Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Dinokage

Nuttet dinokage der vækker glæde til enhver børnefødselsdag eller fastelavnsfest. Kun fantastien sætter grænser for, hvordan dinoens udtryk kan være.

20 - 22 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Dinokage

Redskaber:

sprøjtepose
håndmixer

Kagedej:

250 g smør
250 g sukker
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
4 æg str. M/L
1 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
250 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 dl mælk

Overtræk og pynt:

200 g flormelis
2 tsk. Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
1 spsk. varmt vand
Dr. Oetker Party Mix , eller Dr. Oetker Rainbow Mix
Chokoladeknapper til øjne og fødder
Dr. Oetker Writing Icing Decór
1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2,5 dl letmælk

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

1

Kagedej

Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen i en skål. Pisk æggene i et af gangen og rør mindst 1-2 min. for hvert æg, så dejen bliver let og luftig. Tilsæt mandelaroma. Sigt hvedemel samt bagepulver i dejen og rør det sammen med mælk.

Kom dejen i en bradepande beklædt med bagepapir og bag kagen 20-25 minutter. Afkøl kagen på bagerist. Skær kagen ud så det ligner en dinosauer (se billedet for inspiration til formen).

2

Overtræk og pynt

Rør flormelis sammen med grøn konditorfarve og lidt vand så det får en passende konsistens. Overtræk hele kagen. Drys med farvet krymmel, brug chokoladeknapper til at lave fødder og øjne og dekorationsglasur til at lave en mund.

Bland posen med Cake Mousse med mælken. Pisk kort med en håndmixer på laveste hastighed,  derefter 3 minutter på højeste hastighed til moussen er luftig. Fyld kagemoussen i en sprøjtepose og lav takker på dinoen.

Den overskydende kage kan smøres med resten af kagemoussen og fx forestille klipper og sten, der ved servering kan ligge ved siden af dinoen.

Næringsindhold til opskriften Dinokage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1164kJ
278kcal
1641kJ
392kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g