Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Fastelavnssmåkager - finurlige fastelavnsmasker | Kreahjørnet

Se hvordan du nemt og simpelt laver farverige fastelavnsmasker med brug af farvet æggehvideglasur, sjove sukkerøjne og krymmel. Småkagerne er perfekte til fastelavnsfest eller som bordpynt til maskeradebal.

20 - 25 stk.

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Fastelavnssmåkager - finurlige fastelavnsmasker | Kreahjørnet

Redskaber:

Udstikker ; rund
Sprøjteposer

Småkagedej:

125 g blødt smør
175 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 knsp. salt
1 æg str. M/L
0,25 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
275 g hvedemel

Sort glasur:

150 g flormelis
4 tsk. kakaopulver
2 tsk. Dr. Oetker Sort konditorfarve
1 æggehvide til lind konsistens

Farvet glasur:

150 g flormelis
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
1 æggehvide til lind konsistens

Pynt:

Dr. Oetker Sugar Eyes
Dr. Oetker Ocean Mix
Dr. Oetker Rainbow Mix
Dr. Oetker Queen Mix

Tilberedning

Tilberedning

1

Småkagedej

Pisk smør, sukker, vaniljesukker og salt lyst. Pisk ægget i. Tilsæt bagepulver og hvedemel og rør dejen sammen. Form dejen til en kugle og tryk den flad. Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt den på køl et par timer, og gerne natten over.

2

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.

Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 3-4 mm. Udstik småkagerne med en cirkeludstikker på ca. ø 4-5 cm og form kagerne som masker (se hvordan i videoen øverst i opskriften). Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag småkagerne i midten af ovnen i 9-11 min. til de er let gyldne. Afkøl kagerne på en bagerist.

3

Glasur

Rør en sort glasur af flormelis, kakaopulver, sort konditorfarve og æggehvide.

Farvet glasur røres af flormelis, Concentrated Colour og æggehvide, indtil en lind konsistens er opnået. Hvis du ønsker flere farver laves flere portioner af glasuren. Fyld alle glasurerne i hver sin sprøjtepose.

Pynt

Klip et lille hul i spidsen af sprøjteposen. Sprøjt derefter sorte "øjne" på kagerne og pynt med Sugar Eyes. Lad kagerne tørre lidt.

Sprøjt derefter kagerne med den farvede glasur. Pynt med krymmel.

Næringsindhold til opskriften Fastelavnssmåkager - finurlige fastelavnsmasker | Kreahjørnet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 766kJ
183kcal
1599kJ
382kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g