Grundopskrift på perfekte marengs

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Nu kan du let lave perfekte marengs med Dr. Oetker. Her får du en nem trin-for-trin vejledning.

80 - 100 stk.

nem 15 Minutter

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 100 °C varmluft. 

1

Perfekte marengs

Det er vigtigt at alle redskaberne er rene og fri for fedt, da det ellers kan påvirke resultatet af marengsen.

2

Hæld posens indhold i en stor skål og tilsæt 75 ml vand.

3

Pisk med en håndmixer, først kort på lav hastighed og derefter på høj hastighed i 3 minutter. Det kan være en god idé at bruge et minutur til at måle tiden for at sikre, at der piskes længe nok. Pisk hellere for længe end for kort

4

Marengsen er klar til brug, når den er luftig og sej.

5

Fyld marengsen i en sprøjtepose med stjernetyl.

6

Sprøjt små marengs (ca. 2-3 cm i diameter) ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

7

Bag marengsene i ovnen i 60 minutter, det er ved brug af varmluft muligt at bage flere plader på én gang. 

Lad marengsene køle af og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Lidt om farvning af marengs

Marengsen kan let farves med Concentrated Colours. Lyse farver opnås ved at indfarve marengsen ved at komme lidt farve direkte i den piskede marengsmasse og røre indtil farven er jævnt fordelt. 


En anden metode er at komme lidt Concentrated Colour på indersiden af en sprøjtepose (lige over tyllen) og mase sprøjteposen sammen, så farven dækker indersiden af posen. Kom derefter enten hvid eller farvet marengs i sprøjteposen, på denne måde fås striber på den færdige marengs, der er stærkere i farven.

Concentrated Orange Colour er ikke velegnet at bruge til at indfarve marengsen, da den orange farve indeholder lidt fedtstof og derved påvirker marengsens konsistens. Den orange farve kan dog godt bruges, hvis man kommer lidt på indersiden af sprøjteposen, men altså ikke blander farven direkte ind i marengsen.

Tip

Find mere inspiration samt tips og tricks på vores temaside om marengs.

Næringsindhold til opskriften Grundopskrift på perfekte marengs

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 50 kJ
12 kcal
410 kJ
98 kcal
Fedt 0.01 g 0.06 g
Kulhydrat 2.82 g 23.51 g
Protein 0.10 g 0.80 g

Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv

Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej