Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Dinokage

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Nuttet dinosaurkage der vækker glæde til enhver børnefødselsdag eller fastelavnsfest. Kun fantasien sætter grænser for, hvordan dinosauren skal pyntes.

20 - 22 portioner

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Dinokage

Redskaber:

håndmixer
bradepande
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 8 mm

Kage med mandelsmag:

250 g blødt smør
250 g sukker
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
4 æg str. M/L
1 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
250 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 dl letmælk

Glasur og pynt:

200 g flormelis
2 tsk. Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
ca. 1 spsk. varmt vand
Dr. Oetker Party Mix , eller Dr. Oetker Rainbow Mix
Chokoladeknapper til øjne og fødder
Dr. Oetker Writing Icing Decór
1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2 ½ dl letmælk

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

1

Kage med mandelsmag

Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen og rør 1-2 minutter imellem hvert æg, så dejen bliver let og luftig. Tilsæt mandelaroma. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og rør det sammen med mælken.

Kom dejen i en bradepande beklædt med bagepapir og bag kagen 20-25 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.


Afkøl kagen på bagerist. Skær den kolde kage ud så det ligner en dinosauer (se billedet for inspiration til formen).

2

Grøn glasur

Rør flormelis sammen med grøn konditorfarve og lidt vand til det får en passende konsistens, pas på at den ikke bliver alt for tynd. 


Overtræk hele kagen med glasur. Drys med farvet krymmel. Brug chokoladeknapper til at lave fødder og øjne og Writing Icing Decór til at tegne en mund.

3

Dinosaurtakker

Bland indholdet fra en pose Cake Mousse Chocolate med mælk. Pisk kort med en håndmixer på laveste hastighed, og derefter 3 minutter på højeste hastighed til moussen er luftig. Fyld kagemoussen i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt takker på dinosauren.

Tips

Den overskydende kage kan smøres med resten af kagemoussen og fx forestille klipper og sten, der ved servering kan ligge ved siden af dinoen. Alternativt kan kageresterne bruges til romkugler eller popcakes.


Du kan også bruge Cake Mousse Vanilla Taste og farve den med Concentrated Colours, hvis du ønsker en anden farve på dinosaurens takker.

Næringsindhold til opskriften Dinokage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1160 kJ
277 kcal
1637 kJ
391 kcal
Fedt 12.49 g 17.59 g
Kulhydrat 37.78 g 53.22 g
Protein 3.36 g 4.73 g