Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Chokolade marengs

Lækre chokolade marengs pyntet med smeltet chokolade - lige til at sætte tænderne i.

about 12 stk.

nem 30 Minutter Glutenfri Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Chokolade marengs

Marengs:

4 æggehvider str. M/L
about 320 g lyst rørsukker (det skal være dobbelt vægt af hviderne)
2 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa

Pynt:

100 g mørk kogechokolade eller chokoladeknapper

Tilberedning

Tilberedning

Marengs

Tænd ovnen på 150 °C varmluft.

Afvej æggehviderne i en helt ren skål. Gang vægten af æggehviderne med 2 og hæld det i en skål. Rør kakaopulver i sukkeret.

Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkerblandingen en ske af gangen imens der piskes. Bliv ved med at piske marengsen indtil alle sukkerkrystaller er opløst. Det tager mindst 10 min. Gnid evt. lidt marengs mellem fingerspidserne for at mærke om alt sukkeret er opløst.

Fordel marengsen i 12 store skefulde på en bageplade beklædt med bagepapir. Marengsene må gerne være lidt aflange.

Bag marengsene i ca. 25 min. Sluk ovnen og lad marengsene afkøle i ovnen med lukket ovnlåge.

1

Pynt

Smelt chokolade over et vandbad eller i mikroovn. Med en ske tegnes tynde streger af smeltet chokolade på kryds og tværs af chokolademarengsene.

Tip

Vidste du, at det afgørende første skridt for succes med marengs er at piske æggehviderne i rigtig lang tid, helst 10 min.? Læs mere om hvordan du får de lækreste marengs.

Næringsindhold til opskriften Chokolade marengs

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 691kJ
165kcal
1440kJ
344kcal
Fedt 3.30g 6.88g
Kulhydrat 30.88g 64.33g
Protein 2.23g 4.64g