Halloween lagkage med orange glasur og marengs

(0)
3 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Gør Halloween endnu mere (u)hyggelig med en flot halloween-dekoreret chokoladelagkage med grå marengs og orange drip effekt.

8 - 10 portioner

for let øvede 50 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Halloween lagkage med orange glasur og marengs

Redskaber:

Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm

Chokoladekage:

150 g hvedemel
50 g sukker
50 g Dr. Oetker Baking Cocoa
1 tsk. Dr. Oetker Natron
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 knsp. salt
1 æg str. M/L
1 ¼ dl kaffe færdigbrygget
1 ¼ dl mælk
½ dl smagsneutral olie gerne rapsolie

Marengstoppe:

1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
75 ml vand (0,75dl)
Dr. Oetker Concentrated Black Colour

Orange glasur:

200 g flormelis
2 - 2 ½ spsk. vand
2 tsk. Dr. Oetker Concentrated Orange Colour

Chokolade kagemousse:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2 ½ dl letmælk

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme. 

1

Chokoladekage

Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Bland de våde ingredienser sammen med de tørre og rør til dejen er samlet. 

Hæld dejen i en smurt springform (ø 20 cm), hvor bunden er beklædt med bagepapir. Bag kagen nederst i ovnen i ca. 45 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle helt af i springformen.

Bagetid: ca. 45 minutter

2

Marengstoppe

Tænd ovnen på 100 °C varmluft.


Bland posens indhold med 75 ml vand. Pisk med en håndmixer, først på lav hastighed, herefter på høj hastighed i 3 minutter. Marengsen skal være luftig og stiv. Farv marengsen grå med Concentrated Black Colour. 

For at lave striber kommes lidt Concentrated Black Colour på indersiden af en sprøjtepose med rund tyl og tryk posen lidt sammen. Fyld derefter sprøjteposen med den farvede marengs. Sprøjt marengs i den ønskede størrelse og facon, på en bageplade med bagepapir. Bag marengsene i 60-80 minutter, alt afhængig af hvor store marengsene er. Lad dem køle af på bagepladen.

Bagetid: 60 - 80 minutter

3

Orange glasur

Bland flormelis, vand og farve sammen i en skål. Rør rundt indtil glasuren er helt glat. Juster med vand og evt. flormelis indtil den ønskede konsistens nås, den må gerne være rimelig tyk.

4

Samling og fyld

Bland indholdet af en pose kagemousse med den kolde letmælk, pisk med en håndmixer, først ved lav hastighed i 1 minut, herefter ved høj hastighed i 4 minutter.

Tag den afkølede kage ud af springformen, hvis kagen har en meget rund top skæres lidt af toppen, så kagen er mere flad. Flæk derefter kagen i to lag med en brødkniv.

Kom den øverste bund på et kagefad. Smør kagemousse over bunden. Top kagen med den næste bund, vend den om så den glatteste side vender opad. 

Fordel glasuren over kagen og lad lidt af glasuren løbe ned langs kagens sider.

Pynt med marengs.

Tip

Du kan også lave noget af marengsen orange med Concentrated Orange Colour. Concentrated Orange Colour er dog ikke velegnet, at bruge til at indfarve marengsen, da den orange farve indeholder fedtstoffer og derved påvirker konsistensen. Den orange farve kan dog bruges, hvis man nøjes med at kommer lidt farve på indersiden af sprøjteposen, men altså ikke farve selve marengsmassen. Det er den metode vi har brugt på dette billede.


Find mere inspiration til kager med marengs på vores side Alt om marengs.

Næringsindhold til opskriften Halloween lagkage med orange glasur og marengs

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1767 kJ
422 kcal
762 kJ
182 kcal
Fedt 10.14 g 4.37 g
Kulhydrat 71.00 g 30.61 g
Protein 7.24 g 3.12 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: