Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Fastelavnssmåkager - finurlige fastelavnsmasker | Kreahjørnet

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Se hvordan du nemt og simpelt laver farverige fastelavnsmasker med brug af farvet æggehvideglasur, sjove sukkerøjne og krymmel.

20 - 25 stk.

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Fastelavnssmåkager - finurlige fastelavnsmasker | Kreahjørnet

Redskaber:

rund udstikker; ø 5 cm
sprøjteposer

Småkagedej:

125 g blødt smør
175 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 knsp. fint salt
1 æg str. M/L
¼ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
275 g hvedemel

Sort glasur:

150 g flormelis
4 tsk. kakaopulver
2 tsk. Dr. Oetker Sort konditorfarve
1 æggehvide til lind konsistens

Farvet glasur:

150 g flormelis
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
1 æggehvide til lind konsistens

Pynt:

Dr. Oetker Sugar Eyes
Dr. Oetker Ocean Mix
Dr. Oetker Rainbow Mix
Dr. Oetker Queen Mix

Tilberedning

Tilberedning

1

Småkagedej

Pisk smør, sukker, vaniljesukker og salt lyst. Pisk ægget i. Tilsæt bagepulver og hvedemel og rør dejen sammen. Form dejen til en kugle og tryk den flad. Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt den på køl et par timer, og gerne natten over.

2

Formning og bagning af småkagerne

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.


Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 3-4 mm. Udstik småkagerne med en rund udstikker (ø 4-5 cm) og form kagerne som masker (se hvordan i videoen øverst i opskriften). Læg småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag småkagerne i midten af ovnen i 9-11 min. til de er let gyldne. Afkøl småkagerne på en bagerist.

3

Glasur

Rør en sort glasur af flormelis, kakaopulver, sort konditorfarve og æggehvide, indtil en lin konsistens, pas dog på at glasuren ikke bliver for tynd.


Rør farvet glasur af flormelis, Concentrated Colour og æggehvide, indtil en lind konsistens er opnået, pas igen på at glasuren ikke bliver for tynd. Hvis du ønsker flere farver laves flere portioner af glasuren. Fyld glasurerne i hver sin sprøjtepose.

Pynt

Klip et lille hul i spidsen af sprøjteposen med den sorte glasur. Sprøjt derefter sorte "øjne" på kagerne og pynt med Sugar Eyes. Lad kagerne tørre lidt.


Sprøjt derefter farvet glasur rundt om den sorte glasur på småkagerne. Pynt med krymmel imens glasuren stadig er fugtig.

Næringsindhold til opskriften Fastelavnssmåkager - finurlige fastelavnsmasker | Kreahjørnet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 762 kJ
182 kcal
1591 kJ
380 kcal
Fedt 5.32 g 11.07 g
Kulhydrat 31.58 g 65.80 g
Protein 2.12 g 4.41 g