Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Franske macarons med créme

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften recipe.rating.rated.msg
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Klassiske macarons med to cremer vanilje- og kakaocreme. Macarons er små sprøde kager, lavet på en marengs med mandelmel, lagt sammen med en lækker creme.

20 - 30 stk.

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Franske macarons med créme

Makroner:

3 pasteuriserede æggehvider (stuetemperatur)
50 g sukker
2 poser Dr. Oetker Mandelmel (100 g)
200 g flormelis
2 spsk. Dr. Oetker Blå Konditorfarve eller kakao

Vaniljecreme:

100 g smør
175 g flormelis
4 spsk. piskefløde
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljearoma

Chokoladecreme:

1 dl piskefløde
100 g hakket, mørk chokolade

Tilberedning

Tilberedning

Lad æggehviderne stå et par timer på køkkenbordet, så de bliver tempererede.

1

Makroner

Pisk æggehvider luftige.Tilsæt sukker og pisk igen, til hviderne er stive. Bland mandelmel og flormelis sammen i en skål og vend blandingen i æggehviderne. Slå en anelse af luften ud af hviderne, indtil massen er ensartet. Tilsæt evt. kakao eller konditorfarve i valgfri farve.


Kom makronmassen i en sprøjtepose med en 10 mm tylle, eller brug en plasticpose og klip et hul på 10 mm i diameter. Sprøjt makronerne ud til små runde kager på en bageplade beklædt med bagepapir.



Lad makronerne tørre mindst 20 minutter inden bagning. Bag makronerne ved 160 °C traditionel varme i 15-18 minutter. Lad makronerne hvile et par minutter, før de pilles af bagepapiret, og sættes til afkøling på bageristen.

2

Vaniljecreme

Pisk smør, flormelis, fløde og vaniljearoma sammen til en luftig creme. Kom cremen i en pose, og klip et lille hul i spidsen, så cremen er nem at dosere. Læg kagerne sammen to og to med creme imellem og opbevar dem i en lukket beholder i køleskabet.

3

Chokoladecreme

Bring fløden i kog og smelt den finthakkede chokolade deri. Rør cremen godt sammen og sæt den i køleskabet, til den er helt kold – gerne natten over. Kom cremen i en pose, og klip et lille hul i spidsen, så du nemt kan dosere den. Læg kagerne sammen to og to med creme imellem og opbevar dem i en lukket beholder i køleskabet.

Tip

Makronerne bør opbevares i køleskabet.

Næringsindhold til opskriften Franske macarons med créme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 691kJ
165kcal
1733kJ
414kcal
Fedt 9.08g 22.69g
Kulhydrat 18.93g 47.33g
Protein 1.57g 3.93g