Flag

Franske macarons med créme

20 - 30 stk.
Middelsvær
130 minutter
Klassiske macarons med to cremer vanilje- og kakaocreme. Macarons er små sprøde kager, lavet på en marengs med mandelmel, lagt sammen med en lækker creme.
Macarons stammer fra Frankrig og er virkelig blevet populær også uden for landets grænser. Den minder lidt om de marengs vi kender så godt her i Danmark, men foruden æggehvider og sukker indeholder de små kager også mandelmel. Macarons, også kaldt makroner, er lidt mere kompliceret at lave end ma...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Makroner
3pasteuriserede æggehvider (stuetemperatur)
50 gsukker
2 poserDr. Oetker Mandelmel (100 g)
200 gflormelis
2 spsk.Dr. Oetker Blå Konditorfarve eller kakao
Vaniljecreme
100 gsmør
175 gflormelis
4 spsk.piskefløde
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljearoma
Chokoladecreme
1 dlpiskefløde
100 ghakket mørk chokolade

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Mandelmel (100 g)
Picture - Dr. Oetker Blå Konditorfarve eller kakao
Picture - Dr. Oetker Vaniljearoma

Lad æggehviderne stå et par timer på køkkenbordet, så de bliver tempererede.

1

Makroner

3 bægrepasteuriserede æggehvider (stuetemperatur)
50 gsukker
2 poserDr. Oetker Mandelmel (100 g)
200 gflormelis
2 spsk.Dr. Oetker Blå Konditorfarve eller kakao

Pisk æggehvider luftige.Tilsæt sukker og pisk igen, til hviderne er stive. Bland mandelmel og flormelis sammen i en skål og vend blandingen i æggehviderne. Slå en anelse af luften ud af hviderne, indtil massen er ensartet. Tilsæt evt. kakao eller konditorfarve i valgfri farve.


Kom makronmassen i en sprøjtepose med en 10 mm tylle, eller brug en plasticpose og klip et hul på 10 mm i diameter. Sprøjt makronerne ud til små runde kager på en bageplade beklædt med bagepapir.



Lad makronerne tørre mindst 20 minutter inden bagning. Bag makronerne ved 160 °C traditionel varme i 15-18 minutter. Lad makronerne hvile et par minutter, før de pilles af bagepapiret, og sættes til afkøling på bageristen.

Bagetid: 15 - 18 Minutes

2

Vaniljecreme

100 gsmør
175 gflormelis
4 spsk.piskefløde
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljearoma

Pisk smør, flormelis, fløde og vaniljearoma sammen til en luftig creme. Kom cremen i en pose, og klip et lille hul i spidsen, så cremen er nem at dosere. Læg kagerne sammen to og to med creme imellem og opbevar dem i en lukket beholder i køleskabet.

3

Chokoladecreme

1 dlpiskefløde
100 ghakket mørk chokolade

Bring fløden i kog og smelt den finthakkede chokolade deri. Rør cremen godt sammen og sæt den i køleskabet, til den er helt kold – gerne natten over. Kom cremen i en pose, og klip et lille hul i spidsen, så du nemt kan dosere den. Læg kagerne sammen to og to med creme imellem og opbevar dem i en lukket beholder i køleskabet.


Tip

Makronerne bør opbevares i køleskabet.