Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Hjemmelavede hindbærsnitter med marmelade og blomster

Disse hindbærsnitter er lavet af fine runde mørdejsbunde og fyldt med hjemmelavet hindbærmarmelade og pyntet med økologisk krymmel og spiselige blomster.

16 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hjemmelavede hindbærsnitter med marmelade og blomster

Mørdej med vaniljeprikker:

250 g hvedemel
50 g flormelis
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
150 g smør
0,25 dl vand

Hindbærmarmelade:

1 tsk. Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade uden konservering
80 g lyst rørsukker
250 g frosne hindbær
1 dl vand
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract

Pynt:

150 g flormelis
vand
Dr. Oetker Økologisk Leafy Pear krymmel
Dr. Oetker Økologisk Earthy Cocoa krymmel
Dr. Oetker Økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel
spiselige blomster

Tilberedning

Tilberedning

1

Mørdej med vaniljeprikker

Bland hvedemel, sukker og bagepulver sammen i en skål. Smuldr smørret i melblandingen til konsistensen bliver som rasp, tilsæt Vanilla Paste og saml dejen med vand. Ælt dejen hurtigt sammen, form den til en firkant og tryk den flad. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i mindst 30 min.

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

Rul mørdejen ud på et stykke bagepapir til den er ca. 3 mm tyk, og udstik runde cirkler (ca. ø 8 cm) med en kageudstikker eller et stort glas. Lad der være ca. 2 cm luft imellem hver cirkel. Træk kagerne forsigtigt over på en bageplade. Gentag til du har brugt al dejen.

Bag kagerne midt i ovnen 7-9 min. til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på bagepladen.

2

Hindbærmarmelade

Bland geleringsmidlet i en kop med 1 spsk. af sukkeret.

Hæld hindbær i en gryde sammen med vandet, resten af sukkeret og Vanilla Bean Extract. Kog op under omrøring, indtil bærrene er møre/går fra hinanden. Tag gryden af varmen og tilsæt geleringsmidlet under omrøring. Kog marmeladen op under omrøring i ca. ½ minut. Stil til afkøling.

3

Samling og pynt

Saml kagerne to og to med hindbærmarmeladen. Lav en glasur af flormelis og vand (tilsæt 1 tsk. vand ad gangen til konsistensen er passende). Fordel glasuren på kagerne og pynt med krymmel og evt. spiselige blomster inden glasuren tørrer.

Næringsindhold til opskriften Hjemmelavede hindbærsnitter med marmelade og blomster

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 846kJ
202kcal
1243kJ
297kcal
Fedt 7.89g 11.61g
Kulhydrat 30.43g 44.75g
Protein 1.80g 2.65g