Macarons stammer fra Frankrig og er virkelig blevet populær også uden for landets grænser. Den minder lidt om de marengs vi kender så godt her i Danmark, men foruden æggehvider og sukker indeholder de små kager også mandelmel. Macarons, også kaldt makroner, er lidt mere kompliceret at lave end marengskys, men det må endelig ikke stoppe dig for at prøve! I denne opskrift er de små lidt seje kager lagt sammen med enten en smørcreme med vanilje eller en cremet chokoladeganache. Kagerne er perfekt til en kop kaffe, men også flotte at bruge som kagepynt på fx en talkage.
til opskriften Franske macarons med créme
3 | pasteuriserede æggehvider (stuetemperatur) |
50 g | sukker |
2 poser | Dr. Oetker Mandelmel (100 g) |
200 g | flormelis |
2 spsk. | Dr. Oetker Blå Konditorfarve eller kakao |
100 g | smør |
175 g | flormelis |
4 spsk. | piskefløde |
1 tsk. | Dr. Oetker Vaniljearoma |
1 dl | piskefløde |
100 g | hakket mørk chokolade |
Lad æggehviderne stå et par timer på køkkenbordet, så de bliver tempererede.
Pisk æggehvider luftige.Tilsæt sukker og pisk igen, til hviderne er stive. Bland mandelmel og flormelis sammen i en skål og vend blandingen i æggehviderne. Slå en anelse af luften ud af hviderne, indtil massen er ensartet. Tilsæt evt. kakao eller konditorfarve i valgfri farve.
Kom makronmassen i en sprøjtepose med en 10 mm tylle, eller brug en plasticpose og klip et hul på 10 mm i diameter. Sprøjt makronerne ud til små runde kager på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad makronerne tørre mindst 20 minutter inden bagning. Bag makronerne ved 160 °C traditionel varme i 15-18 minutter. Lad makronerne hvile et par minutter, før de pilles af bagepapiret, og sættes til afkøling på bageristen.
Bagetid: 15 - 18 minutter
Pisk smør, flormelis, fløde og vaniljearoma sammen til en luftig creme. Kom cremen i en pose, og klip et lille hul i spidsen, så cremen er nem at dosere. Læg kagerne sammen to og to med creme imellem og opbevar dem i en lukket beholder i køleskabet.
Bring fløden i kog og smelt den finthakkede chokolade deri. Rør cremen godt sammen og sæt den i køleskabet, til den er helt kold – gerne natten over. Kom cremen i en pose, og klip et lille hul i spidsen, så du nemt kan dosere den. Læg kagerne sammen to og to med creme imellem og opbevar dem i en lukket beholder i køleskabet.
Makronerne bør opbevares i køleskabet.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
703
kJ
168 kcal |
1758
kJ
420 kcal |
Fedt | 8.93 g | 22.34 g |
Kulhydrat | 19.67 g | 49.18 g |
Protein | 1.50 g | 3.75 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: