Flag

Hjemmelavet Cookie Dough Is

1 liter
Nem
285 minutter
Lækker opskrift på hjemmelavet is med cookie dough - hvem elsker ikke rå småkagedej? Opskriften er uden ismaskine - nem og smager fantastisk.
Denne hjemmelavede is minder om en parfait og derfor er det heller ikke nødvendigt at have en ismaskine for at lave den. Bare frys isen ned fx i en kageform og lad den tø op små 10 minutter inden servering. Så har du en nem og lækker hjemmelavet is. Vi har kommet en rå cookie dough i isen, for ...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
fryseegnet beholder

Ingredienser

Cookie Dough
100 ghvedemel
100 gblødt smør
50 grørsukker
65 gbrun farin
100 ghakket mørk chokolade
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Hjemmelavet is
6pasteuriserede æggeblommer
75 gflormelis
5 dlpiskefløde
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Picture - Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.

1

Cookie Dough

100 ghvedemel
100 gblødt smør
50 grørsukker
65 gbrun farin
100 ghakket mørk chokolade
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Fordel hvedemel på en bageplade belagt med bagepapir og bag det i 5 minutter.


Pisk smør, rørsukker og brun farin sammen med en håndmixer. Tilsæt det bagte hvedemel, ca. 80 g hakket chokolade (resten af chokoladen gemmes til at pynte isen med) og Naturlig Vaniljeekstrakt og pisk det hele sammen til en ensartet småkagedej.

Bagetid: 5 Minutes

2

Hjemmelavet is

6pasteuriserede æggeblommer
75 gflormelis
5 dlpiskefløde
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Pisk æggeblommer og flormelis til en luftig æggesnaps. 

Pisk i en anden skål fløden til den danner lette toppe. Vend forsigtigt æggesnapsen i flødeskummet sammen med Naturlig Vaniljeekstrakt.

Kom små teskefulde cookie dough i ismassen. Gem ca. 10 tsk. cookie dough til at toppe isen med, efter den er hældt i formen. Rør cookie dough og ismasse forsigtigt sammen, så kuglerne af cookie dough ikke går i stykker.

Fordel ismassen i en frysegnet beholder på ca. 1 l. Kom små skefulde af den resterende cookie dough på toppen af ismassen og drys med det resterende  hakkede chokolade. Kom isen i fryseren i mindst 4 timer. 

Tag isen ud af fryseren 5-10 minutter før servering. Dette gør det nemmere at lave kugler af isen.


Tips

Du kan erstatte rørsukker med almindeligt sukker.