Flag

Fastelavns snurrer - Snoede boller med remonce

15 - 18 stk.
Middelsvær
90 minutter
Et twist på de klassiske kanelsnurrer – festlig farvet bolledej snoet med appelsinremonce. Perfekte til både fastelavn eller børnefødselsdage.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Farvet gærdej
100 gsmeltet smør
½ dlvarmt vand
50 ggær
600 ghvedemel
3 spsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
3 dlletmælk
1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Green Colour
1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Red Colour
1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Appelsinremonce
150 ghvidt sukker
150 gblødt smør
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
Picture - Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Red Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
1

Farvet gærdej

100 gsmeltet smør
½ dlvarmt vand
50 ggær
600 ghvedemel
3 spsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
3 dlletmælk
1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Green Colour
1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Red Colour
1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour

Smelt smør og lad det køle en smule af. Tilsæt vand og opløs gæren i blandingen. Tilsæt hvedemel, vaniljesukker og mælk. Ælt dejen grundigt.


Del dejen op i 4 lige store portioner. Tilsæt farve efter ønske til hver dejklump og ælt dejen godt igennem. Stil dejen til hævning under et fugtigt viskestykker i 30 minutter.

2

Appelsinremonce

150 ghvidt sukker
150 gblødt smør
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin

Bland sukker, smør og fintrevet appelsinskal sammen til en ensartet masse, lad det stå ude ved stuetemperatur imens dejen hæver færdigt.

3

Snoning

Tænd ovnen på 185 °C varmluft. 


Rul hver af de fire deje ud til  fire rektangler på ca. 35 x 20 cm, som ligges sammen med en 1/3 af remoncen mellem hver plade dej.


Skær 2 cm brede strimler ud fra den brede led. Sno hver strimmel til en spiral. Vrid strimlen rundt om sig selv til der dannes en bolle. Se hvordan i videoen i toppen af opskriften.

4

Bagning

Bag de farverige boller i ca. 12-15 minutter. Server dem lune eller afkølede.

Bagetid: about 12 - 15 Minutes