Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Drømmekage - uden gluten og laktose

Den velkendte smag af kokos og farin - det er ægte Drømmekage.

20 - 22 portioner

nem 60 Minutter Laktosefri Laktosefri Glutenfri Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Drømmekage - uden gluten og laktose

Redskaber:

bradepande; 23 x 33 cm

Kagedejen:

300 g sukker
4 æg str. M/L
50 g laktosefri smør
1 dl laktosefri mælk
190 g rismel
60 g kartoffelmel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje

Topping:

125 g laktosefri smør
250 g brun farin
0,5 dl laktosefri mælk
100 g kokosmel

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

1

Kagedejen

Pisk sukker og æg cremet og luftigt. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk. Rør den lune blanding i æggemassen. Bland rismel, kartoffelmel og bagepulver i en skål og sigt det i dejen. Tilsæt vaniljesukker og rør dejen sammen.

Kom dejen i en smurt bradepande og bag kagen i 20-25 min. Kagen skal have sat sig. Imens kagen bager laver du toppingen. 

2

Topping

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt brun farin og mælk og kog det op. Rør dernæst kokosmelet i og bland det godt rundt. Smør den varme kokosblanding på kagen i et jævnt lag. Bag kagen i yderligere 8-10 min. ved 210 °C varmluft.

Lad drømmekagen afkøle i formen.

Næringsindhold til opskriften Drømmekage - uden gluten og laktose

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1089kJ
260kcal
1675kJ
400kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 37.26g 57.33g
Protein 0g 0g