6

Bag marengsene i ovnen i 60 minutter, det er ved brug af varmluft muligt at bage flere plader på én gang. 
Lad marengsene køle af og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Farvning af marengs

Marengsen kan let farves med Concentrated Colours. Lyse farver opnås ved at indfarve marengsen ved at komme lidt farve direkte i den piskede marengsmasse og blande så farven er rørt godt ud. Man kan også komme lidt Concentrated Colour på indersiden af sprøjteposen (lige over tyllen) og mase sprøjteposen sammen, så farven dækker indersiden af posen. Kom derefter enten hvid eller farvet marengs i sprøjteposen, på denne måde får man striber på den færdige marengs, der er stærkere i farven.


Concentrated Orange Colour er ikke velegnet at bruge til at indfarve marengsen, da den orange farve indeholder fedtstoffer og derved påvirker marengsens konsistens. Den orange farve kan dog godt bruges, hvis man kommer lidt på indersiden af sprøjteposen, men altså ikke blander farven direkte ind i marengsen.

Næringsindhold til opskriften Grundopskrift på perfekte marengs

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 46kJ
11kcal
410kJ
98kcal
Fedt 0.01g 0.06g
Kulhydrat 2.59g 23.51g
Protein 0.09g 0.80g