Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Hindbærtærte á l'Annette

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En lækker tærte med fyld af mazarin og syrlige hindbær. Et sikkert hit!

10 - 12 portioner

for let øvede 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hindbærtærte á l'Annette

Redskaber:

kagerulle
tærteform med løs bund; ø 24 cm

Vaniljemørdej:

200 g hvedemel
100 g flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
125 g koldt smør i tern
1 æg str. S/M

Mazarinfyld:

250 g revet marcipan
250 g sukker
4 æggehvider str. M/L
250 g friske eller frosne hindbær

Tilberedning

Tilberedning

1

Vaniljemørdej

Sigt hvedemel og flormelis i en skål. Tilføj vanilla paste. Smuldr smørret i melblandingen til konsistensen er som rasp og saml dejen hurtigt med æg. Pak dejen ind i plastfilm og kom den i køleskabet i 30 minutter.

2

Mazarinfyld

Bland revet marcipanen, sukker og æggehvider sammen i en skål og pisk til massen er jævn. 

3

Samling og bagning

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.

Rul 2/3 af dejen ud på et meldrysset bord. Kom dejen over i en smurt tærteform (ø 24 cm), tryk dejen godt ud i formen og op langs kanten, skær overskydende dej fra. Den resterende 1/3 af dejen skal bruges til at lave gitteret på tærten.

Fordel hindbærrene jævnt over på tærtebunden. Hæld mazarinfyldet ovenpå hindbærrene og glat det jævnt ud. 

Rul den resterende 1/3 af dejen ud på et meldrysset bord. Skær den i strimler med en tykkelse  på 1-2 cm, brug gerne en klejnespore. Læg dejstrimlerne i et fletmønster på toppen af tærten.

Bag hindbærtærten midt i ovnen i 35-40 minutter til den er gyldenbrun. Servér den lune tærte med cremefraiche eller flødeskum gerne rørt op med lidt vaniljepasta.

Opskriften er tilføjet af Annette fra Hobro via Kagerullen: "Alle kan lide den, og den nem at lave. Intet går galt."

Næringsindhold til opskriften Hindbærtærte á l'Annette

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1666 kJ
398 kcal
1344 kJ
321 kcal
Fedt 14.17 g 11.43 g
Kulhydrat 61.80 g 49.83 g
Protein 5.47 g 4.41 g