Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Halloween lagkage med orange glasur og marengs

Gør Halloween endnu mere (u)hyggelig med en flot Halloweendekoreret chokoladelagkage med moderne sorte marengs og orange drip effekt.

8 - 10 portioner

for let øvede 50 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Halloween lagkage med orange glasur og marengs

Redskaber:

springform; ø 20 cm
håndmixer
sprøjtepose
rund tyl

Chokoladekage:

150 g hvedemel
50 g sukker
50 g Dr. Oetker Baking Cocoa
1 tsk. Dr. Oetker Natron
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 knsp. salt
1 æg str. M/L
1,25 dl kaffe , færdigbrygget
1,25 dl mælk
0,5 dl smagsneutral olie , gerne rapsolie

Marengstoppe:

1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
75 ml vand (0,75dl)
Dr. Oetker Concentrated Black Colour

Orange glasur:

200 g flormelis
2 - 2,5 spsk. vand
2 tsk. Dr. Oetker Concentrated Orange Colour

Chokolade kagemousse:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2,5 dl mælk

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme. 

1

Chokoladekage

Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Bland de våde ingredienser sammen med de tørre og rør til dejen er samlet. 

Hæld dejen i en smurt springform (ø 20 cm), hvor bunden er beklædt med bagepapir. Bag kagen nederst i ovnen i ca. 45 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle helt af i springformen.

2

Marengstoppe

Tænd ovnen på 100 °C varmluft.

Bland posens indhold med 75 ml vand. Pisk med en håndmixer, først på lav hastighed, herefter på høj hastighed i 3 minutter. Marengsen skal være luftig og stiv. Farv marengsen grå med Concentrated Black Colour. 

For at lave striber kommes lidt Concentrated Black Colour på indersiden af en sprøjtepose med rund tyl og tryk posen lidt sammen. Fyld derefter sprøjteposen med den farvede marengs. Sprøjt marengs i den ønskede størrelse og facon. Bag marengsene i 60-80 minutter, alt afhængig af hvor store marengsene er.

3

Orange glasur

Bland flormelis, vand og farve sammen i en skål. Rør rundt indtil glasuren er helt glat. Juster med vand og evt. flormelis indtil  den ønskede konsistens nås, den må gerne være rimelig tyk.

4

Samling og fyld

Bland indholdet af en pose kagemousse med 2,5 dl kold letmælk, pisk med en håndmixer, først ved lav hastighed i 1 minut, herefter ved høj hastighed i 4 minutter.

Tag den kolde kage ud af springformen, hvis kagen har en meget rund top skæres lidt af toppen, så kagen er mere flad. Flæk derefter kagen i to lag med en brødkniv.

Kom den øverste bund på et kagefad. Smør kagemoussen over bunden. Top kagen med den næste bund, vend den om så den glatteste side vender opad. 

Fordel glasuren over kagen og lad lidt af glasuren løbe ned langs kagens sider.

Pynt med marengs.

Tip

Du kan også lave noget af marengsen orange med Concentrated Orange Colour. Concentrated Orange Colour er dog ikke velegnet, at bruge til at indfarve marengsen, da den orange farve indeholder fedtstoffer og derved påvirker konsistensen. Den orange farve kan dog bruges, hvis man nøjes med at kommer lidt farve på indersiden af sprøjteposen, men altså ikke farve selve marengsmassen. Det er den metode vi har brugt på dette billede.

Næringsindhold til opskriften Halloween lagkage med orange glasur og marengs

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1712kJ
409kcal
879kJ
210kcal
Fedt 10.11g 5.18g
Kulhydrat 71.51g 36.67g
Protein 5.89g 3.02g