Cookies & cream lagkage

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Saftig chokoladekage og en nem smørcreme rørt med en masse sprøde chokoladesmåkager. Kan det blive meget bedre?!

8 - 10 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Cookies & cream lagkage

Redskaber:

3 springforme; ø 15 cm
minihakker
håndmixer
Dr. Oetker kagekam - ekstra høj
Dr. Oetker engangssprøjtepose

Chokoladekage:

70 g smør
1 ¼ dl vand
1 tsk. instant kaffe
25 g Dr. Oetker Baking Cocoa
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
200 g sukker
150 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Natron
½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 knsp. fint salt
¾ dl yoghurt naturel
1 æg str. M/L
50 g mørk chokolade , hakket

Cookies & cream smørcreme:

1 pakke mørke chokoladekiks (ca. 154 g), fx. Oreos
1 pose Dr. Oetker Base for Buttercream
250 g blødt smør
ca. 2 tsk. letmælk

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 150 °C varmluft.

1

Chokoladekage

Smelt smør, vand og instant kaffe i en gryde eller mikroovn. Tilsæt kakao og rør det godt sammen. Tag gryden af varmen.

Bland vaniljesukker, sukker, mel, natron, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt smørblandingen og rør det hele sammen til en ensartet masse. Tilsæt yoghurt og rør dejen sammen. Tilsæt derefter æg og rør dejen godt sammen til den har en ensartet konsistens, vend til slut den hakkede chokolade i dejen.

Hæld dejen i tre smurte springforme (ø 15 cm) med bagepapir i bunden. Bag kagerne i 20-30 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagerne er færdigbagte. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagerne afkøle helt.

2

Cookies & cream smørcreme

Del halvdelen af de mørke chokoladesmåkager på midten og skrab fyldet ud. Kom småkagerne uden fyld i en minihakker og blend det til helt fint støv, sæt til side.

Blend de resterende chokoladesmåkager groft i minihakkeren, sæt til side.

Kom indholdet af en pose Base for Buttercream i en skål og tilsæt fyldet fra den ene halvdel kiks og stuetempereret smør. Pisk med en håndmixer i 4 minutter, til smørcremen er lys og luftig. Alternativt kan smørcremen piskes i en standmixer. 

Kom halvdelen af de fint pulveriserede småkager i smørcremen og rør den sammen. Gem resten af de pulveriserede småkager til kagen skal pyntes. Småkagerne gør at smørcremen bliver lidt tør, tilsæt derfor lidt mælk og rør det sammen til smørcremen bliver blød og cremet igen. Del derefter smørcremen i to portioner. Rør de groft hakkede småkager i den ene portion, dette skal bruges til fyldet.

3

Samling og pynt

Læg en afkølet kagebund på et kagefad. Smør halvdelen af smørcremen med de store småkagestykker over bunden. Læg herefter den næste bund på og fordel resten af smørcremen over. Slut af med den sidste bund. 

Tag smørcremen hvori der kun er småkagestøv og smør et tyndt lag langs siderne og på toppen af kagen. Laget skal være helt tyndt, og det gør ikke noget at man kan se kagen igennem, meningen med dette lag er nemlig at fange alle kagekrummer. Sæt kagen på køl i 20-30 minutter til smørcremen har sat sig. Lad den resterende smørcreme stå ude ved stuetemperatur.

Smør kagen op igen med smørcreme, denne gang skal smørcremen dække kagen helt. Brug gerne en høj kagekam til at få siderne helt glatte.

Kom den resterende smørcreme i en sprøjtepose, klip et lille hul (eller brug en lille rund tyl) og sprøjt en bort langs toppen af kagen. Hold sprøjteposen skråt, sprøjt en dut, stop med at tryk og træk sprøjteposen lidt væk, gentag indtil der er en bort rundt om hele kagen.

Tag de pulveriserede chokoladekiks, der blev sat til side og kom lidt i håndfladen. Tryk det forsigtigt ind på siden af kagen, langs hele bunde. Tag derefter en ske og kom lidt på toppen af kagen og spred det ud med bagsiden af skeen indtil det når kanten af smørcremes-borten.

Opbevar kagen på køl, men lad den gerne komme til stuetemperatur inden servering.

Tips

Instant kaffe kan undlades, men det giver ikke en smag af kaffe, blot en dybere chokoladesmag.

Du kan med fordel bage kagerne dagen før og opbevar dem enkeltvis pakket ind i plastfilm, eller flere dage før og opbevare dem i fryseren (lad dem tø op natten over i køleskabet). Kagen er nemmere at samle og smøre op hvis bundende er køleskabskolde.

Næringsindhold til opskriften Cookies & cream lagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2721 kJ
650 kcal
1721 kJ
411 kcal
Fedt 34.35 g 21.74 g
Kulhydrat 72.90 g 46.14 g
Protein 5.29 g 3.35 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: