Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Den med juletræet

Bag denne chokoladekage med en overraskelse indeni og server den til julefesten. Skær den over og se smilene brede sig.

14 - 16 portioner

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Den med juletræet

Redskaber:

bradepande; 20 x 30 cm
sandkageform
juletræsudstikker

Juletræ:

125 g blødt smør
125 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Pebermynteekstrakt
2 æg str. M/L
125 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
2 tsk. Dr. Oetker Grøn Konditorfarve

Chokoladekage:

225 g blødt smør
225 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
4 æg str. M/L
50 g kakao
225 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 dl mælk

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.

1

Juletræ

Rør smør, sukker og pebermynteekstrakt blødt. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk mindst 1 minut efter hvert æg. Rør hurtigt sigtet hvedemel og bagepulver i dejen sammen med konditorfarve. Kom dejen i en smurt bradepande.


Bag juletræskagen midt i ovnen i 15-20 min. Afkøl kagen i formen på en bagerist.


Kontrollér at juletræs-udstiksformen kan stå i sandkageformen uden at stikke op over. Udstik juletræer mens kagen er i formen og læg dem i bunker præcist oven på hinanden, så de er nemme at sætte ned i sandkageformen senere.

2

Sæt temperaturen i ovnen ned til 150 °C traditionel varme.

3

Chokoladekage

Rør smør, sukker og vaniljeekstrakt blødt. Pisk æggene i et ad gangen og pisk mindst 1 minut efter hvert æg. Rør hurtigt sigtet kakao, hvedemel og bagepulver i dejen sammen med mælk.

Kom lidt af dejen i bunden af en sandkageform beklædt med bagepapir, så bunden er dækket. Stil juletræerne ned i formen i en lang række og kom resten af dejen i formen - først langs siderne og til sidst på toppen så juletræerne er helt dækket.

4

Bag kagen midt i ovnen i 50-60 min. Afkøl juletræskagen på en bagerist.

Inden servering skæres kagen i skiver, så det flotte juletræ i midten kan ses.

Næringsindhold til opskriften Den med juletræet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1671kJ
399kcal
1637kJ
391kcal
Fedt 23.32g 22.87g
Kulhydrat 41.13g 40.32g
Protein 6.37g 6.24g