Den klassiske citronfromage kombineret med den moderne cheesecake - kan det blive meget bedre? Denne cheesecake er en "no-bake" cheesecake, det vil sige at fyldet er stivnet med husblas fremfor at blive bagt, hvilket giver en lettere konsistens. Kagen består af en bund lavet med kammerjunker og er toppet med både et lag cheesecake og et lag citronfromage. Kagen er pyntet med et bånd og låg af hvid chokolade og en kant med flamberet marengs. En imponerende kage!
til opskriften Citronfromage Cheesecake | Liv Martine
chokolade- eller sukkertermometer | |
foodprocessor eller minihakker | |
Dr. Oetker justerbar kagering; ø 16-30 cm | |
kageplast | |
Dr. Oetker vinkelpalet - lille | |
springform; ø 16 cm | |
stjernetyl, flerrillet | |
Dr. Oetker engangssprøjtepose | |
gasbrænder |
2 blade | Dr. Oetker Husblas |
¾ dl | citronsaft (1-2 citroner) |
1 dl | vand |
65 g | sukker |
1 tsk. | Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour |
125 g | kammerjunkere |
1 spsk. | sukker |
1 pose | Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g) |
50 g | smeltet smør |
2 blade | Dr. Oetker Husblas |
½ dl | piskefløde |
100 g | flødeost |
40 g | flormelis |
1 tsk. | Dr. Oetker Vanilla Paste |
1 ½ dl | piskefløde |
2 blade | Dr. Oetker Husblas |
1 | ubehandlet citron |
½ tsk. | Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour |
1 | æggeblomme |
2 spsk. | sukker |
1 dl | piskefløde |
1 tsk. | Dr. Oetker Vanilla Paste |
1 | æggehvide |
1 spsk. | sukker |
400 g | hakket hvid chokolade |
3 | æggehvider |
200 g | sukker |
1 tsk. | Dr. Oetker Vanilla Paste |
Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Citronfromage Cheesecake | Bag live med Liv Martine.
Du kan købe en bagepakke til citronfromage cheesecake på Bagetid.dk ved at klikke her. Bagepakken indeholder Dr. Oetker ingredienserne til kagen samt 1 kg. hvid Callebaut Chokolade. Det er muligt at tilkøbe udstyr inde på bagepakken, fx kageplast og tylle.
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kog citronsaft op sammen med vand, sukker og gul farve. Kom citronsiruppen igennem en sigte. Vrid husblassen for vand, og smelt den i den varme citronsirup, og lad den køle til 30-35 ºC. Lad den stå ved stuetemperatur indtil massen skal bruges.
Blend kammerjunkerne fint med en foodprocessor eller kom dem i en dobbelt frysepose og knus dem ved at banke med en kødhammer eller kagerulle. Vend kammerjunkerne sammen med sukker, hakkede mandler og det smeltede smør.
Tag en kagering og indstil den på ø 18 cm (alternativt kan ringen fra en ø 18 cm springform bruges), placér den på serveringsfadet og beklæd siderne med et stykke kageplast (længde 60 cm). Fordel kiksemassen i kageringen og glat den ud for at få en pæn bund. Kom bunden på køl i 30 minutter.
Læg husblas i blød i koldt vand.
Varm ½ dl fløde op til lige under kogepunktet. Vrid husblassen for vand og smelt den i den varme fløde. Lad det køle af.
Rør flødeosten sammen med flormelis og vaniljepasta. Rør halvdelen af flødeosteblandingen sammen med den afkølede husblas-flødeblanding. Rør herefter den anden halvdel i. Pisk den 1½ dl fløde til en let pisket flødeskum, og vend den ad to omgange sammen med flødeostemassen.
Fordel ostecremen oven på kammerjunkebunden og smør toppen jævnt ud. Kom den på frost i 10 minutter. Hæld derefter citrongeléen over og kom den på frost i 30 minutter.
Læg husblas i blød i koldt vand.
Riv skallen fra citronen ned i en kasserolle og tilsæt saften fra citronen, rør sammen med gul farve og varm det op til ca. 40 ºC. Vrid husblassen for vand og lad det smelte sammen med citronsaften.
Pisk æggeblommen og 2 spsk. sukker lyst og luftigt, og vend det sammen med citronsaften.
Pisk fløden til en let pisket flødeskum og vend vaniljepasta i.
Pisk æggehviden luftig sammen med 1 spsk. sukker til en sej marengs.
Vend flødeskummet sammen med æggeblommemassen. Vend herefter forsigtigt marengsen i. Hæld citronfromagen over den satte gelé og kom kagen på frost i 20 minutter.
Kom finthakket hvid chokolade i en skål og varm den op i mikroovnen i 10 sekunder ad gangen. Tag skålen ud og rør rundt undervejs. Når chokoladen begynder at smelte, varmes den 5 sekunder ad gangen. Den er færdig, når den rammer en temperatur på 28-30 ºC.
Mål et stykke kageplast så det passer rundt om kagen - det må gerne være højere end kagen. Smør et tyndt lag chokolade ud på dette stykke kageplast med en vinkelpalet. Lad chokoladen sætte sig et øjeblik og fold kageplasten rundt om kagen. Sæt evt. kagen kort på køl eller frys før kageplasten fjernes. Når chokoladen har sat sig, fjernes kageplasten og kagen har dermed fået et fint chokoladebånd.
Varm den resterende chokolade op igen, hvis den har sat sig for meget. Tag en springform (ø 16 cm) og kom bagepapir på undersiden af springformen. Det kan virke mærkeligt, men det vil give mening.
Hæld chokoladen ud på et stykke bagepapir på bordet. Tag springformen med bagepapir på bunden og mas den fladt ned i chokoladen på bordet. Løft forsigtigt springformen og se hvordan chokoladen vil trække ”tråde”. Hold springformen oppe indtil chokoladen har sat sig.
Pisk æggehviderne til de skummer og tilsæt derefter lidt sukker ad gangen, indtil konsistensen er som en sej marengs og sukkeret er opløst. Rør vaniljepasta i massen. Kom marengsen i en sprøjtepose med en mangetakket stjernetyl. Sprøjt kanten af kagen, imens du laver cirkelbevægelser og brænd evt. marengsen let med en lille gasbrænder.
Tag forsigtigt chokoladelåget af bagepapiret. Placér chokoladelåget oven på kagen, så det ligger let ovenpå den brændte marengs.
Du kan læse mere om chokolade og chokoladetemperering her.
Hvis du vil skyde genvej til en lækker marengs så prøv Dr. Oetker Flødebolleskum, der giver dig en lækker og luftig marengs - tilsæt blot kogende vand.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
2529
kJ
604 kcal |
1436
kJ
343 kcal |
Fedt | 32.70 g | 18.58 g |
Kulhydrat | 68.77 g | 39.07 g |
Protein | 7.17 g | 4.07 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: