Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Grundopskrift på perfekte marengs

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Nu kan du let lave perfekte marengs med Dr. Oetker. Her får du en nem trin-for-trin vejledning.

80 - 100 stk.

nem 15 Minutter

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 100 °C varmluft. 

1

Perfekte marengs

Det er vigtigt at alle redskaberne er rene og fri for fedt, da det ellers kan påvirke resultatet af marengsen.

2

Hæld posens indhold i en stor skål og tilsæt 75 ml vand.

3

Pisk med en håndmixer, først kort på lav hastighed og derefter på høj hastighed i 3 minutter. Det kan være en god idé at bruge et minutur til at måle tiden for at sikre, at der piskes længe nok. Pisk hellere for længe end for kort

4

Marengsen er klar til brug, når den er luftig og sej.

5

Fyld marengsen i en sprøjtepose med stjernetyl.

6

Sprøjt små marengs (ca. 2-3 cm i diameter) ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

7

Bag marengsene i ovnen i 60 minutter, det er ved brug af varmluft muligt at bage flere plader på én gang. 

Lad marengsene køle af og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Lidt om farvning af marengs

Marengsen kan let farves med Concentrated Colours. Lyse farver opnås ved at indfarve marengsen ved at komme lidt farve direkte i den piskede marengsmasse og røre indtil farven er jævnt fordelt. 


En anden metode er at komme lidt Concentrated Colour på indersiden af en sprøjtepose (lige over tyllen) og mase sprøjteposen sammen, så farven dækker indersiden af posen. Kom derefter enten hvid eller farvet marengs i sprøjteposen, på denne måde fås striber på den færdige marengs, der er stærkere i farven.

Concentrated Orange Colour er ikke velegnet at bruge til at indfarve marengsen, da den orange farve indeholder lidt fedtstof og derved påvirker marengsens konsistens. Den orange farve kan dog godt bruges, hvis man kommer lidt på indersiden af sprøjteposen, men altså ikke blander farven direkte ind i marengsen.

Tip

Find mere inspiration samt tips og tricks på vores temaside om marengs.

Næringsindhold til opskriften Grundopskrift på perfekte marengs

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 50 kJ
12 kcal
410 kJ
98 kcal
Fedt 0.01 g 0.06 g
Kulhydrat 2.82 g 23.51 g
Protein 0.10 g 0.80 g