Flag

Mariehøne-kage

12 - 16 portioner
Middelsvær
165 minutter
En fin mariehøne som vil gøre både voksne og børn glade. Kagen er perfekt til en sommer-picnic, som kage til fastelavn eller til en børnefødselsdag.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
muffinforme
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm

Ingredienser

Kagedej
250 gblødt smør
250 gsukker
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
4æg str. M/L
350 ghvedemel
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
Overtræk
200 gflormelis
1 - 2 tsk.Dr. Oetker Rød Konditorfarve
1 - 2 spsk.varmt vand
50 gsmeltet mørk chokolade
Pynt
Prikker: Piratos
Ben: Lakridssnøre
Øjne: Chokoladeknapper
Dr. Oetker Writing Icing Decór

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Rød Konditorfarve
Picture - Dr. Oetker Writing Icing Decór

Tænd ovnen på 160 °C varmluft eller 175 °C traditionel varme.

1

Kagedej

250 gblødt smør
250 gsukker
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
3æg str. M/L
350 ghvedemel
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver

Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen i en skål, til det er lyst og luftigt. Pisk æggene i et ad gangen og pisk 1-2 minutter efter hvert æg, så dejen bliver let og luftig. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og vend dejen sammen.


Sæt to muffinforme ind i hinanden, pres siderne lidt ud og fyld med dej. Kom resten af dejen i en smurt springform (ø 20 cm), gerne med bagepapir i bunden. 


Bag muffinen i 20-25 minutter og springformen 40-45 minutter, midt i ovnen. Mærk efter med et træspyd om kagerne er færdigbagte. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagerne på en bagerist.

Bagetid: 20 - 25 Minutes

2

Overtræk og pynt

200 gflormelis
1 - 2 tsk.Dr. Oetker Rød Konditorfarve
1 - 2 spsk.varmt vand
50 gsmeltet mørk chokolade
Prikker: Piratos
Ben: Lakridssnøre
Øjne: Chokoladeknapper
Dr. Oetker Writing Icing Decór

Tag kagen ud af muffinformene og skær en tynd skive af den ene side af muffinen, så den ikke er helt rund. Kom den store kage på et fad og placer den lille kage ved, som hoved.

Kom flormelis, Rød Konditorfarve og lidt vand i en skål og rør det sammen til en glasur, juster med vand til den ønskede konsistens opnås. Overtræk den store kage med glasuren. Kom lakridser fx piratos på som mariehønens prikker og lav benene af lakridssnøre, ved at stikke dem ind i siderne på kagen. Kom en lakridssnøre ned langs hele midten af kagen for at lave mariehønens vinger.


Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn og smør den ud over den lille kage. Lav øjne med chokoladeknapper og hvid Writing Icing Decór. Tegn også en mund med den hvide glasur.


Tips

Du kan også bruge Dr. Oetker Sugar Eyes til mariehønens øjne.


Istedet for chokolade kan du også overtrække mariehønens hoved med en glasur lavet på flormelis, lidt kakaopulver og vand.