Flødebolle spøgelser og monstre

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lækre flødeboller med marcipanbund, forklædt som de sødeste spøgelser og monstre. Perfekt til (u)hygge på Halloween eller til en Halloween fest.

14 - 18 stk.

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Flødebolle spøgelser og monstre

Redskaber:

kagerulle
rund udstikker; ø 5 cm
standmixer eller håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm
chokolade- eller sukkertermometer

Marcipanbunde:

150 g marcipan
25 g flormelis
flormelis til udrulning

Flødebolleskum:

1 pose Dr. Oetker Flødebolleskum
1 dl kogende vand

Overtræk og pynt:

300 g hakket hvid chokolade
1 bæger Dr. Oetker Kakaosmør (75 g)
1 pakke Dr. Oetker Sugar Eyes
Dr. Oetker Birthday Mix

Tilberedning

Tilberedning

1

Marcipandbunde

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.

Ælt marcipan og flormelis sammen. Rul det ud i en tykkelse på ca. 3-4 mm, på et bord drysset med flormelis. Udstik bunde med en rund udstikker (ø 4-5 cm). Kom bundende på en bageplade med bagepapir og bag dem i 5-8 minutter. Lad dem køle af.

Bagetid: 5 - 8 minutter

2

Flødebolleskum

Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Blandingen er klar, når marengsmassen er kølet ned til stuetemperatur og er luftig og helt stiv. Alternativt kan Flødebolleskum piskes på en standmixer med piskeris.

Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose med en rund tyl (Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm). Sprøjt en top af skum på hver marcipanbund.

3

Overtræk og pynt

Kom hakket chokolade og kakaosmør i en mikroovnsegnet skål. Varm det i 30 sek. ad gangen, rør imellem hver gang. Fortsæt indtil chokoladen begynder at smelte. Giv herefter kun chokoladen 10 sek. ad gangen, rør imellem hver gang. Mål med et termometer, hvid chokolade skal nå en temperatur på ca. 28-30 °C. Kom chokoladen i et glas hvor der lige netop er plads til at dyppe flødebollerne i.

Dyp forsigtigt flødebollerne i chokoladen, helt ned til kiksen således at alt skummet dækkes helt af chokoladen. Lad chokoladen dryppe let af og sæt flødebollerne på et stykke bagepapir. Kom forsigtigt Sugar Eyes på flødebollerne inden chokoladen når at sætte sig, eller pynt med krymmel. Lad chokoladen sætte sig helt inden servering.

Tips

Du kan også vælge at overtrække flødebollerne med mørk chokolade. Følg samme fremgangsmåde, men temperaturen du skal nå er 30-32 ºC. Læs mere om chokolade og forskellige metoder til temperering på vores side om chokolade.

For en farvestrålende overraskelse så kan du farve marcipanbundende med ca. 1 tsk. Concentrated Colour i ønsket farve. Bare ælt den ind i marcipanen sammen med flormelisen.

Næringsindhold til opskriften Flødebolle spøgelser og monstre

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 929 kJ
222 kcal
1934 kJ
462 kcal
Fedt 11.91 g 24.81 g
Kulhydrat 26.84 g 55.92 g
Protein 2.02 g 4.22 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: