Flag

Fastelavnssmåkager - finurlige fastelavnsmasker | Kreahjørnet

20 - 25 stk.
Middelsvær
250 minutter
Se hvordan du nemt og simpelt laver farverige fastelavnsmasker med brug af farvet æggehvideglasur, sjove sukkerøjne og krymmel.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
rund udstikker; ø 5 cm
sprøjteposer

Ingredienser

Småkagedej
125 gblødt smør
175 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 knsp.fint salt
1æg str. M/L
¼ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
275 ghvedemel
Sort glasur
150 gflormelis
4 tsk.kakaopulver
2 tsk.Dr. Oetker Sort konditorfarve
1æggehvide til lind konsistens
Farvet glasur
150 gflormelis
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
1æggehvide til lind konsistens
Pynt
Dr. Oetker Sugar Eyes
Dr. Oetker Ocean Mix
Dr. Oetker Rainbow Mix
Dr. Oetker Queen Mix

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Concentrated Red Colour
Picture - Dr. Oetker Sugar Eyes
Picture - Dr. Oetker Ocean Mix
Picture - Dr. Oetker Rainbow Mix
Picture - Dr. Oetker Queen Mix
1

Småkagedej

Pisk smør, sukker, vaniljesukker og salt lyst. Pisk ægget i. Tilsæt bagepulver og hvedemel og rør dejen sammen. Form dejen til en kugle og tryk den flad. Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt den på køl et par timer, og gerne natten over.

2

Formning og bagning af småkagerne

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.


Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 3-4 mm. Udstik småkagerne med en rund udstikker (ø 4-5 cm) og form kagerne som masker (se hvordan i videoen øverst i opskriften). Læg småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag småkagerne i midten af ovnen i 9-11 min. til de er let gyldne. Afkøl småkagerne på en bagerist.

3

Glasur

Rør en sort glasur af flormelis, kakaopulver, sort konditorfarve og æggehvide, indtil en lin konsistens, pas dog på at glasuren ikke bliver for tynd.


Rør farvet glasur af flormelis, Concentrated Colour og æggehvide, indtil en lind konsistens er opnået, pas igen på at glasuren ikke bliver for tynd. Hvis du ønsker flere farver laves flere portioner af glasuren. Fyld glasurerne i hver sin sprøjtepose.


Pynt

Klip et lille hul i spidsen af sprøjteposen med den sorte glasur. Sprøjt derefter sorte "øjne" på kagerne og pynt med Sugar Eyes. Lad kagerne tørre lidt.


Sprøjt derefter farvet glasur rundt om den sorte glasur på småkagerne. Pynt med krymmel imens glasuren stadig er fugtig.