Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Drømmekage - uden gluten og laktose

(0)
1 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den klassiske drømmekage med den velkendte smag af kokos og farin. Denne version er glutenfri og lakrosefri så de fleste kan være med.

20 - 22 portioner

for let øvede 45 Minutter iconlaktosefrei26x26png Laktosefri iconglutenfrei26x26png Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Drømmekage - uden gluten og laktose

Redskaber:

håndmixer
bradepande; 23 x 33 cm

Kagedejen:

300 g sukker
4 æg str. M/L
50 g laktosefri smør
1 dl laktosefri letmælk
190 g rismel
60 g kartoffelmel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje

Kokostopping:

125 g laktosefri smør
250 g brun farin
½ dl laktosefri letmælk
100 g kokosmel

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

1

Kagedejen

Pisk sukker og æg lyst, cremet og luftigt. 


Smelt smørret i en gryde og tilsæt derefter mælk. Rør forsigtigt den lune blanding i æggemassen. 


Bland rismel, kartoffelmel og bagepulver i en skål og sigt det i dejen. Tilsæt vaniljesukker og vend dejen sammen.


Kom dejen i en bradepande (23 x 33 cm) smurt eller foret med bagepapir. Bag kagen i 20-25 minutter. Kagen skal have sat sig. Imens kagen bager laves kokostoppingen. 

2

Kokostopping

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt brun farin og mælk og kog det op. Rør dernæst kokosmelet i og bland det godt rundt. Smør den varme kokosblanding på kagen i et jævnt lag. Bag kagen i yderligere 8-10 minutter ved 210 °C varmluft.


Lad drømmekagen afkøle helt i formen.

Næringsindhold til opskriften Drømmekage - uden gluten og laktose

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1105 kJ
264 kcal
1532 kJ
366 kcal
Fedt 11.33 g 15.74 g
Kulhydrat 37.91 g 52.66 g
Protein 2.75 g 3.82 g