Halloween-cupcake med uhyggelig pynt | Liv Martine

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Liv Martine har lavet de fineste cupcakes dekoreret til Halloween. De er uhyggeligt god og smager fantastisk, perfekte til den næste allehelgensaften.

12 - 15 stk.

avanceret 110 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Halloween-cupcake med uhyggelig pynt | Liv Martine

Redskaber:

håndmixer
foodprocessor eller minihakker
muffinforme
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 8 mm

Hvid chokoladecreme med citron:

3 blade Dr. Oetker Husblas
150 g hvid chokolade
½ l piskefløde
revet skal fra 3 ubehandlede citroner

Græskar-cupcakes:

1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
200 g græskar (helst Hokkaido græskar)
150 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
3 æg str. M/L
150 g brun farin
1 ½ dl smagsneutral olie , smagsneutral
½ tsk. fint salt

Fondant pynt - øjne og fingre:

250 g hvid fondant
flormelis
Dr. Oetker Sort konditorfarve eller Concentrated Black Colour
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour

Falske glasskår:

100 g isomalt

Tilberedning

Tilberedning

1

Hvid chokoladecreme med citron

Læg husblas i blød i koldt vand. 


Hak chokoladen og kom den i en skål. 


Varm piskefløden op til lige under kogepunktet, tag gryden af varmen. Kom husblas i den varme fløde og og rør rundt til den er opløst.

Hæld 1/3 af fløden over chokoladen og rør til det er smeltet. Tilsæt endnu 1/3 og rør til fløden er blandet ind i chokoladen, rør derefter resten af fløden i. Tilsæt fintrevet citronskal og rør det i. Dæk cremen til med husholdningsfilm, således at det rører hele cremens overflade, så der ikke dannes kondens. Sæt cremen i køleskabet.

2

Græskar-cupcakes

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.


Blend hasselnødderne i en minihakker eller foodprocessor. 


Skræl græskarret og riv det groft. Rør revet græskar sammen med sigtet hvedemel og bagepulver. Pisk æg, brun farin, olie og salt sammen i en skål og vend det i mel-blandingen sammen med de blendede hasselnødder. Fordel dejen i muffinforme.



Bag kagerne midt i ovnen i 15-20 minutter. Afkøl kagerne på en bagerist.

3

Fondant pynt - øjne

Tril fem hvide fondant-kugler med en diameter på ca. 2 cm. 


Indfarv 20 g fondant med 1 dråbe Sort Konditorfarve eller Concentrated Black Colour. Ælt det godt ind i massen til den er grå. Tril fem små grå fondant-kugler. Tryk de grå kugler flade og sæt dem ovenpå de hvide fondant kugler, så det forestiller farven i øjet. Brug evt. flormelis hvis fondanten hænger fast. Mal herefter pupillen med en madpensel med Sort Konditorfarve eller Concentrated Black Colour. Mal blodårer på øjnene med Concentrated Red Colour.

4

Fondant pynt - fingre

Indfarv resten af fondanten til fingre. Farv fondanten med Concentrated Yellow Colour og Concentrated Red Colour, indtil den ønskede farve er nået. Form fem fingre, tril derefter 5 små kulger til negle, tryk dem flade og aflange. Sæt dem på spidsen af fingrene. Mal neglene med Concentrated Red Colour både på negle og på enden af fingrene, så det ligner blodige afrevne fingre.

5

Falske glasskår

Smelt isomalten i en gryde ved lav varme. Når den er smeltet, hældes den ud på en silikonemåtte eller et stykke bagepapir. Lad den størkne og knæk herefter stykker af så det ligner glasskår.

6

Pynt kagerne

Pisk den kolde chokoladecreme kort igennem. Det er vigtigt at den er helt kold og kun piskes kort igennem, da den ellers kan skille. Fyld chokoladecremen i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt den på de helt afkølede kager. 


Pynt med øjne, fingre og glasskår og brug Concentrated Red Colour som blod.

Tips

Istedet for isomalt kan du bruge almindelig sukker, men det vil dog få en brunlig farve. Isomalt er helt glasklart.


Prøv vores opskrift Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt, hvis du selv ønsker at lave din fondant.

Næringsindhold til opskriften Halloween-cupcake med uhyggelig pynt | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2269 kJ
542 kcal
1532 kJ
366 kcal
Fedt 32.92 g 22.24 g
Kulhydrat 53.27 g 36.00 g
Protein 5.55 g 3.75 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: